• kiara

    Upptäckte gomspalt (eller läppspalt?) på rul. idag. =/ Någon med erf?

    Hej. Vi fick en liten pojke den 18/6 med dubbelsidig läpp-käk och gomspalt...vi hade ingen aning om att han skulle födas med lkg utan fick se det när han tittade ut. Jag undrar lite hur man vet om ens barn har något syndrom som hör ihop med spalten? Har ni förstått det där?

  • kiara

    lelodi: jag blir så glad när du skriver! får jag fråga hur ditt tal är/var påverkat av din lkg? du behöver inte svara om du tycker det är för personligt...jag är bara nyfiken...

  • kiara

    Tack för era hjälpsamma svar! Är jättebra att kunna dela erfarenheter med andra...jag är egentligen ganska lugn men ibland kan det komma över mig att lillen kommer behöva genomgå operationer...

  • kiara

    lelodi: ok då förstår jag. det skiljer säkert en del nu i tillvägagångsätt som du säger. jag har haft kontakt med sahlgrenska i göteborg där vår lille son kommer opereras och de sa att den första operationen kommer ske då han är ca ett halvår... vi ska på bedömning till dem nu den 17:e juli... får säkert mycket information då men känns ändå väldigt skönt att prata med dig om dina erfarenheter... är jätte jätte tacksam för svaren!!!

  • kiara

    lelodi: just det tänkte bara fråga vilken typ av lkg ni föddes med? enkelsidig, dubbelsidig, läpp- käk och gom? hur mycket syns ärren idag?

  • kiara

    Jag förstår att du hoppar över den operationen vem i hela världen är helt symetrisk i ansiktet... inte jag iallafall...jag har dessutom enorm näsa men det skiter jag i...den får se ut så...jag måste ändå säga att jag är avis på min sons näsa den är jättefin!

  • kiara

    Vet du förresten om talet generellt blir mer påverkat om man har dubbelsidig läpp- käk och gomspalt?

  • kiara

    Hej igen! Åh vad jag älskar den här tråden!! Känns underbar att prata med er. Vad skönt att höra av dig också indiemorsa! lelodi: ok då verkar det ju inte bara spela roll vilken typ av spalt man är född med. Vår lille prins har ju dubbelsidig läpp- käk och gomspalt men hans näsa är hel eller hur jag ska uttrycka mig.

  • kiara

    Som jag förstått det så kan man (ofta) amma barn med läpp och käkspalt... om de har gomspalt får de inget vakuum i munnen och kan därför inte suga någon mjölk från bröstet.

  • kiara

    Hej!! Jag har en liten fundering... mellankäken på min son står långt fram om ni förstår vad jag menar? Det jag funderar på är hur det kommer se ut när han börjar få tänder. Kommer de växa framåt där? Kommer de liksom stå rakt ut eller kommer läppen dölja mellankäken trots att ingen käkoperation görs förrän senare? Hoppas ni förstår vad jag menar...

  • kiara

    hej. vi besökte sjukhuset idag med lillen för en besömning av hans lkg. gick jättebra och känns bra att ha träffat läkarna.

  • kiara

    Första operationen kommer ske när lillen är ca ett halvår. Vi bor i västra götaland och tillhör sahlgrenska i göteborg.

Svar på tråden Upptäckte gomspalt (eller läppspalt?) på rul. idag. =/ Någon med erf?