• angelikaa

    Moderkakan lossnade inte!

    När jag födde min son ville inte moderkakan lossna. Själva förlossningen gick jättebra, sprack ingenting å behövde alltså inte sy. Men den där förbannade moderkakan satt som berg. BM prova allting utan resultat. Efter 45 min tillkallade dom läkaren som prövade å dra lite i navelsträngen (å de gjorde ont vill jag lova!!) Den ville inte lossna. Då blev de akut till operationsrummet.. under tiden började jag blöda en hel del.. fick lov å säga hejdå till både mannen å sonen vilket blev väldigt omtumlande. Väl där inne bedövade dom mej från under brösten å neråt så jag inte skulle känna nånting. Läkaren stod på en pall böjd över mej å handgripligen fick dra ut den. När jag sen läste min förlossningsjournal va hela läget väldigt kritiskt. Efter allt när jag kom hem blev de fler besök på förlossningen pga jag förlorade så mycket blod å jag hade så fruktansvärt ont i magen, va inte människa förrän 1 månad efter förlossningen.

    Nu till min fråga.. finns de fler där ute som ha vart med om samma sak? Om ni har fått fler barn efter, hände de samma sak igen? Jag är väldigt orolig inför kommande förlossning, att just samma sak ska hända. 


    Vincent 100824 - bebis Oktober 2012
  • Svar på tråden Moderkakan lossnade inte!
  • angelikaa

    Nej jag sövdes inte.. eftersom jag hade fått epidural just innan sonen kom ut å jag hade kvar infarten eller va man säger så fyllde dom bara på. Min sambo hade hand om sonen medan jag fick rulla in på operation, å de va just att vara borta från dom som va jobbig.. å paniken/stressen som blev. Dock va jag "bara" borta dryga 2 timmar, även om de kändes som flera! Men för mej blev de jobbigt. Tack till alla som svarat! 

    Jag måste passa på å fråga om de är nån av er som haft ont i magen efter dom ha tagit ut moderkakan? Jag kunde inte gå ens gå inomhus en liten bit från tv rummet till köket utan att gå dubbelvikt. Dagen efter jag fött kunde jag inte byta blöja på sonen pga de gjorde så ont i magen, kunde inte stå mer än 10 sekunder å fick även då gå dubbelvikt på toaletten, de gjorde ont varje steg jag gick. Jag hade då problem med gallsten också så jag vet inte riktigt om de bidrog. Jag tror att precis efter förlossningen så va de för att moderkakan satt fast.. men sen då! Har pratat med min BM som förlöste mej, även hon rådfrågade en annan å ha aldrig hört att någon haft så ont i magen.


    Vincent 100824 - bebis Oktober 2012 <3
  • angelikaa

    BM jag rådfrågade här på familjeliv sa samma sak.. att ha man vart med om de är de inte säkert de händer igen, men de ökar risken att de kan hända igen. Jag kommer att få prata med en aurora bm så nära inpå förlossningen som möjligt, å jag tror själv de kommer kännas lite bättre. Även om de kan gå bättre den här gången är man självklart nervös. Men jag är nog hellre inställd på de värsta, på så vis bli jag inte besviken om de händer igen. Jag blödde inte så mycket efteråt heller.. bm blev snarare fundersam när jag blödde så lite å slutade blöda så tidigt. Men avslaget luktade inte illa heller så på så vis va de inga fel. Eftervärkarna kändes bara som lite mensvärk så dom tyckte jag inte va så jobbig. Så allt va bra förutom att jag hade så ont i magen då.


    Vincent 100824 - bebis Oktober 2012 <3
Svar på tråden Moderkakan lossnade inte!