Inlägg från: TrueMeaning |Visa alla inlägg
  • TrueMeaning

    Ventetid for 1.samtal til utredning i Arvika eller Karlstad sjukhus?

    Det är längre väntetid i Arvika än i Karlstad! Jag bor i Arvika och valde att gå i Karlstad just för att där fick jag en tid fortare! Och jag gillar läkarna där mer än här i Arvika.
    Du får välja själv vart du vill gå...

    Men står du i kö för att få komma på första samtalet? Annars ringer du till Gyn och berättar eran situation så ställs ni i kö. Tar normalt tre månader innan man får en tid.

    Vid första besöket pratas det om eran hälsa, din menscykel osv... Blodprov tror jag lämnas och din man får med sig en burk hem för spermaprovstagning (kan hända att han får den hemskickad på posten)

  • TrueMeaning

    Att någon av er har arbete är ju att föredra! Det är dyrt att ha barn men samtidigt är det många som klarar sig med att bara ena att ena jobbar.
    Jag själv är tyvärr arbetslös men väntar svar från ett jobb jag sökt , och som jag har goda chanser att få. Borde få svar den här veckan...
    Charlottenbergs shoppingcenter söker ju folk till sin matbutik som strax ska öppna, sök allt du kan söka!! :)

    Visst, utredningen kan ta tid men samtidigt är det många som blir gravida utan hjälp så fort som utredning börjat, detta pga att stressen släpper!
    Jag tycker nästan att ni ska sätta er ner och diskutera detta. Har ni råd som ni har det nu att ha ett barn? Tänk på att ni kanske blir gravida med tvillingar? Det är något som många inte tänker på...

    En utredning kostar ju också pengar, första besöket som jag ska göra till fredagen kostar 500 :- för mig och sambon.
    Så tänk på det, att även utredning kostar! Sedan är det mediciner som också kostar, om ni måste ha det....
    Lycka till och Välkomna hit till Sverige :)

  • TrueMeaning

    Visst är det svårare att bli gravid ju äldre man blir men jag tycker du ska ringa till sjukhuset och prata om din situation och att ni försökt i 10 år.

    Jag ringde till sjukhuset i november, fick en tid den 30 mars så nu har vi varit iväg på vårat först besök. Jag har lämnat blodprov idag men sambon fick tid den 2 maj för att lämna spermaprov. Så en utredning kan ta lång tid!
    Jag hatar att vänta så jag vet inte hur jag ska klara detta haha :)

  • TrueMeaning

    Vi var på sjukhuset i Karlstad (gynekologmottagningen) som gjorde en undersökning på mig och så pratade vi lite. Sedan fick jag ett papper med mig, ett remissunderlag, att visa på vårdcentralen här i Arvika... Där stod det vilka tre prover som skulle tas.
    Men sambons spermaprov måste tyvärr göras på en klinik i Karlstad!
    På mitt blodprov ser de om jag har förhöjt eller för lågt av något ämne!
    Men bara för att jag får utslag på ägglossning betyder det inte att ett ägg lossnar och kan bli befruktat! Det är lite knepigt det där!

    Jag tycker att din man tänker rätt! Jag förstår att du tycker han är dum som vill vänta men en IVF kostar på vissa ställen flera tusen, på vissa landsting kan man få tre gratis ! Vet inte hur det är i Karlstad. Samt så kostar medicinerna du ska äta inför IVFen... Det är dyrt och då underlättar det om man är två som har jobb!

    Igår beställde jag 21 ägglossningstester så nu ska jag börja testa varje månad :) jag har oregelbunden mens så jag vet inte när jag har ägglossning. Har inte de där flytningarna folk pratar om :(

Svar på tråden Ventetid for 1.samtal til utredning i Arvika eller Karlstad sjukhus?