Inlägg från: Anonym (Arg!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arg!)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Havsjungfrun skrev 2012-05-10 11:58:42 följande:
    Men TS nu är du väl ändå helt ute och cyklar!!! Tycker du att det är ok att yrken med flera års högskolestudier, studielån, stort ansvar bl.a. ssk ska ha flera tusenlappar mindre i lön än någon som inte har något av detta??? Helt galet tänkt! Visst visste de löneläget när de valde yrke men man måste väl kunna påverka saker i positiv riktning? Annars skulle vi vara kvar på stenåldern och det verkar det ju som om du är...
    Men SSK får ju lön från våra skattepengar! Det fattar du väl? Vem ska betala för att SSK ska ha en ingångslön på 30,000?

    Du kan inte jämföra med privata sektorn.
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (LäkarStud.) skrev 2012-05-10 12:20:04 följande:
    Kära TS... Jag förstår att det måste vara jobbigt för dig att erkänna men du-har-ingen-koll-på-vad-du-säger! 

    Ja, jag som läkare har det yttersta medicinska ansvaret MEN. Vet du vad som händer när jag kommer till en vårdavdelning för rond/för att någon ringer mig ang. en patient? Jag får en rapport från en sjuksköterska. Har inte sjuksköterskan kompetensen nog att berätta för mig att patienten t.ex. har lågt tryck har jag ingen aning om att ändra ordinationer för blodtrycksänkande medel. Vet du vad som kan hända då? Då kan patienten få hjärtstopp och dö. Utan sjuksköterskorna skulle mitt jobb vara helt omöjligt att genomföra. Sjuksköterskorna är mina ögon och öron och TILLSAMMANS "botar" vi patienter som du så fint uttrycker det.

    Blir faktiskt jävligt förbannad på ditt skitsnack om att man inte borde utbilda sig till sjuksköterska om man inte accepterar den lön som många landsting erbjuder nu. Fattar du inte att det redan nu finns ett REJÄLT underskott på i prinicip landets alla sjukhus? Sjuksköterskorna har definitivt ansvar över liv och är OVÄRDERLIGA i vården. Den som säger något annat vet inte vad de pratar om. 

    Du får tycka vad du vill om vad som är en skälig lön men uttala dig inte om sånt du inte förstår.

     
    Först och främst, "jag som läkare" rimmar illa med ett nick som "LäkarStud".

    För den andra har jag aldrig sagt att SSK inte är viktiga. Men de flesta sitter på väldigt höga hästar, anser sig bättre än alla andra, viktigare än andra yreksgrupper så som förskolelärare, lärare, poliser, brandmän och socialsekreterare för att nämna några och ingen har kunnat ge ett vettigt svar på frågan var vi ska ta alla miljoner det skulle kosta att öka ingångslönen med 4000 samt att ge en bra och stabil löneutvecklig.

    Intrycket jag får av SSK (speciellt efter att ha läst alla svar i tråden) är en JAG SKA HA mentalitet.

    Det du beskriver ovan låter som ett samarbete mellan läkare och en erfaren SSK. Jag har ALDRIG sagt att SSK ska tjäna lite, jag har menat att det är orimligt att kräva en INGÅNGSLÖN på 24,000 när man saknar erfarenhet och är färsk ur skolbänken. SSK utbildningen är inte så svår att komma in på och inte så svår att fullfölja.
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (LäkarStud.) skrev 2012-05-10 12:40:57 följande:
    Absolut finns det många yrken som är livsviktiga för att samhället ska fungera. Hur vi ska finansiera lönerna får du fråga någon annan, jag är läkare och inte ekonom Men en sak som jag garanterat har befogenhet att uttala mig om är hyrläkarna som löper amok i Sverige. I mitt landsting är kostnaden för dem en av de högsta i landet medan avdelningarna knappt får ihop till personal på avdelningarna inför sommaren eftersom de förbjuds erbjuda mer än minimilön. 

    Försök du att anställa mer personal utan att höja lönerna, som det är idag biter det inte eftersom många väljer att söka sig privat eller till kommunen. Alla vill ha en bra lön, även jag.  Ssk förtjänar en högre, det skulle alla vinna på. Både personal och ekonomi i sjukvården och patienterna själva.
    Och jag är austronat.....
  • Anonym (Arg!)
    stikkem skrev 2012-05-10 12:49:07 följande:
    Du ar ju patetisk. Var har du tillbringat dom senaste aren? Under en sten? Ser du verkligen inte hur dagens sjukvard ser ut? Tycker du verkligen annu samre loner ar losningen?

    Vilket pelle-jons du ar.
    Visa mig ETT inlägg där jag skriver att lönerna ska minskas.

    Är du smart nog att förstår skillanden mellan höga ingångslöner och en god löneutveckling?
  • Anonym (Arg!)
    aldrigmer skrev 2012-05-10 12:50:46 följande:
    ......samordnar vårdplaneringar mm. Vi syr och limmar sår, vi vaccinerar och komtrollerar, utför behandlingar, jobbar med KBT mm inom psykiatrin mm. Vi är väl värda ett rejält lönelyft och faktum är att vi har stort öokalt stöd av doktorerna
    Varför är ni värda ett större lönelyft för att ni utför era arbetsuppgifter än en butiksanställd som utför sina? Eller en polis? Eller en socialsekreterare? Eller en lärare? Eller en busschaufför?
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (LäkarStud.) skrev 2012-05-10 13:06:14 följande:
    Först och främst, eftersom jag är färdig läkare om dryga 2 veckor anser jag mig ha insyn nog att uttala mig om "hur jag som läkare" arbetar. Hur rimmar det för dig?

    Du verkar inte bara vara en allmänt obildad människa, du är otrevlig också! Men det är väll det du måste ta till när argumenten tryter. I vilket fall...

    Du har upprepade gånger uttalat dig om att du EXAKT vet vad sjuksköterskornas arbete och ansvar innebär - det ser vi alla som arbetar inom vården att du inte gör. Att sjuksköterskor vill ha högre lön innebär väll inte att de anser sig stå över någon annan? Det är en slutsats du själv verkar dra? Jag träffar sjuksköterskor dagligen och aldrig har jag hört dem säga att de önskar mer lön för att en annan yrkesgrupp tjänar mer eller mindre. De vill väll tjäna en lön som är rimlig för utbildning och ansvar som alla andra?

    Och för att bemöta din kommentar att samarbetet jag beskrev rör sig om en erfaren sjuksköterska - visar åter igen att du inte har någon som helst insyn i hur sjuksköterskornas ansvar ser ut - det är upp till ALLA sjuksköterskor att utföra kontroller i både själva ordinationen och på patienten för att administrera det "jag som läkare" (nu gjorde jag igen ) ordinerat. Du säger att utbildningen inte är svår att ta sig igenom -och? Det är inte läkarutbildningen heller men likt förbannat är det jag som bestämmer om det ska vara fortsatt livsuppehållande behandling på dig när en sjuksköterska rapporterar att du har andningsuppehåll på avdelningen  

    Sjuksköterskor ska ha en lön de förtjänar efter arbetet och ansvar, vad det bör ligga på låter jag vara osagt, men 24 000 är inte orimligt i mina öron.
    Jag tror inte en sekund på att du är färdig läkare om 2 veckor! Inte som du stavar, svär, förolämpar och pratar dynga.

    Om det skulle vara sant så sitter du och försvarar människor som ska jobba inom vården som svart på vitt har meddelat att om de någonsin får reda på vem jag är så skulle de vägra mig vård om jag behövde. Du blir säkert en helt fantastisk läkare! För de människor som har åsikter som passar dig i alla fall. Fy fan rent ut sagt!

    Det är inte upp till alla SSK att utföra kontroller. När du är helt ny går du med en handledare.

    P.s. Väl stava med ett l............
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (LäkarStud.) skrev 2012-05-10 13:12:24 följande:
    Tycker du ska sluta prata om att "komma ner från höga hästar" när du själv beter dig som en idiot själv rent ut sagt. Tack och adjö från mig, jag har till skillnad från vad TS verkar ha, ett viktigt jobb att återgå till
    Jag tycker på allvar att denna tråd med alla svordomar, förolämpningar, förtäckta hot och aggressiva påhopp borde mailas till sjukhusledningar Sverige över så får de se hur deras personal, både SSK och "läkare" behandlar människor egentligen.

    Inte undra på att sjukvården får så jäkla mycket kritik överallt och Lex anmälningarna haglar. Ni är otrevliga, osympatiska och helt obrydda om människors väl och ve.
  • Anonym (Arg!)
    Sweet life skrev 2012-05-10 13:19:40 följande:
    Underbart att du inte har något att komma med i sak så att du måste påpeka signaturens stavning osv....
    Men herregud! Jag har skrivit massvis med inlägg samt en lång TS där jag har diskuterat sakfrågan. Sen att någon jeppe skriver ett inlägg och kallar sig för läkare och jag ser genom bluffen är väl en helt annan sak?
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (??) skrev 2012-05-10 13:25:35 följande:
    UTDRAG FRÅN TS:
    "SSK tål inte kritik. Det övertygar mig ännu mer. Säkert andra också. Jag har blivit kallad liten patetisk människa, jävla dumhuvud och flera har skrivit svart på vitt att om jag kom till den inrättning där de jobbar och de visste vem jag var skulle jag inte få hjälp och de skulle inte ta i mig med tång. Aldrig skulle jag tala så till en människa som hade synpunkter på mitt arbete och min lön."

    Detta tycker jag är skrämmande. Jag har sett dessa inlägg som TS fick och det var inte bara ett inlägg i denna kategorin. Mitt förslag är inför lämplighetsintervjuer inför intagningen till högskolan för ssk.

    I andra trådar här å familjeliv har jag sett inlägg från ssk som är så totalt nedlåtande mot usk. Även usk har vittnat om hur många blir behandlade av ssk på bland annat sjukhus (inte sagt att det gäller alla).

    Är det vad det handlar om. Status? Jag tror det. Ni borde skämmas som uttalar er så här om en ev blivande patient och sen är nedlåtande mot andra arbetskamrater. Ja, förutom läkare då antar jag. Honom vill ni väl helst bli gift med så ni får er inbillade status. Usch.
    {#emotions_dlg.flower}{#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (LäkarStud.) skrev 2012-05-10 13:27:27 följande:
    Men lägg av. Hur gammal är du? Det är inte konstigt att folk blir provocerade och kallar dig öknamn när du redan i trådens rubrik kallar en hel yrkeskår för fjantar. 

    Bara för att jag skriver att du bokstavligen sitter och ljuger om att du vet vad en sjuksköterskas arbetsuppgifter och ansvar handlar om trots att du uppenbarligen själv inte jobbar inom vården betyder det inte att jag står för varje enskilt inlägg i den här tråden. Väx upp.  
    Fast det är mer omoget att kalla sig läkare när man inte är det. Jag behöver inte växa upp och jag har rätt att lufta mina åsikter utan att bli svuren åt eller hotad.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!