Inlägg från: drömmer om ett barn |Visa alla inlägg
  • drömmer om ett barn

    IVF Umeå

    Väntrummet

    Sprayar

    Sprutar

    Väntar på äggplock

    Ruvar
    drömmer om ett barn, första ivf, TD 30/4
    EEJ första Ivf, Td 7/5

    Gravida
  • drömmer om ett barn

    Vilken fin lista du har gjort EEJ, bra initiativ! {#emotions_dlg.flower} Och lättare för alla med en överblick över vilka steg i behandlingen samtliga ligger i.

    En fundering: varför fick du testdag 21 dagar efter insättning? Jag fick 18 dagar efteråt. Man tycker att det borde vara tidigare med blastocyst eftersom dom odlats längre! Glad

  • drömmer om ett barn

     


    Idag har halva tiden gått mellan insättning och testdag. Dagarna går otroligt lååååångsamt.. Hur går det för er som ruvar, några symptom? Själv har jag inga känningar förutom lite ömma bröst.

    Är det någon som vet hur man räknar BIM vid ivf? Gissar att man inte kan räkna efter sin normala cykel. Min brukar ligga på ca 30 dagar och nu är jag på dag 35 sedan förra mensen startade.

    Emilotta: Känns det som att du har börjat bli mer nedreglerad nu?

    EEJ: Oj, flera som testat plus redan på dag 6! När blir det testdags för dig tror du? Måste vara väldigt svårt att hålla sig när man läser om andra som plussat så tidigt..

    Mustikka: I övermorgon sitter ni på kliniken och planerar för er IVF!  Spännande att höra om det blir korta eller långa metoden. Jag har också hört att akupunktur kan vara bra för fertiliteten, om man går till någon som är specialiserad på detta område. Har dock inte provat själv. Funderar du på att testa?

    levainuet: Hej och välkommen!

    Vad spännande att det snart är på gång för er! När beräknas din mens komma? Skönt med den korta metoden, då går det ju ännu lite snabbare. Jag har inte hört talas om att man kan ta sprutan i benet istället för magen.. finns det någon speciell anledning till att du ska göra det?

    Ja, NLL betalar boendet under tiden mellan ÄP och ET. Hittade denna info på nätet:

    För utgifter för övernattning lämnas ersättning om det inte varit möjligt att planera vårdbesöket så att övernattning kunde undvikas.

    Ersättning ges också vid längre behandlingsperioder där vårdgivaren bedömer att behov av flera övernattningar föreligger.

    Ersättning för övernattning beräknas på det belopp som patienten skulle betalat om övernattningen skett på hotell som anvisats av vårdgivaren.

    Om patienten ordnar eget boende ges ersättning för faktiska kostnader, dock högst enligt tredje stycket under denna rubrik.

  • drömmer om ett barn

    Mustikka: Ja, det känns verkligen som en evighet. Man får försöka hålla sig sysselsatt så att man inte tänker på det hela tiden, men tankarna vandrar alltid åt det hållet av någon märklig anledning! Skrattande Ska ha en filmdag för mig själv här hemma så att jag får tankarna på annat håll för en stund iallafall.

    När ska man börja med akupunkturen, är det innan ET? Har hört att det kostar några tusenlappar men som du säger så är det värt allt bara det ger resultat! Glad

  • drömmer om ett barn
    vårt 2012: GRATTIS till plusset!!!!!!!! Glad{#emotions_dlg.flower}Solig

    Åh, så fantastiskt.. är så himla glad för din skull! Skrattande Är det första testet du har tagit? Är själv sugen på att testa men har trott att det varit alldeles för tidigt. Tror dock att jag ändå väntar tills mitten på nästa vecka som tidigast. Har du haft några känningar?

    Kram
  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Det kan ju faktiskt vara värt att testa, tror inte det blir sämre resultat iallafall! Glad

    Emilotta
    : Jag har funderat på det där med hur det blir om man är förkyld och tar nässprayen. Det känns ju nästan som att det inte tas upp på samma sätt, men eftersom man tar vanlig nässpray när man är förkyld och det fungerar så borde det inte vara några problem. Och alla får inte biverkningar vid varje behandling så det behöver faktiskt inte betyda att du inte är nedreglerad. Hoppas på ett bra resultat efter ditt blodprov på onsdag! Soliglevainuet: Okej, så det gäller att få mens på rätt dag när man kör den korta metoden. Vad invecklat.. Hoppas din kommer nu på onsdag då för enkelhetens skull! Glad

    Nej, du är säkerligen inte ensam om att ta sprutan i benet. Jag hade nog hellre gjort det om jag fått välja. Vars på benet tar man sprutan?
  • drömmer om ett barn
    vårt 2012: Vad härligt, då kanske ni får en liten nyårsbebis! {#emotions_dlg.flower} Vilket underbart sätt att starta det nya året på!

    Hur gör man om man testar positivt innan TD, måste man ändå vänta till utsatt datum innan man kontaktar kliniken?

    Än en gång.. STORT GRATTIS till dig och din man! Solig
  • drömmer om ett barn
    vårt 2012: Hur känns det idag, har det sjunkit in att du faktiskt är gravid? Glad Visst finns det risker men jag tycker att du bara ska försöka njuta och ta vara på denna fantastiska tid. Glöm inte att ändra i våran lista och lägga in dig under "gravida"! {#emotions_dlg.flower}A79: Nämen vad tusan, ett trasigt gravtest en viktig dag som denna! Rynkar på näsan Vad frusterande! Gissar att du går som på nålar i väntan på att sluta jobbet och kunna fara och handla ett nytt test. Är det jätteviktigt att testa med morgonurinen? Tänkte så du inte behöver vänta tills imorgon.

    Nu blev jag lite nojjig.. har testdag på måndag och tisdag är röd dag = stängda affärer. Kanske också borde köpa på mig ett extra test ifall mitt också krånglar.

    Mustikka: Vad härligt att ni fått det första mötet avklarat och att du dessutom fick börja med sprayen direkt! {#emotions_dlg.flower} Mycket snabbare än så kan det verkligen inte gå att komma igång med behandlingen, toppen! Vad modig du var som vågade sticka fast du är spruträdd! Glad Visst var det inte så farligt som du föreställt dig?
  • drömmer om ett barn
    A79: GRATTIS till plusset!! {#emotions_dlg.flower} Hade på känn att det skulle gå bra för dig då du ännu inte fått någon mens på TD men ville inte säga för mycket ifall det skulle bli minus! Solig Vad underbart med två gravida i tråden redan, detta gör att man blir lite hoppfull även om det kanske inte kommer fungera på första försöket.

    EEJ: Även om många har plussat på dag 6 med en blasto så gör inte alla det, ge inte upp hoppet! Tänk på hur bra allt har gått hittills med dina ägg.

    FaithHopeLove: Hur går det för dig? Testdag i övermorgon.. har du lyckats hålla dig från att testa fler gånger? GladSmilla03: Grattis till den fina äggskörden och att du kom så långt som till insättning med blasto! {#emotions_dlg.flower} Måste vara en härlig känsla när man vet att äggen är av så bra kvalitét. Har kliniken hört av sig om hur det blir med nedfrysning? Hoppas ni får ett helt gäng till frysen också! SkrattandeEmilotta: Jag håller tummarna för dig gällande blodprovet imorgon! Gladturtle01: Hur gick det på infomötet idag? Blir det långa eller korta metoden? För mig gick det bra att ta sprutan när jag jobbade natt, tog den innan jobbet. Under natthelgen går vi längre skift så jag fick ta två sprutor på jobbet men det gick bra det också trots att jag inte tagit dessa själv tidigare utan mannen fick göra det åt mig.

    Vad tungt det måste ha varit med alla dessa bebisbesök och gravidbesked du har fått på kort tid.. Rynkar på näsan Det är svårt att försöka vara glad när "alla andra" får det som man önskar mest av allt. Inte helt lätt att hålla masken alla gånger.. Men nu är det på gång för er och jag hoppas verkligen att det snart blir din tur att komma med en glad nyhet! SoligMustikka: Hur går det med sprayandet?

    LindaM: Välkommen hit! {#emotions_dlg.flower}

    Vad tråkigt att det inte blev någon ET trots att dom fick ut bra med ägg.. Rynkar på näsan Skönt att ni fick börja igen på denna cykel. Hur länge dröjde det tills du fick din mens efter äggplocket? Håller tummarna för att det går bättre med menopur! Glad När blir det blodprov och VUL?
  • drömmer om ett barn
    Mustikka: Härligt att det går fint med "puffandet"! Glad Vad bra att du försöker trappa ner med kaffet, det sägs ju inte vara bra i för stora mängder. Jag har insett nu i efterhand att mina näsblödningar hade med nässprayen att göra eftersom jag inte haft dom problemen sen jag slutade. Och jag som brukar blöda ofta i vanliga fall..

    Håller med om att det känns obehagligt att se när sprutan går in i kroppen. Tittade aldrig när min man satte nålen, men när jag skulle göra det själv hade jag inte mycket till val! Glad Men det gick bra ändå, hade oroat mig helt i onödan. Du kommer klara det galant när det är dags!

    Imorse hade jag ovanligt mycket "mensvärk" och var helt säker på att en blödning var på gång. Har sprungit på toa flera gånger bara för att dubbelkolla men ingen mens och nu har värken försvunnit. Jag blir galen snart av denna ovisshet.. vet inte hur jag ska klara av att vänta tills måndag innan vi (förhoppningsvis) får ett svar. Vilka problem man har va? Tungan ute
Svar på tråden IVF Umeå