• Äldre 26 Mar 11:42
    75437 visningar
    152 svar
    152
    75437

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Bröt fotleden förra veckan och är nu opererad, gipsad i sju veckor och försöker underhålla mig med att vila och se på tv. Har en 2,5 årig tjej som blir hämtat och lämnad av sin pappa och själv känner jag mig helt hjälplös med värken efter operationen, kryckorna och rastlösheten.. Någon annan som är i samma situation och bara vill språka lite?


  • Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?
  • Persso­n72
    Äldre 3 Apr 15:09
    #1

    Hej kompis ;)! Ligger här hemma med foten i högläge och har tråkigt.. Bröt fotleden den 24 mars:( och ska ha gips i minst 6 veckor. Vill du " snacka" bort en stund så kan vi gārna göra det/ kram Åsa

  • Äldre 3 Apr 18:57
    #2

    Hej, hur gick din olycka till?
    Jag cyklade förbi en gångvägsspärr och fastnade med barncykelsadeln och föll omkull.. Var den 22a och blev opererad och gipsad under förra helgen. Nästa vecka ska jag byta gips och hoppas att svullnaden som man får när man böjer ner foten ska ge med sig så man kan få "njuta" av sin sjukskrivning lite.. Gips 7 veckor och får stödja benet om tre veckor (längtar)

  • Persso­n72
    Äldre 4 Apr 07:21
    #3

    Godmorgon! Min olycka var väldigt odramatisk.. Vi hade varit på skaldjursafton på Lions och hade med ett annat par med hem på ett glas rose' innan dom skulle cykla hem. Vi satt o pratade om när jag och Mattias träffades och jag skulle bara hämta och visa min lurviga vita 70-tals jacka som jag hade på mig när vi träffades ( till saken hör att Mattias tycker att den är skitful). Jag hämtade jackan uppe i garderoben och i första trappsteget på väg ner så kom jag snett med foten så den bara vred sig.. Inget fall eller nåt, jag satte mej ner direkt och insåg att nåt hade hänt:( så helnykter var jag ju inte, men det känns att det kunde ha hänt närsomhelst även utan alkohol i kroppen. Jag lyckades bryta både det yttre och innre benet i fotleden ! Vi fick ta taxi in till Vârnamo sjukhus så vi var där strax innan fyra på morgonen, fick ligga på akuten till kl 7:00 innan röntgen öppnade.. Fick ingen smärtlindring då jag druckit..:(( men sen gick det fort, ingen i kö till röntgen och bara en innan mej till operation, så jag var opererad färdigt vid två på eftermiddagen. Gips i minst sex veckor, ska byta den 11 april. Hoppas verkligen att jag får stödja på foten snart, har ju ingen balans ha,ha! Hur går det med det praktiska för dej?

  • Äldre 4 Apr 23:54
    #4

    Skönt att allt gick så snabbt sen med operation och allt jag trodde att jag skulle bli opererad torsdagen men var kö och akutfall som gick före så fick fasta fram till middag både torsdag och fredag och sen blev operationen sent på lördag så kom tillbaka på min avdelning mitt i natten med två stressade sköterskor som inte visste var min nyckel till mina saker var, samt att de tog över en timme att få hjälp varje gång man tryckte på larmknappen..

    Skönt att vara hemma iaf, jag sover gott på natten och även på dagen, hatar att hoppa runt på kryckorna och att känna mig så instängd och ohjälpsam, tur att man har en sambo som fixar allt här hemma, när jag är ensam hemma hoppar jag omkring med ryggsäck för att få med mig allt viktigt till soffan :)

  • Persso­n72
    Äldre 10 Apr 10:57
    #5

    Jaha, då var man ensam igen.. Har varit en bra Påsk med mycket god mat;) Vi åkte upp till Dalarna till svärmors stuga I Leksand. En liten nätt resa på 50 mil åt varje håll. Men vi pallrade upp med pall och kuddar under benet så det gick riktigt bra! Sen har jag utmanat mig själv med att både följa med på en shoppingtur ( köpte en ny sko med bra studs i) och så var vi och hälsade på Mattias kompis som bor på andra våningen i ett hyreshus. Som tur är så har den värsta smätan och blodrusningen försvunnit. I morgon ska jag byta gips, jippie !! Hoppa att jag får ett lite nättare gips denna gången. Kom på att Ikea har rullstolar som dom lånar ut så att man slipper hoppa hela vägen runt. Elsa fick sitta i knāt,det tyckte hon var skitskoj!! Nu hoppas jag att mamma kommer hit snart och hjälper mig med kaffet;) ha en bra dag, kram

  • Äldre 10 Apr 12:06
    #6

    Jag sitter faktiskt och väntar på röntgen och att bli omgipsad, jag tänkte mig ett fint rosa gips den här gången :) känner mig mkt piggare men har slutat med morfintabletter, har oxå varit hyffsat aktiv under påsken med ansiktsbehandling och påskmiddag hos min sambos syster.. Nu hoppas jag på besked om när jag får börja gå, är ruskigt trött på krycka mig runt överallt, och vore härligt att inte vara så beroende av andra hela tiden..

    Hur gammal är din dotter?

  • Persso­n72
    Äldre 10 Apr 15:12
    #7

    Blev det rosa gips nu då? Här nere i dom småländska skogarna är dom inte sá piffiga,jag fick nöja mig med ett vanligt gips med bandage utanpå som håller på att korva sig varje gång jag tar på mig byxorna:( Min yngsta dotter fyller fyra år på torsdag, jag har även en dotter på 15år och en son på 13år som bor hos oss varannan vecka. Tyvärr så är den stora flickan så upptagen av sitt liv att det inte blir så mycket hjälp från det hållet.. Får hoppas att dom här veckorna går snabbt!

  • Äldre 13 Apr 10:30
    #8

    Japp jag fick rosa gips :) och mkt lättare gips men känns som att man är tillbaka i högläges positionen igen. Om en vecka ska jag få börja stödja på benet ska bli skönt och hoppas verkligen att jag är duktig på det och att jag snabbt kan "springa" omkring, just nu känns det som att det är väldigt kämpigt för sambon att göra i stort sett allt här hemma..

    Hur gick det för dig med gipsbytet? Jag tyckte det var så otäckt efter att gipset var borta och benet bara låg där och jag våga knappt vicka på tårna..

  • Äldre 14 Apr 20:23
    #9

    Känner mig rätt svullen i benet igen, var in och kolla upp idag men dom sa att det är normalt, är helt lila om tårna så fort jag bara går några steg.. Superjobbigt att bara sitta och ha benet i luften hela tiden..

    Fick du något slutdatum för gipset? 14 maj åket mitt bort så får snart börja räkna ner :)

  • Äldre 15 Apr 16:30
    #10

    Jodå, gipsbytet gick bara bra!! Dom tyckte att det yttre hade läkt riktigt fint :) vilken tur du har som snart får stödja på gipset, jag får fortsätta hoppa tills jag blir av med gipset;( Men jag har tur för mitt gips tar dom den 2 maj.. I går hade vi barnkalas för Elsa o sen släktkalas för henne på kvällen så då blev det lite för bra , för idag e det svullet. Men det sa dom att det kan bli några dagar efter gipsyte. Har du många skruvar, plattor o stift?

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?