Inlägg från: Tangent |Visa alla inlägg
  • Tangent

    Ammar min tvååring - "Din bröstmjölk är som vatten"

    WHO rekommenderar ju amning i MINST 2 år. Hänvisa till den rekommendationen, som gäller även i Sverige.
    Om näringsinnehåll i bröstmjölk andra levnadsåret http://www.amningshjalpen.se/images/stories/naringsinnehall.gif
    Det är jobbigt med en oförstående omgivning. Hittade en gång en lista hur man bemöter en oförstående omgivning men här finns liknande på engelska http://kellymom.com/bf/concerns/mother/criticism/
    kellymom.com finns mycket mer information.
    Lycka till

  • Tangent

    "Ny forskning i England visar emellertid att det finns anledning att ifrågasätta WHO:s rekommendationer från 2001. Enligt läkarna kan helamning, alltså att barnet enbart får bröstmjölk, upp till sex månaders ålder leda till en ökad risk för järnbristanemi, födoämnesallergier och glutenintolerans. Å andra sidan kan helamning ge ett något ökat skydd mot infektioner. I västvärlden finns det därför anledning att väga helamningens fördelar mot dess nackdelar, skriver läkarna. I fattiga länder med hög barnadödlighet och stor sjuklighet till följd av infektioner är läget dock annorlunda. Läkarna, som är verksamma vid flera ansedda brittiska barnhälsoorganisationer, publicerar en analys av de senaste årens studier kring helamning i Brittish Medical Journal. "

    Vissa av författarna till ovanstående artilkel hade kopplingar till barnmatsindustrin om jag minns rätt. Artikeln fick en del kritik. Hittar tyvärr inga länkar.
    Livsmedelsverkat har uppdaterat sina rekommendationen efter det att ovanstående artikel skrevs och rekommenadtionen är fortfarande 6 mån helamning. OM man vill ge smakportioner ska dessa vara mycket små, ett kryddmått.

  • Tangent

    mpermper: Varför läser du inte de bra länkarna som Nattugglan ger och visar att amning inte är skadligt för tänderna? Tandvården har inte tagit till sig dessa rön utan jämför bröstmjölk med saft. Rent fysikst är bröstet långt inne i barnets mun när det ammar och därför kommer inte så mycket bröstmjölk på tänderna.
    Det finns även vissa tandläkare som hävdar att amningen bidrar till att barnets tänder/mun får en bättre form dvs ingen risk för att behöva tandställning senare i livet.
    Ammade min pojke i nästan 6 år. Ammade till sömns varje kväll i 4 år. Han är nu 8,5 år och har enligt tandläkaren jättefina tänder, finns inte antydan till hål och tänderna är raka och fina.

  • Tangent

    pussgurkan86: Vänligen respektera valet att amma barnet länge. Att barnet ammar betyder inte att det inte får vanlig mat. WHO rekommendera amning i MINST 2 år.

Svar på tråden Ammar min tvååring - "Din bröstmjölk är som vatten"