Inlägg från: ölburk2 |Visa alla inlägg
  • ölburk2

    Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!

    Herrgud, jag trodde rysskräcken var historia, men fan vad jag hade fel.., men det är klart, vill vi verkligen få problem med ryssen så är ett samgående med NATO en perfekt lösning, då behöver vi verkligen behöva börja oro oss på riktigt, för då har vi direkt pekat ut ryssen som vår fiende.
    Å inte bara det, vi får på köpet alla USA:s fiender att vända sig även emot oss..


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Flash Gordon skrev 2015-02-20 14:02:52 följande:
    Vadå? Tror du Gotland blir av mer strategiskt intresse än det redan är idag om vi går med i Nato?

    Det som händer är skittrist och situationen nu är ingenting som vi har skapat själva utan allt som händer är ett resultat av Putins styre, men vi måste leva med det. Reagera på det.

    Ryssland har redan ockuperat delar Georgion. Ryssland har ockuperat delar av Ukraina. Ryssland ockuperar delar av Moldavien. Tre suveräna europeiska nationer som inte längre är fria i sin helhet.

    Ryssland hotar Polen och Lettland och även Estland och Litauen.

    .
    Vi i väst är strakare än Putins Ryssland, men bara om vi bestämmer oss för det och håller ihop.

    Våld och makt är det enda språk som går hem i ett Moskva som föraktar svaghet. Nu som då. Putin - Stalin. Same, same.

    Sverige med i Nato eller inte. Vi i väst måste agera kraftfullt och gemensamt. Putins Ryssland lever på att Merkel vill en sak. Hollande en annan och Obama en tredje.

    Där någonstans måste Sverige skaffa sig militära muskler att hålla tillbaka Putin med.
    Å varför sker det som sker i Ukraina m.fl länder idag.., saker som var helt väntade av alla, men som sällan eller aldrig ges den rätta bakrunden i Sverige, men som ofta nämns utomlands i media, ta reda på det, så ser du att ryssen inte utgör nåt större hot mot Sverige., ett långt mindre hot än vad SD å nationalismen utgör i Sverige.

    Men det här är en debatt jag inte vill ta, den blir för politiserad å inte faktabaserad, därför kommer jag inte att svara dig eller andra i den här frågan.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Flash Gordon skrev 2015-02-21 13:43:43 följande:
    Jag har tagit reda på det.

    Det som händer idag händer för att Putin kallat Sovjetunionens kollaps för "den största geopolitiska katastrofen på 1900-talet".

    Han har gett sig f*n på att återupprätta Sovjet och precis som Stalin är han inte rädd för att använda militären till att överfalla och ockupera andra länder.

    .
    Det finns femtekolonnare, medlöpare och nyttiga idioter i Sverige, som Åsa Linderborg på Aftonbladet exempelvis, som försöker få det till att Ryssland är provocerat av omvärlden. Ungefär som om Ryssland hade någon slags särskild rätt att lägga sig i andra länders beslut om huruvida de vill samarbeta med andra fira länder i väst eller inte.

    Om du har samma inställning till saken som henne så förstår jag att du inte vill diskutera ämnet - även om det var du själv som öppnade för det genom låtsas bli upprörd över "ryss-skräck" i den här tråden.
    Trams.., du vet lika bra som jag, att om NATO (USA) pekar med sina vapen under näsan på ryssarna, så kommer svaret alltid att bli nåt liknande som Krim å Ukraina, precis som vi i Väst skulle tvingas agera, om ryssarna gör det samma mot oss, å med all säkerhet med USA som de som vapenskrammlar mest å högljutt.

    Vad Putin sägar, är effektiv propagande för det egna folket, å där har han verkligen lyckats bra, tyvärr så verkar många även gått på USA:s/NATO:s propaganda, utan ha förstått att det enbart är ett politiskt spel från maktgalna politiker, med oss gräsrötter som lurade förlorare, i vanlig ordning.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2015-03-06 23:46:53 följande:
    "Gud och soldaten hedrar vi
    när ofreden råder och de står oss bi.

    Men när fred råder och fyllda är faten
    glömma vi Gud och föraktar soldaten."
    Vad har religon med försvarspolitik att göra?
    Lämna sagorna åt sagoberättarna å politik till politikerna, så ska du se att vi alla för en bättre värld att leva i.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2015-03-09 21:39:59 följande:
    Fast det kanske är Gud våra politiker vill att vi förlitar oss till om det krisar...Drömmer
    Då lär det bli ännu rörigare, religiösa är ju lika oeniga som politiker.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    sjuttiofemman skrev 2015-03-13 09:39:01 följande:

    Det är f-n äcklande att läsa om hur alliansen hux flux vill satsa ännu mer pengar på försvaret än de sex mdr kr som regeringen nu avsatt. Alliansen har skurit och skurit i vårt försvar samt avskaffat värnplikten under de två mandatperioder de fick. Allt för att ha råd att sänka skatterna.

    Hur har de mage att nu komma och yla om att sex mdr är för lite?!


    Instämmer, men jag gillade vad jag hörde om nya farsvarsbudgeten, speciellt att nu ska pengarna åter gå till försvaret, å inte till krigande i utlandet.
    Sverige ska enbart ha ett fösvar, å inte nån jävla låtsas invasionsarmé som ränner omkring på utländsk mark å fjäskar för NATO.

    Nu kan vi hoppas på att regeringen åxå klipper kablarna mellan FRA å CIA/USA, så Sverige blir ytterligare några snäpp i fri å självständig nation.

    Hör å häpna, men England av alla länder, tror jag är på gång med en lag som sätter stopp för samma typ av avlyssning som FRA/CIA/USA idag bedriver mot oss svenskar.
    Å vet du vad dom säger? Jo att om priset är att risken för terrorism ev ökar, då är det priset vi måste betala!
    Jo jo, det skulle va i Sverige det, här säljer man sin själ till den som betalar bäst, det sa C Bildt i en intervju, ang FRA lagen
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2015-03-13 12:29:32 följande:
    Tyvärr är det ju så att utlandsmission uppdraget påverkar försvarets inköp av materiel, så nu har vi en massa materiel som är jättebra under sådana uppdrag men mindre bra till att försvara Sverige med.
    ölburk2 skrev 2015-03-13 11:47:27 följande:
    Sverige ska enbart ha ett fösvar, å inte nån jävla låtsas invasionsarmé som ränner omkring på utländsk mark å fjäskar för NATO.
    Det vi har nu och som haft mycket fokus på utlandsmissioner kallas insatsförsvar.
    Invasionsförsvaret hade aldrig utlandsmission som inriktning.

    Sveriges ska militärt vara till 100% inriktat på försvar av den egna gränsen, undantag kan uppstå inom FN å EU samarbetet.
    Allt annat är sekundärt, å det får vi agera efter i den situation som ev kan uppstå.

    Huvudsaken är att vi har ett alliansfritt försvar, som tillåter oss att agera för Sveriges bästa.

    Du får använda vilka ord du vill, för mig är dom änd bara omskrivningar för att snygga till vad det eg handlar om.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2

    Lägg ner försvaret å satsa pengarna på välfärden, d.v.s på liv istället för död. DÖD = NATO (USA) = krigshetsare, å har inget med nåt fredsbevarande att göra ö.h.t.

    Den dag krig å vapenskrammel skapar mer välfärd å ett bättre liv, än vad leva i fred gör, då ska vi satsa på kulor å krut.


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2015-04-07 23:47:58 följande:
    Vad är välfärden värd den dag en makt vi ej valt tar över med våld?
    Men inser du verkligen inte att det den väg du förespråkar är den misslyckade väg som använts i tusentals år, å den vill du vi ska fortsätta på.
    Idiotin med att lösa konflikter med vapenskrammel har aldrig nånsin fungerat, den vägen leder alltid, utan undantag, till fler konflikter längre fram.

    Å jag har inte minsta lust att delta i vad maktgalna makthavare hittar på, vill dom kriga så får dom göra det själva, själv väljer jag att flytta den dag när våra makthavare vill börja kriga.
    Mitt liv är mer värdefullt än att slösas bort på galenskaper som enbart leder till fler galenskaper.

    1:a världskriget är et bra ex på vad som händer när folk inser vad krig går ut på, det att tillfredställa några få makthavare, å när folket fick nog å insåg vad det handlade om, ja då slängde man vapnen å gick hem, slut på krigandet helt enkelt.
    Det tvingade fram en "fred", en fred som eg aldrig var nån fred, makthavarna ville fortsätta, men utan nån som ville kriga, gick det ju inte.
    Så då fortsatte makthavarna med tokerierna med att dela upp länder helt utan tanke på vad det skulle leda till.., där å då startade 2:a världskriget.

    Ett bra bevis på att vapen å tvång aldrig leder till nåt annat än fler krig å fler problem.

    Lösning är att dela upp resurserna så att alla får en acceptabel välfärd, men det kommer aldrig att ske än på mycket länge.
    Girighet, avundsjuka, hämdlystnad å rädsla är fortfarande de helt dominerande faktorerna som styr politikers handlande, å folket lyder.
    Om inte, ja då kallas dom dessertörer, (lands)förrädare, å rensas ut.

    Men vilka är dom rätta förrädarna? Självklart de som skickar ut folket i krig..
    Så lägg ner krigshetsandet, å arbeta för freden istället, krig å vapenskrammel kommer ändå aldrig att lösa nåt över tid, har aldrig gjort å å kommer aldrig att göra det. 

    Att rättfärdiga krig är fan det dummaste som finns, att påstå att segrarna räddat världen eller annat trams är bara ett sätt för segrarna att komma undan med sin skit.

    Hade Europas länder stoppat Tysklands upprustning, hade vi aldrtig haft nåt 2:a världskrig, men alla måste ju bara få ha ett "försvar", att vapen inte skiljer på försvar eller anfall, det verkar makthavare inte bry sig om, för vi måste ju kunna försvara oss..

    Å blanda nu inte in bekämpande av mördarpack typ ISIL, dom har inget annat syfte än att sko sig själva.
    Tyvärr kan inte ens makthavarna enas om att bekämpa dom, utan vissa ser fördelar å understöder dom istället.
    Girighet, avundsjuka, hämdlystnad å rädsla är även där drivkraften hos makthavarna.

    Världen är galen, så det enda jag kan göra är att hålla mig undan, å inte bidra aktivt till mer våld, då har jag iaf rent samvete å det räcker för mig.
    Jag nöjer mig med att spela med i kapitalismens pyramidspel, leva gott, dra in tillräckligt med pengar, å skita i makthavarnas påhitt.
    Den dag pyramidspelet rasar ihop finns jag ändå inte längre.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • ölburk2
    Tom Araya skrev 2015-04-08 15:14:33 följande:
    Man löser såklart inga konflikter med vapenskrammel, men du har uppenbarligen inte förstått vad vapenmakt fyller för funktion i internationella konflikter och när man försöker lösa dessa med fredliga medel.
    ölburk2 skrev 2015-04-08 12:44:26 följande:
    Å jag har inte minsta lust att delta i vad maktgalna makthavare hittar på, vill dom kriga så får dom göra det själva, själv väljer jag att flytta den dag när våra makthavare vill börja kriga.
    Mitt liv är mer värdefullt än att slösas bort på galenskaper som enbart leder till fler galenskaper.
    ...som att det bara hänger på våra makthavare...
    Det krävs minst två parter för en konflikt.Vapen i sig har föga med krig att göra. Det är viljan att strida för något och det gör man utan vapen om man inga har.
    ölburk2 skrev 2015-04-08 12:44:26 följande:
    Lösning är att dela upp resurserna så att alla får en acceptabel välfärd, men det kommer aldrig att ske än på mycket länge.
    Girighet, avundsjuka, hämdlystnad å rädsla är fortfarande de helt dominerande faktorerna som styr politikers handlande, å folket lyder.
    Om inte, ja då kallas dom dessertörer, (lands)förrädare, å rensas ut.
    Kommunism alltså!?Du har totalt missförstått vad försvar syftar till.
    ölburk2 skrev 2015-04-08 12:44:26 följande:
    Å blanda nu inte in bekämpande av mördarpack typ ISIL, dom har inget annat syfte än att sko sig själva.
    Tyvärr kan inte ens makthavarna enas om att bekämpa dom, utan vissa ser fördelar å understöder dom istället.
    Girighet, avundsjuka, hämdlystnad å rädsla är även där drivkraften hos makthavarna.
    ...och varför ska inte IS tas upp i diskussion om försvar och säkerhet?
    Vad är det de har som drivkraft som andra som startat krig inte haft?Analysera gärna varför Tysklands upprustning under 30-talet inte stoppades och hur den skulle ha stoppats om så hade gjorts. Återkom och beskriv din analys och slutsatser.
    ölburk2 skrev 2015-04-08 12:44:26 följande:
    Världen är galen, så det enda jag kan göra är att hålla mig undan, å inte bidra aktivt till mer våld, då har jag iaf rent samvete å det räcker för mig.
    Jag nöjer mig med att spela med i kapitalismens pyramidspel, leva gott, dra in tillräckligt med pengar, å skita i makthavarnas påhitt.
    Den dag pyramidspelet rasar ihop finns jag ändå inte längre.
    Du kan fly om du vill, det är svårare för en hel nation, dess samhälle och folk att fly.






    Det är du som inte förstått att vapnen inte är en lösning.., räcker det verkligen inte med flera årtusenden av mislyckanden för att inse det?
    Vapnen har bara en funktion, den att låta makthavarnas undersåtar slösa bort sina liv för att dom ska få behålla makten.

    Om alla skulle vägra kriga så blev det inga krig, så enkelt är det.., att det aldrig kommer att ske, vet jag, men faktum kvarstår, om vi vägrar lyda makthavarna så skulle det inte bli nåt mer krigande.
    Det var så 1:a världskriget slutade, soldaterna hade fått nog, slängde vapnen å gick hem, dom var less på skiten å inga makthavare eller befäl kunde stoppa dom.
    Att historien är skriven lite annorlunda är som du vet enbart en lögn, det var soldaterna som vägrade lyda order som satte stopp för kriget, å förstås de modiga kvinnor som var med å tvingade fram ett slut på krigandet.

    Men så länge det finns sånna som du, som tror på att vapen kan lösa nåt, kommer vi att ha ihjäl varandra.
    Inte förrän nåt annat mycket jävligare sätter stopp för krigandet. kommer mänskligheten att sluta kriga.
    Människan som hon är nu, är den fegaste, egoistiska å räddaste varelsen på Jorden, därför ser hon hot i precis allt, precis som du gör.
    Därför tror hon att om hon skaffar sig tillräckligt mycket vapen så kan ingen skada henne..., att "alla andra" tänker likadant, det förträngs på nåt mycket märkligt sätt av resp lands makthavare, å till viss del landets undersåtar.

    Så hur mycket vapen du än skaffar dig, så kommer nån annan skaffa ännu fler, vilket förr eller senare slutar med katastrof, så har det alltid blivit å det kommer att upprepa sig igen., tyvärr har det 3:e stora kriget krupit allt närmare de senaste 10-15 åren, mycket beroende på att USA triggat igång en massa religiösa å territoriella konflikter ingen längre har nån kontroll över.
    Å det kommer troligen att bli mycket värre, ända tills kriget sprider sig till I-världens markområden.., då blir det inte lika roligt längre, möjligen kan det leda till nån form av slut på krigandet, om det inte redan då är försent förstås.

    Ska vi ha minsta chans att hålla oss utanför, så måste vi först hålla oss borta från NATO, inte blanda oss i konflikter, å göra allt för att behålla vår välfärd.
    Det har fungerat förut, men tyvärr gapar nu högerfolket högljutt om mer vapen å NATO anslutning, så uppenbarligen är dom ute efter konfrontation.
    M (Alliansen) agerar ju så genomskinligt i NATO-frågan, att ingen kan ha undgått att dom försöker uppfylla nåt löfte till USA.
    Å får dom som dom vill, ja då har vi verkligen tagit ett stort steg närmare ett krig på svensk mark. Ryssarna skiter i oss, så länge vi inte lägger oss i deras förehavanden, men tillåter vi NATO på vår mark, ja då har vi gått flera steg för långt för att ryssarna ska sitta still å titta på.

    Ang IS, dom är inget land eller stat eller har startat nåt krig mot nåt sån´t, att dom blandar i religionen ligger bara helt rätt i tiden, dom konflikterna fanns ju redan sen tidigare.
    Alltså ett bra argumument som gör att dom splittrar alla möjligheter till att behöva möta ett enat motstånd.
    Men dom är bara ett mördarpack utan nåt eg syfte mer än ett personligt, dom är inte ute efter nån seger mot annat land.
    Dom vill härska med våld å skiter fullständigt i nåt annat än att dra egna fördelar, därför går dom heller inte att besegra på vanligt vis, eftersom det inte finns nån enhetlig grupp att besegra.
    Dom måste bekämpas som kriminella, å behandlas därefter.
    Men det kommer att bli svårt, dom erbjuder bra betalt å bra med förmåner för de som deltar på deras sida å deras familjer.
    Å det finns miljoner fattiga som gärna antar erbjudandet, så det kommer att bli svårt att få stopp på dom här rövarbanden.
    Där dom i huvudsak härjar har ju redan fullt upp med en massa ovänskap sins emellan, å kan ju inte samsas om nåt ö.h.t.
    Alltså ett perfekt val å bedriva röveri i stor skala.

    Men som sagt, jag väljer att hålla mig utanför, å reser till nån lugn å trevlig plats som inte är av nåt värde för de våldsälskande, om det börjar bli otrevligt här.
    Det finns så mycket annat att göra än att kast bort livet på otrevligheter, å kapitalismen ger mig många möjligheter till det.
    Jag spelar spelet å skiter i det andra, ser bara till att jag själv har det bra.., vill folk ha ihjäl varandra så tänker jag inte blanda mig i.
    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!