• Fabell­a
  Äldre 18 jun 19:01
  109026 visningar
  1140 svar
  1140
  109026

  Svenska tjejer - ett socialt förfall

  Inget i det du beskriver är fel. MEN! Man ska aldrig, varken som man eller kvinna, känna sig tvingad till en viss roll pga av sitt kön. Det är det jämställdhet handlar om för mig. Man ska kunna vara sig själv och leva som man vill oavsett kön, utan att få kritik för att man faller utanför någon viss ram.

  Jag kan säga på en gång att den rollen som din sambo ser som helt naturlig är för mig helt galen. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att passa upp på någon hela tiden.

  I mitt förhållande med min sambo försöker vi hjälpas åt med det mesta och det trivs vi väldigt bra med. Vi har inga fasta plikter mot varandra.....förutom att respektera varandra, vara omtänksamma och lyhörda.

 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 19:04
  #13

  Sen undrar jag varför du anser att svenska kvinnor är ett socialt förfall??

 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 19:19
  #38
  Anonym (import) skrev 2012-06-18 19:13:09 följande:
  Vad anser feminismmaffian om att svenska kvinnor åker till gamibia och andra afrikanska länder för att knu**a fattiga män ska man tro er är det helt ok
  Oavsett om man är man eller kvinna så är det fel att utnyttja andra människor pga. av att de lever i utsatthet och fattigdom.

  Sen är inte jag en av dom som anser att det aldrig kan uppstå äkta kärlek i dessa situationer. Det är klart att det gör. Men jag tycker att det är vedervärdigt att det finns människor som saknar samvete och mer än gärna utnyttjar en annan människa.
 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 21:46
  FruLiNi skrev 2012-06-18 20:14:26 följande:
  Det manligaste jag vet är en man som städar, lagar mat, handlar och sköter hemmet lika mycket som jag. Som ser till mitt bästa och är nyfiken på och bryr sig om vad jag har för tankar och åsikter.

  Skulle kvävas av en "man" som reducerar mig bara för att jag är kvinna.

  Tack för att du finns min fina Daniel! Hjärta
 • Fabell­a
  Äldre 18 jun 22:24
  Millicent skrev 2012-06-18 22:01:16 följande:
  Vilken konstig trådstart. Förstår inte varför du blandar ihop så många företeelser.

  Du är nöjd med din fru. Om det är för att du älskar henne som person eller för att hon är så behändig och från Ukraina går inte riktigt att utläsa tyvärr. Förhoppningsvis är hennes person och det andra i er relation viktigare än hennes kultur.

  På något sätt hamnar du i att arbetsfördelningen och tiden man lägger på utseende etc är det som gör relationen värd något.

  Du har vänner som tänker likadant. Sen gör du på något sätt om det till en sanning att svenska kvinnor därmed är sämre att vara ihop med och någon sorts förfall. Det är en märklig generalisering. 

  Alla män håller inte med dig. Även om alla män skulle hålla med dig så skulle jag säga so what! Jag skulle inte stå ut i en sån relation och jag älskar mitt jobb. Var jag tvungen att välja mellan ditt alternativ och att vara ensam skulle jag välja att vara ensam och fortsätta ta hand om mina barn själv, odla min karriär, umgås med mina vänner. Sex kan man ordna ändå. 

  Det kan finnas något mycket fint i självuppoffrande handlingar. Men det slutar vara fint om den som ägnar sig åt sån omsorg inte får tillbaka den i den valuta som den uppskattar. Om båda ger ur hjärtat det den andra behöver blir det fint. Om en ger och den andra sitter och gnuggar händerna åt det han håvar in så blir det genast mindre fint. Du bara listar allt hon gör för dig och hur bra du har det för det. Nästan klappar dig på ryggen eller slår dig för bröstet som en signal till andra män vad de borde få av kvinnor och till kvinnor vad de borde ge till män. I verkligheten handlar det om att hitta en balans så att båda ger och får och är lika nöjda och tillfreds oavsett hur fördelningen exakt ser ut. Om det här är receptet på din lycka så kul för dig TS. Låt oss hoppas att det är receptet på din frus lycka och att du är intresserad av om hon är lycklig med vad du ger henne. Och låt för guds skull andra komma på sitt eget recept.  
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.