• Womani­zer
  Äldre 18 Jun 18:46
  114393 visningar
  1140 svar
  1140
  114393

  Svenska tjejer - ett socialt förfall

  Bästa Familjeliv,

  När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

  Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

  I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

  När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

  För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

  Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

  Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

  Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

  Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

  Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

  När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

  Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

  Tack för ordet. 

    
 • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
 • Womani­zer
  Äldre 18 Jun 19:51
  #51
  SaraD skrev 2012-06-18 19:17:43 följande:
  Vadå manliga sysslor?? Hur många män lagar bilen, tvättar bilen, renoverar etc. själva nu för tiden? Man lämnar in bilen på verkstaden, utnyttjar ROT-avdraget för att renovera och kör in bilen i den automatiska biltvätten på verkstaden. VARFÖR? Jo för att båda jobbar och man har råd med det.

  Jag skulle aldrig kunna tänka mig att inte jobba. Jag vill utvecklas, bli smart, ha ett meningsfullt liv. Om din sambo är översättare borde hon kunna tjäna rätt bra, typ 35 000 kr i månaden. Är det värt den kostnaden för dig för att slippa laga mat och städa och få sex varje dag? Om hon jobbade skulle kanske hon också slippa det..

  För övrigt har jag en kollega som är från Bulgarien. Hon är din kvinnas raka motsats, förutom att hon gör sig själv väldigt snygg, vilket många svenska kvinnor och män också gör.
  Tro det eller ej, men många män gör faktiskt sådant fortfarande. De flesta ensamstående kvinnor jag känner lämnar antingen in bilen när något behöver göras eller ber någon (manlig) bekant att hjälpa dem. 
 • Lingon­bär
  Äldre 18 Jun 19:54
  #52
  Womanizer skrev 2012-06-18 19:47:17 följande:
  Jag hade önskat att människor hade haft mindre fördomar.  
  Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
   Aldrig mer en svensk kvinna!

    
  Ja jag med....

 • Womani­zer
  Äldre 18 Jun 19:54
  #53
  bramble skrev 2012-06-18 19:18:02 följande:
  Förresten TS, vad menar du när du skriver att sex aldrig blir en förhandlingsfråga? Jag har då aldrig varit med om att sex är något som det förhandlas om. Snarare så att om båda är sugna så har man sex, annars inte. Eller menar du att ni alltid har sex när du är sugen och hon säger aldrig ifrån även om hon inte är det?
  För henne är det mot hennes natur att neka mig sex på samma sätt som det är emot min natur att inte gå till arbetet på morgonen. Allt är naturligtvis inte rimliga gränser och mår hon av någon anledning inte bra, skulle det aldrig falla mig in att ens försöka ta initiativ till sex. 

  Att det dock är en förhandlingsfråga inom vissa förhållande kan knappast ha undgått något.  
 • Äldre 18 Jun 19:55
  #54

  det är väl jättebra att ni hittat vad som passar er och jag håller med om att följande är viktigt;


  Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
  Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten.
  men jag ställer mig högst tveksam till det du skriver och anser att "vi svenska kvinnor i socialt förfall" bör ta efter överlag.

  det här är ju bara sorgligt och jag önskar alla en bättre partner än ngn som missbrukar, misshandlar, inte sköter sin ekonomi och går till prostituerade.
  Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
  För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män.
 • Äldre 18 Jun 19:56
  #55
  Womanizer skrev 2012-06-18 19:54:54 följande:
  För henne är det mot hennes natur att neka mig sex på samma sätt som det är emot min natur att inte gå till arbetet på morgonen. Allt är naturligtvis inte rimliga gränser och mår hon av någon anledning inte bra, skulle det aldrig falla mig in att ens försöka ta initiativ till sex. 

  Att det dock är en förhandlingsfråga inom vissa förhållande kan knappast ha undgått något.  
  Det har jag inte märkt. Det brukar vara så att den som inte vill ha sex, bestämmer. Så som det ska vara.
 • Äldre 18 Jun 19:56
  #56
  Womanizer skrev 2012-06-18 19:47:17 följande:
  Jag hade önskat att människor hade haft mindre fördomar. Att man kunde acceptera att den svenska "jämställdheten" inte på något sätt behöver vara bättre än någon annan "jämställdhet". Att kvinnor från öststaterna och Thailand inte nödvändigtvis behöver vara offer, och att män som öppet vill ha en kvinna som sköter hushållet inte per automatik behöver vara en mansgris. 
  Låtsas inte att du förväntade dig ett annat gensvar när du både i rubrik och som avslutning på trådstarten delar ut kängor till "svenska kvinnor". Otroligt skenheligt.  
 • Anonym (Intre­ssant)
  Äldre 18 Jun 19:57
  #57

  Jag tycker detta var en intressant tråd..

  Jag lever med en man från Turkiet, han är uppvuxen med att mamman tar hand om hemmet och pappan försörjer.

  I vårat förhållande så är det han som har försörjt oss från dag ett mer eller mindre. Det är pga att jag inte lyckats hitta nåt långvarit jobb utan bara hoppat omkring mellan korttids vik. När jag har kunnat så har jag hjälpt till att försörja oss, men för det mesta har han låtit mig behålla allt jag tjänar pga att han tycker att han lika gärna kan betala våra utgifter.

  Vad det gäller hemmet så tar jag hand om det till 99%, han städar extremt sällan men det gör mig inget. Jag älskar att pyssla hemma. Och jag har såpass stort kontrollbehov att jag mår bättre av att göra sakerna själv på mitt sätt .

  Nu är det så att våran ekonomi mår bäst av att i längden att vi båda jobbar, vi klarar oss nu men vi vet båda att vi skulle kunna ha ett mycket bättre liv att vi båda har en inkomst. Den dagen jag förhoppnigsvis får ett jobb som är lite mer långvarit så kommer han göra sitt bästa för att ta sitt ansvar över hemmet.

  Vad det gäller smink och fixa sig på det sättet så gör jag det ytterst sällan, jag har aldrig använt mycket smink och har tur att jag har mörka drag så jag ser hyfsad ut även utan mascara haha.

  Jag tycker alla ska leva som dom mår bäst av!              

 • Womani­zer
  Äldre 18 Jun 19:58
  #58
  Eisa skrev 2012-06-18 19:20:30 följande:
  Du pratar som om ömhet och uppskattning vore något extraordinärt viktigt för kvinnor.
  Nu är jag förvisso övertygad om att kvinnor generellt är i större behov av både ömhet, uppskattning och till viss del bekräftelse än män. Dock handlar inte vårt förhållande om att någon ensidigt ger detta, utan vi ger det till varandra men i olika form. Hon i form allt hon gör hemma och för mig, och jag i form av allt jag gör för henne och genom att jag försörjer oss. 
 • Äldre 18 Jun 19:58
  #59
  Womanizer skrev 2012-06-18 19:51:49 följande:
  Tro det eller ej, men många män gör faktiskt sådant fortfarande. De flesta ensamstående kvinnor jag känner lämnar antingen in bilen när något behöver göras eller ber någon (manlig) bekant att hjälpa dem. 
  Och vad gör du för "manliga sysslor" i ert förhållande då? Är det okej för dig och din syn på jämställdhet om man byter roller, dvs kvinnan arbetar och drar in pengar och mannen är hemma med barn och hushållssysslor, för att sedan serva kvinnan när hon kommer från jobbet?
 • Äldre 18 Jun 19:58
  #60
  Womanizer skrev 2012-06-18 19:54:54 följande:
  För henne är det mot hennes natur att neka mig sex på samma sätt som det är emot min natur att inte gå till arbetet på morgonen. Allt är naturligtvis inte rimliga gränser och mår hon av någon anledning inte bra, skulle det aldrig falla mig in att ens försöka ta initiativ till sex. 

  Att det dock är en förhandlingsfråga inom vissa förhållande kan knappast ha undgått något.  
  om hon inte har lust då, säger hon det och så har ni inte sex, eller måste du "läsa av" så att du kan ta hänsyn genom att inte fråga?

  vad menar du med förhandlingsfråga?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
Logga in
Bli medlem