• Womani­zer
  Äldre 18 jun 18:46
  112124 visningar
  1140 svar
  1140
  112124

  Svenska tjejer - ett socialt förfall

  Bästa Familjeliv,

  När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

  Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

  I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

  När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

  För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

  Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

  Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

  Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

  Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

  Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

  När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

  Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

  Tack för ordet. 

    
 • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
 • Ely
  Äldre 18 jun 18:49
  #1

  hahahahahahahahahahahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:.. okej du var seriös.. well i guess, hahahahahhahahahahhahahaha

 • Anonym (SUCK!­)
  Äldre 18 jun 18:49
  #2
  Ely skrev 2012-06-18 18:49:09 följande:
  hahahahahahahahahahahahahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaa:.. okej du var seriös.. well i guess, hahahahahhahahahahhahahaha
 • Äldre 18 jun 18:51
  #3

  klart du fick en annan syn på jämställdhet - den är ju obefintlig i ert förhållande......... 

 • Sweno
  Äldre 18 jun 18:51
  #4

  Ok då vet vi det. Jag är en kvinna som tjänar in vårt liv och som är lyckligt gift med en man som både städar, är hemma med barn och jobbar lite för att det är skoj. Tack och lov för att människor är olika.

 • Anonym (kvinn­a)
  Äldre 18 jun 18:51
  #5

  Jag undrar om det inte i längden blir tråkigt att ha en nickedocka hemma? En som inte har några egna åsikter och som inte arbetar? Som bara väntar hemma på att du ska komma hem?

  I längden skulle jag ha svårt att respektera en sådan person, och om det vore min partner skulle jag tappa respekten och åtrån till denna och söka mig en person som vill leva ett självständigt liv och med intryck från omvärlden att diskutera tillsammans med.   

 • Pingui­cula
  Äldre 18 jun 18:52
  #6

  Jag skulle absolut kunna leva som din partner, ta hand om hemmet medan min sambo tar hand om ekonomin. Skulle inte vara något problem alls, men min sambo skulle aldrig vilja leva så. Vi delar på alla uppgifter, efter våra behov och önskemål. Jag hatar bajsblöjor så jag slipper dem, sambon hatar att plocka in i diskmaskinen så det är mitt jobb.

  Det är jämställdhet för mig, att man lyssnar på sin partner och att man ser till varandras behov. Sen spelar det ingen roll exakt vilka uppgifter man har ansvar för.

 • Eisa
  Äldre 18 jun 18:54
  #7

  Klart det är bekvämt för dig, men tråkigt för henne som inte lär sig så mycket nytt här i livet eftersom hennes enda syfte numer är att tillfredsställa dig.

 • Äldre 18 jun 18:54
  #8

  det är jätte bra att det fungerar för er men för många familjer i sverige så behövs det 2 inkomster för att kunna leva och ska då kvinnan först jobba + ta hand om hemmet + barnen??? klart kvinnorna blir trötta då och inte orkar ha sex.

  som sagt jätte bra att det funkar för er men så fungerar inte samhället idag.   

 • Äldre 18 jun 19:00
  #9

  Fan jag vill också ha en egen tjänare/hora

 • Kjellg­ren
  Äldre 18 jun 19:00
  #10

  Om ni båda är lyckliga så grattis! Folk får för min del leva sitt liv som de vill så länge det inte skadar andra.

  Dock hade jag blivit oerhört besviken om min dotter (eller son!) nöjt sig med att leva ett så begränsat liv, att leva sitt liv genom någon annan. Och för min del hade det varit otänkbart, snarare har jag haft det som du de senaste åren eftersom jag jobbat väldigt mycket. Nu har jag bytt tjänst och det är paybacktime till maken och hans tur att bli lite ompysslad. 

  Jämställdhet är inte för mig att dela millimeterrättvist men att båda har samma möjligheter att göra det de vill av livet. Och vill din flickvän gå runt välmejkad och servera dig bullar så är väl det kanon för er båda. Själv finner jag sådana personer rätt ointressanta men det är ju jag det. 

Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
Logga in
Bli medlem