KMJ skrev 2012-05-09 17:14:40 följande:
Kanske enligt ditt recept, men jag har gjort piroger på det sättet många gånger då det är ett bra sätt att använda överbliven köttfärs och tro mej det blir gott.
Våga prova nytt någon gågn
Jag har inga recept direkt, kör efter det som smakar bra. Det är blää enligt mig i alla fall att ha vanlig köttfärssås på. Piroger kan jag ha i lite lite tomat typ en msk. Jag har i ajvar och vitlök, det är jättegott. Degen är som den här, fast jag vet inte riktigt vilka mängder jag tar:
AnnaApr skrev 2012-05-09 15:23:50 följande:
Här är min brors recept på piroger, helt fantastiskt goda! :D
Pirogdeg
3 dl Mjölk
1 msk Olivolja
25 g Jäst, 1/2 paket
1 tsk Salt
6,5 dl Mjöl
1 st Ägg, Pensla
Gör så här:
Pirogdeg:
1.Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och häll på mjölken,olja och salt blanda tills jästen lösts upp.
3. Arbeta in mjölet.
4. Arbeta kraftigt till en deg med en köksmaskin.
5. Jäs övertäckt till dubbel storlek i 40 min.
6. Dela degen i 4 bitar.
7. Kavla ut varje bit till runda plattor.
8. Lägg på fyllningen ett par klickar på mitten.
9. Vik över överdelen runt fyllningen och nyp ihop.
10. Jäs 30 min på plåten.
11.Värm under tiden ugnen till 225 grader.
12. Pensla de färdig jästa pirogerna med uppvispat ägg. Strö ev. över lite sesamfrö och persilja.
13. Grädda i 10-15 min tills de har fått en vacker färg.
Jag tar ut rundlar med hjälp av ett tefat och kavlar ut dem ännu mer så att de blir extra tunna.