• Parcae

    Laktosfri tårta

    Men det är ju bara att använda vanliga recept på fyllningar, byt bara ut det som innehåller laktos mot laktosfritt. Det är så jag själv gör.

  • Parcae
    CaCC skrev 2012-06-02 00:07:53 följande:
    Men allt finns ju inte som laktosfritt. Och jag ställer frågor för att jag undrar, om det stör dig så låt bli att svara istället för att bli otrevlig!
    Vad är det du vill ha laktosfritt?

    Skummjölkspulver innehåller laktos ja.
  • Parcae
    CaCC skrev 2012-06-02 12:52:11 följande:
    Jag vet att det finns laktosfritt i mejerihyllan. Men det jag vill ha laktosfritt är t ex marsankräm som jag fattat som innehåller skummjölkspulver som i sin tur innehåller laktos om än i små mängder. Tårtbotten har jag hittat bra recept på. - Vi vill göra helt laktosfritt eftersom hon är under "utredning" för vad hon reagerar på. Och gällande färdiga tårtbottnar så har jag använt mig av dem hur många gånger som helst och jag tycker de är jättegoda. Det är inte mycket man kan äta om man ska undvika alla tillsatser och E-nummer.
    Marsankrämen innehåller väl bara mjölkprotein, dvs inte laktos? Jag har i alla fall ätit laktosfri sådan.
  • Parcae
    skogsvitter skrev 2012-06-02 14:26:03 följande:
    Förövrigt är smör helt och hållet laktosfritt, man behöver inte köpa mjölkfritt smör. Det är bara en löjlig kampanj från vinstdrivande livsmedelsföretag att laktosfritt smör behövs, de tjänar pengar på laktoshysterin och att folk inte kan skilja mellan mjölkfritt och laktosfritt och inte har kunskaper om vad som innehåller laktos och inte.
    Det är det väl inte? Smör kan innehålla upp till 1 g laktos (per 100 g)
  • Parcae
    skogsvitter skrev 2012-06-02 14:56:15 följande:
    Det beror ju visserligen på vad det är för smör, men vad jag läst innehåller riktigt smör ca 0,5 g laktos vilket är näst intill obefintligt. Ska man dessutom smälta det för att ha i bakning så har man ju helt garanterat fått bort minsta lilla spår av laktos. Dock skrev jag kanske lite dumt för jag syftade på både smör och margarin i alla de former som finns, inte bara just äkta smör. Det finns flertalet olika matfettsblandningar som är laktosfria, men som inte marknadsförs som "laktosfria" utan finns i de vanliga hyllorna för normalt pris istället för den skyhöga kostnad som gäller för produkter på hyllan för särskilt laktosfritt. Milda culinesse använde vi ofta förut tex och den är helt laktosfri. Vanliga milda innehåller 0,3 g laktos som även där försvinner när man smälter margarinet. Så man ser ju att det inte rör sig om några mängder utan detta kan alla människor klara, i synnerhet så här små barn eftersom de är skapta för att fortfarande klara bröstmjölk i den här åldern, som i sig innehåller mycket stora mängder laktos.
    Inte försvinner väl laktos vid upphettning? Det trodde jag bara var en myt.

    Ah, du menade margarin också. Då är jag med.
Svar på tråden Laktosfri tårta