Inlägg från: Persson72 |Visa alla inlägg
  • Persson72

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Filippa02 ; jag har varit av med gipset i tre veckor nu o det är stelt o jävligt frammåt eftermiddagen.. Svullnar och blir stelare ju längre dagen går men de blir ändå bättre o bättre för varje dag;) så kämpa på med övningarna det gör ont men lönar sig!! Sen e j alvedon inte helt fel o ha till hands:)). Emlak: avundas inte dej, jag ska på en förskolans dag ( med teater) o sen e jag glad att jag får hem o vila benet.

  • Persson72

    Ja, stödstrumpa är ett måste.. ;)) fck åtsittande bandagetub på sjukhuset efter avgipsning, men den gjorde ont under foten efter ett tag så då tog jag på en stödstrumpa som jag redn hade( har opererat åderbock innan) . Det finns att öpa på apoteket, ,men tänk på att du ska mäta både över fotleden och vaden direkt på morgonen o helst há sovit med foten i högläge.. Detta för att du ska få rätt storlek på strumpan så att den hjälper ordentligt! Var det höger eller vänster fotled som du bröt?? Jag cyklar en del på motionscyklen här hemma, det är rät skönt att komma i gång lite efter allt stillasittande ;)

  • Persson72

    Ta inte kompresionsstrumpa utan stödstrumpa!! Har haft både och till åderbrocken och kompresionsstrumpan klämmer åt för mycket, plus att den är ända upp till ljumsken( ingen hit i denna värmen, märkte jsg förra sommaren) i början skulle jag oxå bara göra rörlighetsövningar men nu håller jag på att öva upp styrkan oxå. Jag bröt höger fot så jag våga inte köra bil ännu, i fall jag behöver ställa mej på bromsen;) men som tur är så kan jag cykla ute nu oxå om jag går( linkar) i uppförsbackarna. Det är skönt att inte vara lika beroende av andra!!

  • Persson72

    Lyckostar som kan köra bil..! Jag vill oxå;) men det kommer nog snart! Jag kollade lite på olika strumopr på nätet, tänkte att ska man ha det till kortare byxor så kan man ju ha med kul mönster iaf.. Ska till sjukgymnasten i dag, ska bli skönt, har inte varit där på två veckor. Jag fick ett träningsprogram som gick ut mycket på att töja. Men det e ju så viktigt att göra rätt! Fick även rekomendationen att gå flera små korta promenader o det har jag gjort nästan varje dag! Nu väntar motionscyklen o 5 km;;) ha en bra solig dag alla

  • Persson72

    Min fot är jättestel oxå och ömmar jättemycket på ovansidan av fotleden när jag ska vinkla den uppåt!! I dag har vi städat altanen o putsat alla fönster på den o grejat hela dagen. Så i kväll var den svullnare än den nånsin varit sen avgipsningen;( o skitont gör det!! Fattar inte hur jag ska kunna jobba om drygt en vecka! Men det ordnar sig nog. Känner att jag vågar mer och mer i alla fall. Hoppas att ni har haft en underbar morsdag, det har jag!! Kramen på er..

  • Persson72

    Emlak: Det är blandade känslorvför att börja jobba nästa torsdag, skönt att komma i gång igen men nervöst då jag står och går hela dagarna.. Blir fortfarande jättesvullen när jag använder foten:( Har varit helt utan kryckor i ca en vecka nu och det känns jättebra! Ska jag försöka sätta mej på huk eller liknande så kommer jag inte speciellt långt ner:(( Var och köpte mig ett par nya fotriktiga promenadskor hos en fotspecialist i lördags och det gör en stor skillnad på mitt steg, sjunker gärna in mot hålfoten lite om jag inte har ordentligt stöd. Men det var svårt att hitta bra skor som inte trycker på plattorna och stiften! Jag är oxå sjukt trött på att vara långsam som skalman, fruktansvärt frustrerande att inte kunna ta en vettig promenad. Filippa02 du undrade om färge på den skadade foten, min är betydligt rödare:( nu dax för en kopp kaffe till och se vad denna dagen har att erbjuda!

  • Persson72

    Var i simhallen i dag, vi hade lovat Elsa länge nu att vi skulle dit. Passade då på att simma några längder och det kan jag varmt rekomendea;) kännse mig nästan normal i vattnet, lite stel men inget ont.. Vågade bara simma tio längder i 25 metersbassängen, men det har kännts bra nu i kväll oxå så det blir besök där snart igen!

  • Persson72

    Jag har nästan alltid inetofflor på mig när jag går inne, känns bäst och så är jag frusen;) Nu går jag till sjukgymnasten varannar vecka, med mycket övningar hemma! I dag lyckades jag klippa gräset här hemma.. Känns väldigt bra att inte sambon behöver göra allt längre. Fick ringa till ortopeden i dag och be om mer recept på alvedon, kommer köra fulldos på dom nu när jag börjar jobba!

  • Persson72

    I morgon ska jag prova att jobba igen;)) ska bli skönt att komma igång igen! Men det blir halvtid torsdag och fredag så kan jag känna efter under helgen om jag tror att jag klarar heltid eller vill köra halvtid ett tag. Så håll tummarna för mig nu;)

  • Persson72

    Jag opererades 24 mars. Tycker att vissa dagar har gått jåttesalte, men när mn inser att det är 11 veckor sedan så har det ju gått rätt fort ändå! Kan hålla med om att det är skönt att kunna cykla runt lite, blir lite mer frihetskänsla;) vi får oppas på lite bättre väder frammåt baa!

  • Persson72

    Grattis Emlak!! Vad roligt;) hur går det? Har du börjat jobba ännu? Själv jobbar jag halvtid fram till och med den 20:de juni. Då ska jag in på återbesök så får vi se vad han säger.. Efter det ska vi upp till Dalarna och fira midsommar, ska bli skönt att komma i väg lite:))

  • Persson72

    Hej på er!! Det var evigheter sen jag skrev här.. Känns som om livet går i 180 och det är knappt så att jag hinner med! Det har hänt massor av saker sen jag skrev här senast. Vi har varit uppe i Dalarna och gift oss;)) Det var hur roligt som helst, och en hel del jobb då jag gjorde nästan allt själv( mat, blommor, dekorationer och tårtorna) Det var en rejäl prövning för foten men det gick riktigt bra. Vi har varit och cyklat på både visingsö och ven oxå;) när vi var på ven så hade jag ingen stödstrumpa , det var ju så varmt. Annars har jag haft stödstrumpa för det mesta , men har kunnat skippa den mer och mer.. Har återgått till att jobba heltid nu och det går bra! I början fick jag ont i foten frammåt onsdagen men det har försvunnit mer och mer. Jag var hos sjukgymnasten i dag och när han mätte rörligheten så kunnde jag vinkla upp den brutna foten mer än den friska, ha, ha!! Så jag behöver inte komma tillbaka mer dit nu. Om knappt tre veckor åker vi på försenad bröllopsresa hela familjen, till Tunisien. Ska nog försöka vara noga med att tejpa ärren som ju fortf är känsliga mot mycket sol.. Senare i höst fyller jag 40 men tar nog och firar i stillhet, känns som om jag får dra ner tempot lite;)) Hoppas att ni alla mår lika gott som jag gör och att vi har kommit förbi dom värsta hindren med våra fötter, kram på er!

  • Persson72

    Grattis till det nya lilla livet som gror:)) hoppas att du mår bättre snart och blir lite piggare. Tycker att jag har varit rätt slarvig med träningen oxå men tydligen så räcker vardagsmotion och det dagliga långt. Vi ska till Hammamet, hopas att det blir bra. Var det mycket turistigt i sousse eller var det mycket av det tunisiska kvar? Jag har redan börjat tjuvpacka, fast det är lite drygt två veckor kvar, LÄNGTAR!!!

  • Persson72

    Hej på er!! Nyss hemkommen från Tunisien;)) det var jätteskönt med mycket sol och bad! Det var ordentlig träning för foten att gå i sanden på stranden. Hade konstant träningsvärk och ont i foten men det gick över efter ett par dagar hemma! Hoppas att ni alla har det bra i höstrusket;)

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?