Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya
    Missermajser skrev 2013-11-20 20:46:09 följande:
    Natos hållning i konflikter historiskt sett är ungefär lika offensiva som Rysslands vad jag vet och dessa över ju i också Östersjön. Vore jag ryss skulle jag i detta fall inte dra mig för att göra strategiska attackövningar mot ett land som låtit Nato öva i sitt område så länge som vi. De övningar Nato haft i våra vatten har knappast varit riktade mot Finland eller baltländerna för de anses väl inte vara något hot? 
    Bra förbindelser med båda sidor tycker jag är det bästa vi kan satsa på ur ekonomisk synvinkel. 
    Att Putin inte verkar för demokrati håller jag med om är ett hot men antidemokratiska krafter har länge stötts av andra parter runt om i världen och då menar jag att  även Natoländer många gånger stött sådant som lett till en ett extremt förtryck runt om i världen.
    Jag kanske är helt ute och cyklar men detta är mitt intryck!
     
    Historien är föga intressant när det hänger mycket på sittande styre och dess politiska agenda.

    Skulle Sverige utgöra ett större hot än baltländerna och Norge, som alla fyra är Nato-medlemar och till skillnad mot Sverige även har gräns mot Ryssland?

    ....och så har vi Finland, fortfarande neutralt som Sverige men med starkare försvar och lång gräns mot Ryssland. Traditionellt sett fiende till Ryssland med flertalet våldsamma konflikter i bagaget.

    Så du får närmare förklara varför Sverige skulle ses som ett större hot mot Ryssland än våra grannländer?

    Vi har bra förbindelser med båda sidor, i dagsläget, men det kan snabbt ändras.

    USA's stöd till organisationer med tveksamma värderingar och aktiviteter har att göra med intressen på plats, alltså långt ifrån USA. Dessa lär inte påverka varken inrikespolitik eller utrikespolitik som berör andra länder i andra delar av världen.
    Vad det gäller Ryssland och de organisationer jag nämner så är det I RYSSLAND eller i angränsande grannländer. Människor och organisationer som kan ha/få makt i Ryssland (eller i grannland) idag eller imorgon, kanske rentav som Putins efterträdare. Det är en DIREKT inverkan på Rysslands politiska agenda.

    Nato-medlemskap är inget tvång att varken moraliskt eller praktiskt stödja annat Nato-land i dess kampanjer i andra länder.
  • Tom Araya
    Outsourcing-sekten
    Den senaste tiden har outsourcing på många fronter framhävts som en universell lösning på organisatoriska problem, senast inom försvarslogistiken. Argumentet ”billigare och bättre” används ofta och baserat på vad som presenteras är det svårt att tro att metoden har några nackdelar alls. Men trots lovord finns tecken på att outsourcing tvärtemot sitt syfte istället kan leda till ökade kostnader. Nedan diskuteras några uppenbara men sällan nämnda nackdelar.

    wisemanswisdoms.blogspot.se/2013/11/gastinlagg-outsourcing-sekten.html
  • Tom Araya

    Uppdaterat: Kvalitét framför kvantitet som inte finns?
    Om man ska sätta fingret på en enda sak som varit genomgående under de senaste årens försvarsdebatt, något som varit ständigt återkommande och som utgjort grunden för i stort sett alla viktigare debattämnen, så är det numerär! Oavsett vilken försvarsgren eller materielsystem det handlat om så har debatten ofta tagit avstamp i en alldeles för låg numerär.  Vi ska börja detta inlägg med en kort tillbakablick.

    navyskipper.blogspot.se/2013/11/kvalitet-framfor-kvantitet-som-inte.html

Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!