• ius lexis

    Gravad/rökt lax

    jag tror inte att du behöver vara orolig ts.


    Däremot så har jag hört att man KAN äte ex italienska salamis, gravad lax och lufttorkad skina om den varit fryst. Så om du är sugen så kan du frysa ner det först och sedan mumsa bäst du vill:)

  • ius lexis
    Sweet life skrev 2012-04-05 09:22:23 följande:
    Ja, fast då dör bara toxoplasman OM man fryser i minst 3 dygn. I varor som vacumförpackats kan det bildas listeria. Den bakterien dör enbart om den hettas upp till 70 grader...
    ok
  • ius lexis
    hyschad skrev 2012-04-05 11:34:58 följande:
    Till mig sa barnmorskan att gravad lax, rökt lax, sushi inte alls var någon fara. Det gäller bara att vara förnuftig, titta på bästföre-datum och lukta så det känns okej. Precis som man gör i vanliga fall.
    japp det sa min barnmorska oxå, jag kommer nog käka fräsch lax.
Svar på tråden Gravad/rökt lax