Köper du "Ät snart-mat"?
Precis, som rubriken lyder.
I en av butikerna jag brukar handla i har de ett stort miljötänk, på grund av detta så sätter de alltid ned mat som är på väg att passera bäst före-datum med oftast halva priset, ibland 30%.
Idag handlade jag köttbullar med två dagar kvar till bäst före för 15 kr/kg, mozzarella för 5 kr/st, närproducerad ekomjölk med två dagar kvar för 5,50 kr/l, bacon för 4 kr/paketet, fläskgrytbitar för 29 kr/kg, svensk blandfärs för samma pris, grädde för 5 kr/3 dl, chorizo för 10 kr/300 g osv... ingen av varorna har "bäst före" idag, ett par saker imorgon men det mesta har datum på lördag.
Jag tycker att det här är lysande. Självklart för att jag handlar billigt och fyller frysen, och för att jag tycker att det är vansinnigt onödigt med allt som åker i soporna. Den kvinnliga halvan av paret som stod bredvid mig vid köttdisken tyckte inte att det var lika lysande, han ville köpa billig köttfärs, hon tyckte att det var "pinsamt och fattigt" trots att de skulle använda den samma dag och det var två dagar till "bäst före".
Vad tycker ni?
Köper ni det rödmärkta?
Köper ni hellre om det står i den vanliga hyllan än om det ligger i en speciell kyl? (Det gör jag, ärligt talat, mest för att den frysen brukar ha en tendens att bli lite slaskig)
Hur mycket bör det vara nedsatt för att ni ska tycka att det är värt det?