• Helpful

    Jag stör mig så på bonusdottern

    Anonym (Lina) skrev 2012-05-17 16:53:05 följande:
    Fast skall man tro bonusmammorna härinne så är alla bonusbarn ouppfostrade och bortskämda.
    Jag håller med... Tror nog att bonusmammorna är lite bekvääma jag...

    Dock tar TS upp en väldigt intressant grej: TS säger att att hon tycker det är jobbigt att tjejen vill glida genom livet. Min mor burkar ibland säga att jag inte "vet vad ett riktigt jobb är" och då brukar hon syfta på att JAG glider genom livet avseende jobb, skola och utbildning. MEN bara för att person A anser att ett riktigt jobb innebär (så har jag tolkat min moder lite) att man ska jobba, vara plikttrogen och göra mer än vad arbetsgivaren kräver, och känna sig utsliten (ja jag överdriver lite) så svarar jag: Tyvärr, I am sorry, lo siento, tut mir leid, this is not my cup of tea!

    För det ÄR verkligen så: den här Luteranska lite strävsamma synen på jobb där man ska "ge sin själ" till arbetsgivaren och av tacksamhet vänta på guldklockan och "belöningen uppe i himmelen" - ja det får stå för alla som som anser att detta är det enda rätta.

    Jag SJÄLV anser att man SKA göra livet så bekvämt som möjligt för sig själv. Jag vill inte vänta på "belöningar" i framtiden utan jag vill leva här och NU <3 och framförallt leva ett <3BEKVÄMT<3 liv! Så i detta avseende så gillar jag tjejens tankar! Go girl! Girlpower!  
    Bekvämt är skönt - Guldklocka är en komocka!xD
  • Helpful
    Ess skrev 2012-05-17 20:50:12 följande:
    HaHa, det försökte hans barn med några gånger att lämpa över sitt på mig. Det fick den påföljden att jag vägrade att överhuvudtaget befatta mig med något som hade med dem att göra. Var vi ensamma så fick var och en laga sin egen mat osv. Annars fick dom vänta på att slaven (min man) skulle komma hem från jobbet.
    Dock: att leva bekvämt och att utnyttja är två helt olika saker! (Dock känns det som att du inte ville laga mat på ren tjurighet, come on she is 14)...
  • Helpful
    Ess skrev 2012-05-17 21:04:24 följande:
    Faktum är att jag ställde det kravet när det kom på tal att dom ev skulle va hemma hos mig när min man jobbade. Jag har inget intresse av andras barn och ville inte va bunden för att sköta nästan vuxna människor. När jag är ledig så vill jag lägga den tiden på att göra nåt roligt.

    Att leva bekvämt på andras bekostnad ÄR att utnyttja.
    Om man är 18 är man nästan vuxen (man ses som ungdom upp till 25), så att säga att dom är "nästan vuxna människor är att säga att de skulle kunna hoppa in i bilen och åka ner ICA och köpa ett paket cigg och öl. Njae du får nog snygga till begreppen! Och med detta menar jag att hade det varit din 14-åring hade hon varit "bara 14 år" och du hade lagat mat åt henne...
    Anonym (usch) skrev 2012-05-31 15:15:14 följande:
    Jag förstår dig.. Jag har en styvdotter som jag inte tål. Nån mer bortskämd än hon får man leta efter. Pappan har inte en gång under dessa år, sagt åt henne om hon gör något fel, så hon vet att han kan göra som hon vill, och linda pappa runt fingret. Han har klart o tydligt sagt åt mig att jag INTE får säga åt henne något. Så mitt sätt att hantera det blir att jag undviker henne så gott det går, men det är helt fel mot mina barn, som får lära sig vad som är rätt och fel, och där jag har sagt åt min sambo, att när de gör fel, så förväntar jag mig att han säger åt dem, då det är vår skyldighet som vuxna i familjen, att lära barnen vad som är rätt och fel.

    SUCK... Vi får se hur länge jag står ut,  hoppas det går bättre för dig, ska tillägga att hon är 13 år.
    Fast detta inlägg känns inte riktigt sant. Jag tror inte att far inte ställer nåååågra som helst krav på sin dotter. Det känns mest som att du säger: a) jag är rätt b) hon är fel. Om hon nu är så fel så bör du som vuxen veta bättre och vägleda henne utifrån hennes egna villkor och förutsättningar!
Svar på tråden Jag stör mig så på bonusdottern