Inlägg från: JRS |Visa alla inlägg
  • JRS

    Matchnings system

    Jag undrar om nån vet lite mer detaljerat hur det går till när man matchar barn med familjer istället för att ha ett kösystem i landet. Hur processen ser ut och vad de går efter?


  • Svar på tråden Matchnings system
  • JRS

    Tack för svar =) Det verkar ju skilja sig lite mellan länderna.

    Helle68: Vi har också valt Slovakien. Är det part A och B som du menar där man får kryssa i sin egna information och vad man kan tänka sig sjukdoms-mässigt för barnet? Jag är lite nervös över det fråge formuläret. Det känndes näst intill omöjligt att svara på. Stämde era barn in på det ni kryssat i?


  • JRS

    Törnrosa: det är allt möjligt, ens ekonomi, erfarenhet av barn, föräldrar mm och vad man förväntar sig av sitt blivande barn, vilka sjukdomar man är ok med bland annat. rena döden att fylla i =)

    Helle68: Jaa, det känndes verkligen som kugg frågor. Nästan som om vad jag än svarar skulle vara fel. Det var riktigt svårt och vissa av frågorna kunde ju betyda så mycket beroende på omständigheterna. Vi var lite rädd för många av alternativen (önskar helst som så många andra ett så friskt barn som möjligt) så om de går mest på frågeformuläret så lär vi nog få vänta ett tag. Hur länge fick ni vänta på BB?


  • JRS

    Helle68: Oj det gick ju väldigt snabbt, gud va härligt. Vi snabba oss på så mycket som vi kunde med papperna, jag va rädd att precis som du säger bli liggandes på nått skrivbord under semester perioder. Men blir det aldrig några BB under sommrarna då eller? Hehe, ja ångestframkallande var rätta ordet. Går fortfarande runt och tänker på frågeformuläret och om vi kanske borde ha ändrat nått innan vi skickade in det, men det är ju för sent nu i vilket fall som helst. Men det ligger ändå och gnager. Som sagt vissa saker går ju knappt att ta ställning till och sen vet man ju knappt vad de är ute efter i andra sammanhang.

    Törnrosa: Det känns ju kul att de engagerar sig i att matcha barn med familjer men att ta ställning till vissa av frågorna känndes ju rätt jobbigt. Man har ju liksom inga förväntningar alls, speciellt inga önskemål om framtida intressen för barnet. helknepigt. Får jag fråga om ni också står i adoptionskö?


  • JRS

    Va häftigt att ni båda upplever att era barn är så bra matchade med er oavsett om det är av slumpen eller om de verkligen är så bra på att se sånt. Imponerande att de lyckas så bra i era fall i alla fall. Nu tycker jag det är jätte spännande att se vad för liten skrutt som väljs ut att passa med oss. De verkar gå mycket på egenskaper hos föräldrarna låter det som. Hörde att colombia och sydkorea går mycket på utseende när de matchar barn med föräldrar.

    Törnrosa: Ok, va spännande. Afrika och europa verkar ju ha lite kortare register tider känns det som och det är ju alltid en fördel. Vi kollade också på Tjeckien men jag har ingen aning om de har kösystem eller vad de går på.


Svar på tråden Matchnings system