• tjejhalmstad

    Surdegsbröd. Behöver hjälp.

    Hittade ett recept för att göra rågsurdeg och följde det. Men missade att det stod rågmjöl och tog istället rågkross. Kan detta ha gjort att jag misslyckades? Man skulle nämligen också ha i rivet äpple som jag rev på det grövsta.

    Men tillsaken är att jag nu efter 2 dagar så ser det ut att ha skärt sig, Det har delat sig med vätskan från äpplet.

    Kan ni annars ge mig ert recept på surdeg som ni vet funkar :)

         

  • Svar på tråden Surdegsbröd. Behöver hjälp.
  • Immunbristmamman

    Jag tror inte att du kommer få nån surdeg om du tog rågkross. :( 

    Är inte hemma just nu så du kan inte få mitt recept.  

  • tjejhalmstad

    Ah så typiskt att jag såg fel. Men vad är skillnaden? Då är det bäst att hälla ut det nu då. Det luktar verkligen inte gott. Blir det samma lukt på det när jag sen även gör rätt?

    O sen i en del står det ju att man ska ha i äpple och i andra recept behöver man inte ha äpple i? Vad är det för skillnad här, alltså varför behövs äpplet?

    Har ni något bra recept på grova frallor som blir luftiga som man har rågsurdeg i?

         

  • Frökenolson
    tjejhalmstad skrev 2012-04-16 20:54:16 följande:
    Ah så typiskt att jag såg fel. Men vad är skillnaden? Då är det bäst att hälla ut det nu då. Det luktar verkligen inte gott. Blir det samma lukt på det när jag sen även gör rätt?

    O sen i en del står det ju att man ska ha i äpple och i andra recept behöver man inte ha äpple i? Vad är det för skillnad här, alltså varför behövs äpplet?

    Har ni något bra recept på grova frallor som blir luftiga som man har rågsurdeg i?

         
    Jag har en hemsida om surdeg och bakning, om du vill kika och få lite tips.
    Du kan INTE mata en surdeg med kross, det håller inte gasen.
    Äpplet är sött, processen  går fortare då, men du kan använda vad som helst sött.
    Vill du ha lätta luftiga frallor kan du göra dagens recept på min blogg, tänk på att inte rulla dom till frallor utan bara skära bitar som du jäser och se sätter in i ugnen.
    Lycka till!  

    www.frokenolsonsskafferi.se
  • musli

    Spana in www.sarabakar.se
    Hon äger stenugnsbageriet som jag jobbar i. Vi gör till 90% bara surdegsbröd.  :)
    På hennes blogg finns alla hennes och våra recept och tips!  :)


    Hanna 050511 & Elias 090910
Svar på tråden Surdegsbröd. Behöver hjälp.