• Anonym (Änglamamma)

    Vår son dog och svärmor kräver all fokus

    Vår efterlängtad son dog 2,5 vecka sedan pga för tidig födsel och jag hamnade på intensiven pga komplikationer. Under två dygn visste man inte om jag skulle överleva eller ej. Låg på sjukhus 1 vecka och igår begravde vi vår son. Detta är det värsta jag har varit med om i hela mitt liv!!! Så snart jag flyttades från intensiven till vanlig avdelning ville svärmor tala med mig på tel. Hon talar om för mig att vår son dog för "ibland passar ett par inte ihop och kan inte få barn". Hon berättar om min mans släkting som fick sent missfall för han och hans fru "inte passade ihop", men "sen skilde han sig från henne och fick 4 nya barn med hans nya fru". Snacka om att gnida salt i såren på en bruten människa! För att göra en lång historia kort, så är detta svärmor i ett nötskal. I grund och botten tror jag att hon är en god person men som säger sjukt störande och sårande saker. Min man har varit en klippa men han mår själv dåligt för han har också förlorat vår son, höll på mista mig OCH hans pappa dog 4 vecks sen. Nu när svärmor är nybliven änka kräver hon 110% uppmärksamhet från alla runt henne. Hon verkar inte ta in vilken livskris vi själva har för nu är det hennes behov som gäller och min man skall ta hand allt som rör svärmor. Till saken hör att min man vill vara sin mor till lags i nästan allt. Dessutom har han sorg för sin pappa och vill kompensera genom att möta alla svärmors behov. Nu till problemet, jag mår skit pga min son har dött, jag har dödsångest pga det jag var med om fysiskt och min kropp är rätt trasig efter förlossning och operation....och jag orkar inte med att umgås med svärmor. Hon är för jobbig för mig att tåla just nu. Min man vill istället att hon skall umgås med oss varje/varannan dag. Jag pallar inte men detta verkar tillhöra min mans sorg arbete och han fattar bara inte vad mitt problem är. Hur skall jag stötta honom i hans sorg när jag inte orkar vara runt hans mamma och jag själv har en livskris?

  • Svar på tråden Vår son dog och svärmor kräver all fokus
  • Anonym (Smulan)

    Du ska för det första prata med din man och förklara EXAKT vad du känner, inga hemligheter!!!


    Sen bokar du tid på din VC för att få prata med någon, detta MÅSTE DU GÖRA!


    När sen svärmor kommer, går du ut och går, eller åker till en kompis, säg till din man att det är ok att dom två träffas men att han kan ringa när hon gått hem, hon är inte DIN  mamma...


    Jag är uppriktigt ledsen för din sorg, och beklagar den. Lycka till!!

  • Anonym (kram)

    Beklagar sorgen, så fruktansvärt hämskt.

    Glöm inte att förlora sin man sedan många år är en fruktansvärd förlust och stort trauma, och din svärmor kommer säkert behöva mycket stöttning framöver. försök förstå att din man behöver ge henne det. Likaså är förlusten av en förälder stor. Att förlora både ett barn och en förälder och vara nära att förlora sin fru, din man måste vara i chock, och då är det inte konstigt om han behöver sin mamma igen. 

    Jag menar absolut inte att förringa dig, men jag tror du kan hantera situationen kanske lite bättre om du samtidigt  ser det ur deras perspektiv.

    Att låta din man umgås med sin mamma utan dig låter som ett bra förslag. Det är helt ok att inte tåla sin svärmor mitt i ett sorgearbete, och att närsomhelst inte tåla att se henne var eller varannan dag. Det är också ok att känna att du vill ha din man för dig själv just nu. Men det kanske inte är möjligt.

    Kram 

  • Anonym (Änglamamma)

    Tack. Vi går hos kuratorn från sjukhuset som är jätte bra men än så länge har dessa samtal rört sig om min trauma och vår sons bortgång. Min man vet EXAKT vad jag känner men han kan inte acceptera mina känslor. Vi har bråkat om hans mamma i åratal och aldrig kommit vidare i frågan. Han hänvisar till att han alltid välkomnar min familj och då bör jag göra detsamma för hans familj ( min familj bor i en annan del av landet som vi träffar mycket sällan och de säger inte elaka saker). Nu vill han att svärmor, svägerskan och hela hennes familj skall komma hit på lördag. Han säger att detta är mycket viktigt för honom och om jag inte orkar kan jag lägga mig i sovrummet. Jag vill inte behöva låsa in mig i sovrummet bara för de skall komma och jag är inte i fysisk form att åka iväg. Till slut skrek jag åt honom att jag har precis begravt vårt barn och inte pallar med hans tjat...han svarade inte men jag tror inte det är färdigt tjatat. Dessutom ger han mig skuld om jag inte kan ställa upp för honom....

  • Anonym (:()

    Vill bara beklaga förlusten av din/er son.
    Hoppas du och din man kan hitta en blansgång med svärmor som ni båda blir nöjda med. 

  • Lumo

    Kan inte svägerskan, din make o svärmor träffas hemma hos dem/svärmor istället så du åtminstone får vara ensam hemma? Det kan du ju faktiskt begära. Säg att du behöver lite space från dem istället för att dra upp allt om hur du ogillar svärmor. Han verkar inte kunna "välja sida" och förstå dig till fullo just nu, iom att svärmor mår så dåligt.. Han tycker väl att alla kan må dåligt ihop samtidigt, inte att du ska prioriteras. Förstår honom, men förstår samtidigt dig till fullo med.. Jag hade nog vart som dig och velat ha mer stöttning från maken och få vara ifred från släkt. Hemskt ledsen för förlusten, det måste vara brutalt hemsk att begrava sitt barn. Dessutom när man själv är fysiskt skadad... Blev det kejsarsnitt? Det kan ta tid att läka från en förlossning och det tar såkllart ännu längre tid att läka från ett dödsfall av ett barn. Se till att du forstätter med terapin så du inte faller ner i ett svart hål!!! Stor styrkekram...

  • Anonym (...)

    Jag vill beklaga din sorg. Det går inte att föreställa sig vad du går igenom.Gråter

    Jag tycker att din man kan träffa sin familj någon annanstans än hemma hos er. Förstår inte varför de inte kan vara hos hans mamma eller syster. Stå på dig! Det är ditt hem och du skall inte behöva åka bort eller ta emot gäster när du inte vill.

    Styrkekramar!  

  • Furstinna

    Jag ska försöka vara lika mild som övriga även jag blir så fruktansvärt ledsen för er skull men även vansinnig på din svärmor. Hur i helvete kan man kläcka ut sig något sådant? Jag kan säga såhär, jag är ingen matyr i vanliga fall men i detta fallet hade jag blivit. Jag hade helt enkelt ställt svärmor mot vägen inför sambo ock övertog släkt och frågat hur fan hon kunde kläcka ur sig en sån sak efter allt det ni gått igenom. Jag kan helt ärligt inte förstå hur människor kan kläcka ut sig sådant om dem inte är riktigt sjuka.

Svar på tråden Vår son dog och svärmor kräver all fokus