Inlägg från: Anonym (Arg!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arg!)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 17:51:09 följande:
    Vi säger så här: Ditt drömyrke ger 20 000kr i ingångslön. Du och dina kollegor på utbildningen går ut och gör uppror (likt det vi ssk-stud har gjort) för att få upp lönen till 24 000kr, eftersom ni tycker ni är vädra det. 

    Men nej då det ska ni inte få för då anser ni er själva mera värda än adra yrksegrupper, så högre lön kan ni inte få!

             
    Jag skulle aldrig i mitt liv kräva en ingångslön på något belopp som helt färsk från utbildningen. Jag skulle jobba för an bra löneutveckling när jag börjat jobba.
  • Anonym (Arg!)

    Om majoriteten som svarar här är SSK så hoppas jag för mitt liv inte att jag någonsin behöver vård på ett svenskt sjukhus! Ni verkar ju korkade?

    Det jag menar är och nu tar vi det väldigt enkelt och lättläst så att alla förstår. Jag är för bra löneutvecklig. Jag tycker att SSK gör ett viktigt jobb men inte viktigare än någon annan. Det som gör mig arg är att man som nyutexaminerad, oerfaren och helt grön sätter sig på en hög häst och kräver en ingångslön på 24.000.

    Sen kan ni komma dragandes med hur ni syresätter patienter och ger hjärtmassage hur mycket ni vill. Vad har det med INGÅNGSLÖNEN att göra???

  • Anonym (Arg!)
    Anonym (ojojoj...) skrev 2012-05-09 17:53:29 följande:
    Helt ärligt, är det här ett skämt eller?!!? Du vet ju inte vad du pratar om!!! Om det var lön efter ansvar skulle ssk ha BETYDLIGT mer i lön, en ssk kan inte komma till jobbet och ta det lite lugnt en dag tex, man måste HELA TIDEN vara beredd på att vad som helst kan hända och att handla därefter, tex ett hjärtstopp eller plötslig andnöd hos en patient, vilket händer OFTA på sjukhus. Skulle kunna rabbla hur mycket ansvarsområden som helst men får en känsla att det är för döva öron som inte vill lyssna. Vi lever i ett nytt millenium, du verkar ha en syn på ssk som yrket såg ut för flera sekler sen, ta gärna reda på fakta innan du gormar och framstår som en idiot!
    Fast vad gör du när en patient får hjärtstopp? Påbörjar behandling och kallar på LÄKARE.
  • Anonym (Arg!)
    PolyPond skrev 2012-05-09 17:58:57 följande:
    Sjuksköterskor har för lång utbildning, för stort ansvar och för tung arbetsbelastning överlag för de löner de har, anser jag.
    Inom vården utför man några av samhällets viktigaste arbetsuppgifter. Det bör spegla sig i lönen. Vi klarar oss långt mycket längre utan banktjänstemän och marknadsförare än folk inom omsorgen.
    Om alla resonerade som SSK skulle samhället falla sönder! Tänk dig ett samhälle utan banktjänstemän, städare, busschaufförer, förskolepersonal, sophämtare, lärare, butiksanställda, ingenjörer, byggnadsarbetare, vägarbetare, lagerpersonal osv osv. Tänk om alla vägrade ta ett jobb för minde än xx i månaden.

    Hur skulle vi skattefinansiera det?
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (SSK-stud.) skrev 2012-05-09 18:05:45 följande:
    Ja, men det är fortfarande jag som sjuksköterska som gör de första livsuppehållande insatsen på dig! Att få en läkare till avdelningen kan ta flera minuter och då skulle du redan vara död om vi inte gjort nått!

    Men visst, när du kommer in med ett hjärtstopp så ska jag bara stå och titta på och säga, "nej men jag måste ju vänta på läkaren. För det är ju han som botar"..... *ironi*
    Fast slänger en av min anhöriga fram några tusen så hjälper du mig. Eller hur?
  • Anonym (Arg!)
    Sweet life skrev 2012-05-09 18:08:55 följande:
    Det är tur att du är anonym TS, för skulle du komma in på ett sjukhus där jag i framtiden jobbar så skulle jag inte ens vilja ta i dig med tång....
    En sån kommentar skulle få dig utslängd från utbildningen. Det vet du hoppas jag?
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:11:51 följande:
    Knappast. Har inte lust att riskera min karriär för någon så urbota dum person som dig!
    Igen, hur skulle din arbetsgivare se på en sådan kommentar? Du tänker inte hjälpa någon som inte anser att SSK är värda 24,000 i ingångslön.
  • Anonym (Arg!)
    Sweet life skrev 2012-05-09 18:14:34 följande:
    Vilken tur att jag inte ens studerar vid något universitet just nu....

    Men jag skulle inte tveka att slänga ur mig den kommentaren igen då du är så jävla urbota korkad!!
    Är det tillåtet med personangrepp här? Tror inte det. Om du inte kan diskutera som en vuxen människa så kan du lämna tråden. Hej då!
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:14:14 följande:
    Jag känner samma sak som Sweet Life och tro mig, jag hade inte gjort ett skit om du kom in när jag jobbade (om jag visste vem du var) jag hade lungt väntat på läkaren, eftersom det är ju läkaren enligt dig som räddar liv! Inte sjuksköterskorna. 

    Och nej, den kommentaren hade inte fått någon utslängt från utbildningen.   
    Eh, jo. Tar jag reda på vem du är och visar dina inlägg för ansvariga på det sjukhus du jobbar på får det konsekvenser. Det kan du ge dig på.

    Man får inte särbehandla patienter. Dumma, snälla, fulla, arga, glada, svarta, vita....... Eller hur?
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-09 18:18:44 följande:
    Du klagar på personangrepp, när DU angriper en hel yrkeskår och deras studenter?!
    Men jag angriper ingen person. Eller hur? Jag tycker att fenomenet med SSK studenter och deras lönekrav är illa men det vill inte säga att jag tycker illa om dem som personer. Jag skulle aldrig kalla en person jävla dum i huvudet.

    Jag har ingenting emot SSK men jag tycker att många sätter sig på en alldels för hör häst. Ni är inte den enda viktiga yrkesgruppen i samhället!!

    Det är inte speciellt svårt att bli SSK. Intagningskraven är inte så höga, utbildningen inte mer krävande än någon annan och det finns gott om jobb.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!