• Emlak

    Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?

    Vad bra att du får komma till sjukgymnasten så tidigt.. Jag fick vänta över en vecka och det är ju dumt även om jag försökt att gå rätt har jag ju slarvat och haltat omkring hemma utan kryckor.. Har haft ont och träningsvärk idag efter hårt pass på sjukgymnasten med alla böj och sånt..

    Imorgon blir en tuff dag när det är förskolans dag och jag ska på tjejens förskola först och sen till mitt jobb.. Men bara två Alvedon och kämpa :)

  • Emlak

    Jag köpte mina stödstrumpor på en ortopedbutik som hade massor av saker, men den låg inne i foajén på Danderyds sjukhus så är nog bara dom större sjukhusen som har, men Apoteket har koll på vilket sorts stöd man behöver.

    Ikväll har jag ont i fotleden, blev en jobbig dag idag med massa promenerande, men jag har varit duktig idag, har tillomed kört bil idag, bara till "grannbyn" för en ansiktsbehandling så var inte så mkt trafik och jag växlade bara upp till trean, men är imponerad av att jag vågade och det gick faktiskt bra och jag kände mig tillomed normal när jag körde hem därifrån :)

    Imorgon är det sjukgymnast igen och ska bli spännande och se vad man får för läxa under helgen :)

  • Emlak

    Idag hos sjukgymnasten fick jag cykla lite, köra knäböj och en övning för att stärka upp rumpan och sen försöka stå på ett ben på balansplatta..

    Kände mig ganska duktig och ska införskaffa en träningscykel i helgen, bara spana på blocket.

  • Emlak

    Hej Berg04
    Då ligger du en månad före mig när det gäller olyckan och gips, fick du stödja på benet under tiden du var gipsad?

    Idag har jag gått utan stödstrumpan bara för att de var sån sommarhetta och jag ville verkligen inte ha jeans.. Men såå svullen i foten nu och som en kant efter gympaskon, så kastade på mig stödstrumpan så fort jag kom hem *pust*

  • Emlak

    Jag har fått ordinerat att gå barfota. Så jag försöker att gå så normalt jag kan här hemma utan kryckor och utan strumpan.

    Måste åka och köps några vettiga skor i helgen, får bara på mig gympaskorna och vore skönt med lite svalare..

  • Emlak

    Känns som att man överanstränger sig rätt lätt bara av att ta en liten promenad, tror mycket beror på sommarvädret att man blir extra svullen, är såå less på att ha det här att vara så långsam, omobil och få ont..

  • Emlak

    Jag är jättestel i fotleden även om det har blivit mkt bättre men knäböjen ligger gör jag som en 80 åring och kan inte göra utfall, har tränat body pump mkt innan..
    Fötterna ser ganska lika ut, svullnar upp på kvällarna när jag varit igång och varit utan min kära strumpa...

  • Emlak

    Har varit till sjukgymnasten idag och hon ser framsteg, det känns skönt :) är knäböjen och balansplatta som är prioritet nr 1 och att jag ska tänka extra på att gå rakt med fötterna och tänka på att gå rätt med foten och höften..

    Irriterad av att åka taxi, idag var dom försenade pga kaos i pendeltågstrafiken.. På fredag ska jag ta bilen dit..

    Någon som har börjat jobba igen och hur känns det att börja jobba nästa vecka Persson72? Har du blivit av med kryckorna än?

  • Emlak

    Kanske man skulle investera i ett par bra skor, var hittar man sånna butiker? Räcker inte med löplabbet eller eccoskor?

    Idag har jag lämnat tjejen på förskolan för första gången, min sambo cyklade till jobbet så jag kunde ta bilen, vilken frihet :)

    Jag går utan kryckor inomhus och kortare sträckor, har fått in det där med att gå med jämna steg men varje steg gör ju ont, träningsvärk efter sjukgymnastiken, letar fortfarande efter en bra träningscykel på blocket så jag kommer igång med muskler i benet oxå.. Men svårt att hitta en bra spinningcykel som ligger på rätt sida av stan, vill inte ha en vanlig utan en spinningcykel som jag även kan använda när jag är bra igen..

  • Emlak

    Nu börjar jag känna mig mkt bättre, kommer ner djupare när jag gör knäböj, har börjat stå upp när jag duschar och kan stå och ta på mig jeansen, är däremot långsam och har ont och blir lätt svullen, men känner ju att det går mot bättre tider :) snart bara 1 sjukskrivningsvecka kvar, trist att den njutningsfulla tiden är över, men är ju inte så många veckor kvar så är det semester :)

Svar på tråden Fotledsfraktur, gipsad och sjukskriven, någon annan?