Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya
    jaghopparhögt skrev 2012-08-07 23:55:04 följande:
    Är det inte snarare så att försvaret har förändrats en hel del? Vi har inte samma hot idag som vi hade på 80-talet och därför behöver vi inte ett sådant försvar. Försvaret idag handlar väl om inhemska hot. Försvaret fokuserar därför på strategier för att slå ner våldsamma och stora upplopp, terroristattacker, signalspaning osv. Inom dessa områdena bygger dom ju faktiskt ut en del.
    Du måste ta reda på fakta själv om världsläget. Våra folkvalda framställer hotnivån efter vad de vill att försvaret ska få kosta, inte tvärt om. En del finns att läsa i de artiklar jag länkar till här.

    Lagen lämnar inget utrymme att använda militärt våld mot den egna befolkningen, finns behoven är det polisens sak.

    Hotet idag är mycket svårdefinierat. Det då fientliga i öst är inte lika fientligt idag men jag vågar nog påstå att flera av de östeuropeiska länderna är mindre stabila idag.

    I flera fd-Sovjet-nationer har politiska organisationer på den yttersta högerkanten växt sig starka.

    Ryssland har satsat mycket på sin försvarsmakt under de senaste 20 åren.
    De har genomfört ett antal mycket stora och uppmärksammade övningar i sjö- och luftlandsättning i Östersjön, bl.a. i samband med att det skulle fattas beslut om en rysk gasledning utanför Gotland.

    Att öka vår försvarsförmåga med att utbilda soldater och skaffa materiel tar tid, tid som är svår att ha överblick över. Man hade hoppats att man lärt sig av historien, vi gjorde precis likadant mellan de två världskrigen och det andra var över innan försvaret var upprustat igen.

    Vi får heller inte glömma en stark försvarsmakts preventiva förmåga att förhindra krig.
    Under 2:a världskriget var rövslickning vårt enda medel att förhindra att Sverige drogs in i krig.

    Ytterligare ett misslyckande med dagens försvarspolitik är att man skurit ner ca 90% av försvaret men lyckas inte ens komma upp i 10% besparing. Detta p.g.a. en alldeles för stor organisation i förhållande till antal soldater och förband. Försvaret har inte hängt med i den snabba utvecklingen samt att organisationen med allt runtflyttande av pengar troligtvis är delvis politiskt skapad.
  • Tom Araya
    Pappa med 3 skrev 2013-01-11 18:03:53 följande:
    Iallafall i och med att vi betalar 4o miljarder och får inget för det.
    Precis, det enda vi får veta är att Alliansen sparar pengar på försvaret och att vi enligt dem inte behöver mer försvarsförmåga....
  • Tom Araya

    Jag undrar också i vilket läge man tänkt sig öka försvarsförmågan och hur lång tid man tror att det tar.
    Jag har väldigt mycket känsla av tankar så långt näsan räcker runt svenskt försvar och säkerhetspolitik idag.

Svar på tråden Alliansens försvarspolitik suger, jag är så jäkla less!