Inlägg från: Anonym (Arg!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Arg!)

    Fjantiga sjuksköterskor!

    Anonym skrev 2012-05-10 14:31:42 följande:
    Skitsnack.
    Så länge nämndemän och fritidspolitiker kan sitta och vräka galla över invandrare i offentlig fora och sprida rasistiska floskler och lögner utan att ens få en liten smäll på fingrarna. 
    Så kan en sjuksyster få säga vad hon känner hon också.
    Sen om inte du gillar det, det är ditt problem.   
     
    Nej. Skulle jag ta reda på vilka dessa personer är och maila konversationen till ledningen där de arbetar skulle det bli mer än en smäll på fingrarna.

    De skulle bli rädda att stämmas för felbehandling pga åsikter, religion, hudfärg osv.
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 14:36:01 följande:
    Det är ju det jag har sagt. Jag skulle inte kunna inte rädda livet på någon för att jag inte gillar vedebröande. Och jag min privata åsikt ang att jag inte har speciellt stor lust att rädda livet på ts beror på det hon har sagt till oss, ATT DET INTE ÄR SSK SOM RÄDDAR LIV UTAN LÄKAREN! Vilket inte är så konstigt om man tänder på alla cylindrar och blir arg. Ts kan bara vara klad att vi inte står mitt emot varandra, för då skulle ts nog åka på en propp.

    Tack.  
    Så nu ska jag få stryk också? Om jag hade talat om mina åsikter face to face så förtjänar jag en smäll i ansiktet.

    Du är ju urtypen för alla SSK som jag anser inte förtjänar en lön på 24,000.
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 14:38:38 följande:
    Stämmas? Vi är fortfarande i Sverige och inte USA.
    Hört talas om DO?
  • Anonym (Arg!)
    Ebba Caroline skrev 2012-05-10 14:42:10 följande:
    Ja, hade du sagt så face to face till mig så hade du alldeles säkert åk på en propp.
    Jag har anmält dig och det här inlägget och diskuterar inte mer med dig.

    Hot om våld (även om det är långsökt) är inte ok, Inte helle på nätet.
  • Anonym (Arg!)
    Anonym (^^) skrev 2012-05-10 14:47:04 följande:
    Kan så vara. Min mamma arbetar med psykiskt sjuka som hotar och hatar och skriker glåpord åt personalen på vardaglig basis (som en förlängning av deras sjukdom) ska man inte behandla dem med respekt för detta? Oavsett vad man anser om patienten skall man som professionell och anställd ge patienten bästa tänkbara omvårdnad och vård. Om man har den instälning som många i tråden uppvisar har man valt fel yrke.  
  • Anonym (Arg!)
    PumpkinQueen skrev 2012-05-10 14:55:10 följande:

    Men hörrni sjuksköterskora. Om ni nu är PRECIIIIIIS lika kompetenta och duktiga som läkarna, varför ska vi då ha några läkare öht? Är det inte bättre om vi driver vården med enbart sjuksköterskor?

    Vad GÖR läkarna på dagarna, egentligen? Om man läser i den här tråden blir det ju uppenbart att det är sjuksköterskorna som gör allt viktigt på sjukhuset.


  • Anonym (Arg!)
    AngoStura skrev 2012-05-10 14:58:31 följande:
    TS, jag är ju en fjantig sjuksköterska, men nu tycker jag att du är nästan lika fjantig som jag när du blir kränkt av att inte bli livräddad av lätt överspända Ebba Caroline som ju i sin eventuella framtida sjuksköterskeroll inte kommer att ha ett medicinskat ansvar och sådeles inte rädda liv eller göra livsuppehållande åtgärder. Allt enligt din egen trådstart????

    Nej, vi är inga läkare. Men vi är kompetenta sjuksköterskor och är väldigt viktiga för samhällsfunktionen. Och vi har studielån och stort ansvar. Och utan oss skulle människor skadas och dö.
    Jag blir inte kränkt men jag blir förskräckt när flera representanter från en yrkeskår med, förmodar ja, etiska regler sitter och skriver helt ogenerat att de skulle vägra mig vård för att jag är kritisk till krav på höga ingångslöner.

    Vadå livräddad? Jag vill inte ha ett traumarum fullt av SSK om mitt liv stod på spel. Jag vill helst ha några läkare också.

    Men om jag kom till henne med en sår eller något annat som inte var livshotande skulle hon neka mig omvårdnad pga mina åsikter.
  • Anonym (Arg!)
    AngoStura skrev 2012-05-10 15:17:41 följande:
    Haha, TS, klaga kan du, men vård kräver du med. Tur att inte du är sjuksköterska, du hade gnällt högst av oss alla.
    Så för att ha rätt till vård måste jag hålla tyst om mina åsikter? Låter inte som det Sverige jag känner.
  • Anonym (Arg!)
    katten89 skrev 2012-05-10 15:24:13 följande:
    Håller med dig fullständigt, TS. Tror problemet ligger i att sjuksköterksor tjänat dåligt så länge att de lärt sig att trösta sig med "vi är ialla fall fantastiska supermänniskor och hjältar som dagligen räddar världen, det är VI som har den största kompetensen på sjukhusen, inte läkarna!" Själv tycker jag att sjuksköterska är ett helt vanligt, medelutbildat yrke som gör ett jobb som är som vilket som helst i Sverige. Och detta med det extrema ansvaret som de gärna vill påskina - helt ärligt, en väldigt stor del av SSKs vardag går ut på administration framför datorn... Inte hjärnkirurgi direkt.
    Underbart! Mentaliteten vi är supermänniskor! Helt klockrent =)
  • Anonym (Arg!)
    AngoStura skrev 2012-05-10 15:38:46 följande:
    Blev du lite kränkt nu igen?

    Dessutom är det uppenbart för de flesta att du inte är en person som håller tyst om dina åsikter. Och då får man tåla lite, alternativt bli kränkt med stort K.
    Visa mig ett inlägg där jag använder ordet kränkt. Kom igen, ett enda.

    Jag har inte blivit kränkt i denna tråd. Jag tror inte att du förstår ordet kränkt. Slå upp det.
Svar på tråden Fjantiga sjuksköterskor!