• Lingon­bär
    Äldre 18 Jun 19:07
    123492 visningar
    1140 svar
    1140
    123492

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Men TS. Du är ett kap i hennes ögon för att du är så mycket bättre än de ukrainska männen. Det är du för att du enligt dina egna ord inte slår henne, inte springer till prostituerade och har en ordnad ekonomi. Det är ju tydligt att den stackars kvinnan har en skev verklighetsuppfattning om vad man kan förvänta sig i en kärleksrelation.

    Sen har hon sin syn på manlighet. Den har hon full rätt att ha och den delas av vissa kvinnor och delas inte av andra kvinnor. Jag kan köpa det där med initiativförmåga men att ta hem sina kompisar när andan faller på utan att diskutera med sin partner eller bestämma film är inte manliga beslut enligt MINA preferenser. Det skulle tvärtom få just mig avtänd.

    Men det är ju jättebra att du har träffat någon som du tycker om och som tycker om dig. 

  • Lingon­bär
    Äldre 18 Jun 19:54
    #52
    Womanizer skrev 2012-06-18 19:47:17 följande:
    Jag hade önskat att människor hade haft mindre fördomar.  
    Womanizer skrev 2012-06-18 18:46:45 följande:
     Aldrig mer en svensk kvinna!

      
    Ja jag med....

  • Lingon­bär
    Äldre 18 Jun 20:25
    #88
    Womanizer skrev 2012-06-18 20:11:10 följande:
    Jag refererade till vad "alla säger...." på mitt arbete som valt kvinnor från andra länder. Det handlar heller inte om att ha fördomar utan ett kalkylerat val som bygger på faktiska upplevelser. 

    För att ta det enkelt:

    Nisse vill ha en sådan kvinna som jag beskrivit i mitt inlägg:

    De med någon typ av intellektuell hederlighet accepterar följande som obestridligt faktum:

    1. Svenska kvinnor är generellt inte sådana
    2. Chansen att hitta en kvinna som denna eller liknande är således större i öststaterna och Thailand än i Sverige.

     Man väljer således hellre kvinnor från Öst och Thailand eftersom chansen att träffa den rätta för dem är betydlig större där än i Sverige. 
    Ett kalkylerat val som bygger på faktiskta upplevelser är fortfarande en fördom. Du dömer på förhand. Sen om du har grund för det eller ej kan man diskutera men en fördom är det ändå.

    Jag upplever att du gärna drar till med argumentet "alla andra tycker också som jag" eftersom det har en bevisad effekt på människor. Då blir vi rädda att vi inte ska få vara med i gänget och blir mer förändringsbenägna. Detta använder du för att försöka pådyvla oss svenska kvinnor att vi ska börja bete oss som din ukrainska fru. Därigenom får jag svårt att känna att det du är ute efter är en diskussion. Det verkar mer som att du vill ha alla kvinnor på ett visst sätt så att du får ett större urval och vem vill inte det egentligen? Jag hade gärna haft ett helt land fullt av män som var precis som jag vill ha dem. Nu finns det tyvärr inte. Så jag får väl önska dig grattis till att dina preferenser är enklare att tillgodose än mina. 

  • Lingon­bär
    Äldre 18 Jun 21:35
    Womanizer skrev 2012-06-18 21:02:25 följande:
    Nej, en fördom bygger på grundlösa antagande / emotionella upplevelser. Men naturligtvis har du rätt i att jag önskat att ni skulle bete er mer som min flickvän eftersom jag förstått att jag vill ha det så. Det är inte mer fel en att flertalet kvinnor med säkerhet skulle önska att svenska män blev mer "jämställda".

    Den stora skillnaden här är att en försvinnande liten del av oss med utländska flickvänner tittar ner på er som lever efter "reglerna" i den moderna svenska modellen. Inte heller finner jag det sannolikt att något större antal av oss skulle dra igång skitsnack på jobbet om den stackars Pelle som måste diska hemma, eller Anna som är tvingad att arbeta och inte blir försörjd av sin man. 

    Ser mig således som mer tolerant och mindre fördomsfull än t.ex. många av mina kvinnliga kollegor.  

    Googla fördom så kan du läsa innebörden av ordet själv.

    Du tittar visst ner på oss. Du kallar oss "socialt förfall". Du poängterar att du och dina kollegor som upptäckt andra kvinnor uttrycker er med ord som "aldrig mer en svensk kvinna". Det är inte speciellt tolerant.

    Jag har en massa önskemål om hur män ska vara för att jag ska vilja ha dem men inte kallar jag alla som inte lever upp till det för socialt förfall.
  • Lingon­bär
    Äldre 19 Jun 09:41
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:29:07 följande:
    Som jag tidigare redogjorde skulle det kommit med ett "?" på rubriken. Att det sedan inte står helt rätt till moder Svea, landet med världens mest uppenbara dubbelmoral är kanske inte så svårt att förstå? Även detta skrev jag om i tilläget, i stycket där jag nämnde feministers dubbelmoral. 

    Ok läser ditt sista stycke igen och konstaterar att du vill ha svar på hur vi ser på det "faktum" att män gör mer kvinnosysslor men kvinnor gör inte mer manssysslor...

    Ja först och främst så har du ju fel då. Kvinnor förvärvsarbetar idag, något som tidigare varit typiskt manligt. Arbetsfördelningen är i princip 50/50 numer, från att tidigare ha legat förskjuten till last för kvinnor. Det är jättebra att det har jämnat ut sig. Fortfarande utför kvinnor mer oavlönat arbete och män mer avlönat. Det är dock också på väg att jämna ut sig vilket är jättebra för då blir maktbalansen i samhället bättre och ingen behöver sälja sin kropp på varken det ena eller det andra sättet för att överleva. Trivs man inte på ett arbete eller i en relation så har man i Sverige medel att förflytta sig. Det är en väldigt viktig frihet som även bör gälla din kvinna. Ingen ska behöva slita med ett jobb den inte trivs på eller ligga med en man den inte älskar för att den inte har andra möjligheter.  

    Sen får du gärna rada upp de tio lagarna som diskriminerar män så kan jag ge min åsikt om dem. 

     
  • Lingon­bär
    Äldre 19 Jun 13:38
    Womanizer skrev 2012-06-19 11:43:59 följande:
    Kvinnor har arbetat i alla tider, om än i mindre utsträckning så det är inte något revolutionerande att en svensk kvinna förvärvsarbetar. 

    … svensk lag på ett tiotal punkter diskriminerar män?
    … det finns statligt starta eget-bidrag som bara kan sökas av kvinnor?
    … det finns statligt stöd för att göra film som bara kan sökas av kvinnor?
    … det finns rehabilitering med statliga pengar som bara är tillgänglig för kvinnor?
    … det finns statligt stöd för kvinnor, men inte män, som vill organisera sig?
    … det finns särskild karriärhjälp för statstjänstemän som bara är tillgänglig för kvinnor?
    … det finns en särskild statlig satsning på att förbättra kvinnors arbetsmiljö?
    … Försvarsmakten rekryterar kvinnor även om dessa har sämre testresultat än män som också har sökt?
    … regeringens regleringsbrev till ett flertal myndigheter föreskriver att kvinnor ska prioriteras?
    … Kronofogdemyndigheten har en särskild satsning på kvinnor med skuldproblem, trots att fler män än kvinnor är drabbade?
    … den statliga myndigheten Skogsstyrelsen arrangerar kurser som bara är öppna för kvinnor?
    … det statliga bolaget Sveriges Radio söker en sportreporter, men skriver i annonsen att bara kvinnor får söka?
    … många universitet och högskolor ger kvinnor snabbspår i den akademiska karriären
    … den statliga myndigheten Vinnova under fem år har delat ut 500 miljoner kronor till disputerade forskare – under förutsättning att de har kvinnligt kön?
    … Diskrimineringsombudsmannen (DO) ofta väljer att avstå från att agera när företag ger kvinnor ”tjejrabatt” på varor och tjänster, eller ger kvinnor bättre villkor än män?
    … det finns diverse statliga och kommunala ungdomssatsningar som bara är öppna för tjejer?

    ....Kvinnor diskrimineras? 

    Ok jag kan hålla med om att flera av punkterna kan ifrågasättas. Men alla satsningar som görs är ju för att hjälpa gruppen kvinnor. Att då vara avundsjuk på det, det blir lite som att gnälla över att det finns speciella satsningar för invandrare som inte vanliga svenskar kan få ta del om. Man glömmer då att det är samhällsnyttiga satsningar, att det finns ett större perspektiv på längre sikt än vad den enskilda individen kanske uppfattar. Sen förstår jag också att det väcker ont blod hos såna som dig och då kanske får omvänd effekt då du uppenbarligen vill straffa alla svenska kvinnor genom att insinuera att vi är socialt förfall och inget att ha. Det är en avvägning man måste göra vid alla sorters investeringar. För- och nackdelar, möjligheter och risker. Uppenbarligen har någon räknat fram att det bör löna sig att stödja kvinnor då de flesta män inte resonerar som dig.

    Sen undrar jag, ser du verkligen ingen vinst i att en människa, oavsett kön, är självförsörjande och kan välja sitt liv fritt, utan att hamna i skiten om han/hon inte vill leva med sin partner längre? Jag tycker det är viktigt och även om man tänder på att vara slav åt sin partner så bör man se till att skydda sig själv ändå. Nu verkar ju din kvinna ha sitt på det torra då hon både har ett jobb och du sparar åt henne. Kvar blir då endast att ni gillar eran uppdelning och andra gillar annan sorts uppdelning. Och det kan man knappast klaga på folk för.
  • Lingon­bär
    Äldre 19 Jun 13:43
    Womanizer skrev 2012-06-19 13:27:44 följande:
    Kvinnor från öst vågar vara just kvinnor. De ser många ggr med avsmak på hur svenska tjejer (om killar) beter sig. För dem är det helt enkelt inte acceptabelt. Naturligtvis finns individer, men det är knappast svårt att se det mönster som ändock finns. 

    Att leva på en lön går alldeles utmärk om man väljer bort att leva någon extravagant lyxliv.  

    Och vi ser på dem med avsmak när de utan minsta egenvärde vill slava under en fet gubbe .

    Jag ser ingen tolerans nånstans. Jag ser bara det gamla vanliga, människor vill olika saker och kan inte alls begripa att alla inte är som dem själva utan ersätter förståndet med förakt och avsmak. Det är lika illa överallt och du TS är inget undantag.
  • Lingon­bär
    Äldre 20 Jun 14:17
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-19 10:04:07 följande:

    " target="_blank">

    Vilken härlig musik för att understryka orättvisan....... Obestämd

    Några punkter är jag dock rörande överens om att de är för jäkliga. Tex att omskärelse av småpojkar är lagligt. Även barnbidraget borde betalas ut till barnets båda vårdnadshavare 50/50 automatiskt. Men att inga feminister tycker såna saker är fel eller vill diskutera dem som TS antyder är ju lite överdrivet.

    Sen var det mycket om barnet och moderskapet och där är det ju svårt att ge män samma rättigheter eftersom ni inte förder några barn, genomgår inte de fysiska påfrestningarna, riskerar inte era liv, blir inte extremt utsatta och försvagade, kan slippa de hormonpåverkningar en graviditet för med sig osv osv. Alltså blir det ju naturligt att det finns lagar som syftar till att skydda kvinnor då man sett att vissa just i samband med barnafödsel råkat illa ut. Och troligen har man inte sett så många män råka lika illa ut. Visst drabbar det gruppen män men istället för att se allting som riktade angrepp mot gruppen män så kan man se det som riktade åtgärder mot den drabbade gruppen kvinnor. Riktade åtgärder är ju helt ok i andra sammanhang när det gäller invandrare eller barn tex. 

    Sen var det kroppsvisitation och då tycker jag absolut man kan lagstifta att endast män får visitera män.  
  • Lingon­bär
    Äldre 20 Jun 14:37
    Faber skrev 2012-06-20 14:20:53 följande:
    Är du inte klok? Jag vill bli visiterad av en ung polistjej med hästsvans om jag grips, inte av någon lönnfet djävla konstapel Göran.

    Haha. Sorry nu ska det vara jämställt. Då blir det feta Göran för din del.
    Daddy Cool skrev 2012-06-20 14:21:29 följande:
    Varför?
    För att de kränkta medelålders vita männen är mycket upprörda över att kvinnor endast får visiteras av andra kvinnor och då föreslår jag en rättvis och mycket jämställd åtgärd.
    Anonym skrev 2012-06-20 14:30:05 följande:
    Homosexuella då? 
    De får leva med eländet.
       

     
  • Lingon­bär
    Äldre 20 Jun 14:49
    Daddy Cool skrev 2012-06-20 14:47:18 följande:
    Man borde ha det så att män bara får visiteras av kvinnor men att kvinnor kan visiteras av både män och kvinnor.
     

    Fast då skulle alla män bli kriminella bara för att få bli visiterade. Man vet ju hur män är.... 
  • Lingon­bär
    Äldre 20 Jun 18:01
    Chazz Michael Michaels skrev 2012-06-20 15:27:19 följande:
    Ja, fan vet. Själv har jag svårast för begreppet "kvinnofridskränkning". Inte för att jag vill att kvinnors frid ska kränkas, men jag kan verkligen inte se varför just den lagen inte kan vara könsneutral. Idioter är idioter, oavsett kön på den vars frid de kränker.

    Ja den reagerade jag också över och håller med om att det blir fånigt. Dock har jag ingen aning om ifall det är mer straffbart att kvinnofridskränka mot om man bara fridskränker.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall