• Nelliepop

    Datorn hur mycket ska tonåringar sitta???

    Hur många timmar sitter era tonåringar vid datorn??? Har de något liv förutom datorn???

    Våra 2 tonårs killar sitter fööör mycket,o på helger är det lana som gäller typ hela nätterna...

    Jag tycker inte detta är ok!!!!! Men vad är rimligt för en 15,13 åring?????    

  • Svar på tråden Datorn hur mycket ska tonåringar sitta???
  • Whitetrash86

    har inga tonåringar än.. men skulle tillåta typ 2-3 timmar/dag. Det var det jag växte upp med.

    Tyvärr så är det ju så idag med att man LEVER sitt liv på nätet Obestämd 

  • MammaSandra1989

    När jag var så gammal fick vi (jag och lillasyster) sitta två timmar var efter klockan 19 på kvällen. Vi hade bara datorn hos pappa och var där på helgerna och på onsdagarna, ville vi sitta på veckodagarna fick vi gå ner till bibblan en timme.
    Sen är det ju lättare att sätta gränser när man bara har en dator än varsin dator som dessutom står i barnens rum.

  • Nelliepop

    Ja alla barnen har ju var sin...

    Men vad är rimligt i dagens tider???? Får ALLA tonåringar sitta dygnet runt?????? Är det bara jag som är en sådan elak mamma som inte vill att mina barn sitter så mycket?????   

  • misplacedname

    Vad gör de på datorn? Många (inklusive jag själv) spelar ju med andra personer online och umgås på så sätt med andra människor. Lite svårt att umgås med en från England, en från Danmark och sen ett gäng svenskar också om man inte sitter vid datorn.

  • Tygbiten

    Vår dotter som är 12 år har 2 timmar om dagen. 16 åringen är det svårare med. När det är skola ska datorn stängas av kl 22 och kl 01.00 på fredag och lördag.
    Loven brukar vi inte vara så hårda dagtid när vi jobbar och inte har några uppgifter åt honom. Men han får inte spela längre än till 01 även om det är lov!

  • Callan

    Tycker också att dte beror lite på hur mycket de rör på sig i övrigt, om de idrottar osv. Samt läxor såklart.

  • finliraren

    Så länge de sköter om skola och hälsa (att de utför fysisk aktivitet några gånger per vecka) ser jag inte problemet. De gör det de tycker om. Om du hindrar dem för mycket kanske de drar runt och lodar i samhället istället och hamnar i fel kretsar. De träffar ju kompisarna på datorn och samtalar. De kommer också tröttna på dator när de kommer på bättre saker att göra, men det är väldigt vanligt med tonårskillar som spelar flera timmar per dag.

    Jag vet - är själv fjorton år men håller mig i bra form genom att spela hockey och vara hyfsat nyttig, men jag gillar att spela både tv- och datorspel med kompisarna.


    Ung och klok - det är jag det.
  • Nelliepop

    De gör inget förutom sitter vid datorn.. inget sport o de rör sig till skolbussen,inte en meter till....

  • cosinus

    Jag jobbade ett tag med en man vars son ringde honom på jobbet och sa när läxan var klar och först då loggade han in på routern hemma och släppte på internetuppkopplingen.

    Jag kan absolut tänka mig en liknande lösning om mina barn blir helt fast när de blir äldre, även för kvällar och nätter (fast då med script så jag slipper vara vaken :) )

    Jag är själv datanörd men har aldrig fastnat i spel men tycker det är jätteviktigt att barnen inte blir så fast i spel att allt kretsar kring det. För det är så himla lätt att fastna och då försakas mycket och framförallt sömnen som regel.

Svar på tråden Datorn hur mycket ska tonåringar sitta???