• Justus

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Kattdamen skrev 2012-06-18 19:13:02 följande:
    Den där jävla Strindberg förföljer mig överallt, nu har han till och med hittat internet. Hur fan gör han, han är död för helvete.
    *ASG*
  • Justus
    Anghammarad skrev 2012-06-18 19:17:06 följande:
    Fast- för att svara på den fråga ts försökte ställa i rubriken: Nej, det är inte förfall, det kallas utveckling. 
  • Justus
    Barbamamah skrev 2012-06-18 20:14:22 följande:
    Hennes natur är att inte neka till sex??? Ursäkta mig men vad betyder der? Är hon alltid kåt i egenskap av öststatskvinna eller är hon bara fostrad i en kultur där kvinnor alltid ställer upp på sex oavsett hur dom själv känner för det? För dig är det lika naturligt att gå til jobbet på morgonen som för henne att alltid ställa upp på sex. Jag associerar direkt till att du tjänar pengar vilket ger dig köpkraft i er relation och hon erbjuder sin kropp, skönhet och sex för att i gengäld få försörjningen tryggad av dig. Rätta mig om jag har fel men jag gjorde den kopplingen att hon har sex med dig för pengar, inte för sin egen njutnings skull. Man skulle kunna säga att det pågår dold prostitution hemma hos er. Men om ni är nöjda med upplägget så har jag inga moraliska invändningar eftersom det trots allt faller inom gränserna för normalvariation för familjeliv.
  • Justus
    Plutteli skrev 2012-06-18 20:18:34 följande:
    "Hennes natur är att inte neka sex"???? WTF!  Ok, DET får mig att känna att ert förhållande är käpprätt åt helvete. Har det aldrig slagit dig att hon praktiserar som knulldocka för dig eftersom hon då får ett "kap" till man som inte slår henne? 
  • Justus
    emelielj skrev 2012-06-18 20:27:36 följande:
    Va okvinnlig jag måste vara, och min sambo omanlig. Enligt ts då. för mig finns det inget manligare än en man som hjälper till i hemmet!
    Vadå svenska kvinnor - ett socialt förfall? Vet inte om du förklarat tidigare men vad menas med det?

    Va bra att ni trivs men min spontana tanke är att du tycker att ni är så lyckliga medans kvinnan inte har rött till att vara med på filmvalet eller ha sex när hon känner för det.
    Hon ÄR ju en trophywife då?
    Lever för att visas upp som mannens ägodel.

    Vi ska respektera eran livsstil men vi svenska kvinnor anses av dig vara ett socialt förfall? Acceptera hur jag vill leva så kanske jag accepterar och respekterar din konstiga syn på detta.
  • Justus
    spillerkillern skrev 2012-06-18 20:32:50 följande:
    Jag tycker det låter som du fallit för objektet, den vackra kvinnan som gör allt för dig och du inte behöver ge nånting tillbaks.. tycker du att svenska kvinnor har för mycket personlighet och ställer krav som du inte kan uppnå?
    Jo, han ger ju henne pengar, men det verkar ju också vara det enda.
  • Justus
    Wittra skrev 2012-06-18 20:39:40 följande:
    Jag kan inte formulera något svar då jag knappt kan sluta skratta.

    Okej, NI lever såhär, det funkar för ER. och det är ju BRA. Men din rubrik skvallrar rätt mycket om att du ser din fru som något föredöme för kvinnor. Din rubrik och ditt uttryck om att inte trycka ned svenska kvinnor går inte alls ihop. Tvärtom blir det löjeväckande.   

    TS, ha ert förhållande där det går ut på att din fru ser det som sin uppgift att serva dig med mat, strykning, representera dig och era middagar, vara fullt uppklädd när vi ska handla mjölk på ICA  lr vad du nu dravlade om, MEN, sluta lägg din fru som någon slags mall för hur en kvinna ska vara.

    Du säger emot dig själv i din text så man blir mörkrädd. Läs själv så inser du säkert det.      
  • Justus
    Anonym (Civ.ing. Sara) skrev 2012-06-18 20:44:06 följande:
    Visst är det härligt med en sådan partner TS! Vi är lyckligt lottade!

    Din kvinna är precis som min man, är så glad att jag träffade honom! Solig
  • Justus
    Anonym skrev 2012-06-18 21:59:04 följande:
    När hon inser att hon bara gjort ett kap enligt ukrainska mått, men lagt ribban lågt enligt västerländska normer kanske hon väljer att lägga sina kvinnliga omsorger någon annanstans, och du blev bara hennes språngbräda ut i vida världen.
  • Justus
    Anonym (vakna lite) skrev 2012-06-18 22:11:06 följande:
    Du skriver att hon är såå snygg. Smaken är som baken? Jag kan verkligen se framför mig hur det ser ut när ni går ut på stan. Hon: lång, smal, blonderat lockigt hår, alldeles för höga klackar, alldeles för mkt djurmönster, alldeles för tighta byxor eller kjol och alldeles för sminkad. Noll koll på mode eller hur man ska klä sig. Du går brevid, stolt som en tupp, och tror att folk glor för att du har en sååå snygg kvinna vid din sida.

    Vänder sig folk bara om när folk är attraktiva? Vakna!
  • Justus
    AugustZ skrev 2012-06-18 22:34:30 följande:
    Jag är 26 år & man, och jag skulle ALDRIG vilja ha det som du, ärligt talat.

    + mycket mer skitbra text...
    SkålSkålSkålSkålSkål

    Håller helt med! Särskilt delen om överspända kvinnor som anser att de måste se ut som fotomodeller på catwalken så fort de visar sig utanför ytterdörren.
  • Justus
    lotten77 skrev 2012-06-18 23:04:41 följande:
    Men ni mön som nu verkar tycka att det är så jävla idylliskt med en hemmafru som gör livet så underbart och alla problem bara försvinner, snälla svara på denna fråga!

    I alla tider är det män som har haft makten, de har bestämt allt och kvinnorna har varit hemma och tagit hand om allt! OM det nu är såååååå jäkla underbart att bara vara hemma, alltså det är från första steget du tar bestämt att du ska göra detta, du har inget val utan du ska vara hemma och det är himmelen på jorden!

    Varför bestämde inte männen att de själva skulle stannade hemma och sköta allt om det nu var så jäkla härligt! Jo för att det är betydligt mycket jäkligt härligare att få bestämma över sitt eget liv! Inte vara beroende av någon annan utan JAG har MITT liv i MIN egen hand!
  • Justus
    Anonym skrev 2012-06-19 08:06:28 följande:
    Det intressanta är ju att din kvinna uppskattar dig för att du inte är som de ukrainska männen - nej du är en produkt av ett samhälle där kvinnorna (ett socialt förfall??) krävt jämställdhet, att männen inte bara super och skiter i sina barn osv...

    Dvs, din kvinna hade inte uppskattat dig om du inte var formad i symbios med detta förfall som du ser omkring dig. Du har genom hela ditt liv påverkats av den svenska modellen; av starka kvinnor omkring dig som gjort dig till den du är.

    Visst, njut av att du hittat en Barbiedocka som du får behandla hur du vill - gött för dig... Hon verkar ju också få ut något av det; pengar. Klassiskt affär mellan män och kvinnor genom århundranden.

    I vårt förhållande är min man mer pedantisk och jag är den mer tekniske. Han är ingen toffel utan en stark individ liksom jag. Jämställdhet är respekt.
  • Justus

    TS, du har ju erkänt att du anser att ert förhållande och din kvinna är ett föredöme framför andra. Men tyvärr är det inte möjligt för alla att leva som ni gör även om de skulle vilja det. Det förutsätter nämligen att alla förvärvsarbetande människor skulle kunna ha en såpass hög inkomst att den kan försörja en hel familj, och då kommer din ekvation inte längre att gå ihop. Det är bara ett fåtal förunnat att ha jobb som är så välbetalda att en inkomst räcker för att täcka behovet för två eller flera.

    Ponera att alla kvinnor skulle börja jobba i hemmet enbart. Då skulle arbetsmarknaden t.ex. dräneras på sjukvårdspersonal. Naturligtvis skulle alla arbetslösa män få jobb men vilken man klarar att försörja en hel familj på 20-22000? Eller som lokalvårdare som har runt 17000?

    Om man plockar bort alla kvinnor från arbetsmarknaden så kommer en massa arbeten att bli ogjorda, vårt samhälle kommer att förändras, statens skatteintäkter kommer att minska dramatiskt, vi kommer inte att kunna få barnbidrag eller bostadsbidrag osv. osv.

    Vi kommer att hamna i en nedåtgående spiral och det välstånd vi lever i idag kommer att försvinna.

    Blir du nöjd då?

  • Justus
    Womanizer skrev 2012-06-19 11:21:45 följande:
    Det är en utopi som aldrig kommer inträffa. Kvinnor har jobbat i Sverige i alla tider, men när de gift sig har de tagit över mer och mer av hemmets plikter. Jag försörjde mig, och min (svenska) flickvän när jag pluggade under ett par år. Då hade jag betydligt mindre än vad jag har nu och det gick, även om det blev mycket snålande. Även på en högst ordinär lön på låt säga 17 000 SEK netto kan man klara sig hur bra som helst. 
    "en utopi"... OK, det säger väl allt! Du vill alltså gärna se en sån utveckling, som skickar in Sverige i en nedåtgående spiral. Tack och lov att de flesta kvinnor har helt andra värderingar än din kvinna har!

    Att du under en period av ditt liv klarade av att leva på 17000 innebär inte att det skulle gå i längden och för alla. Du läste tydligen inte vad jag skrev om vad som händer om alla skulle göra likadant! Vi skulle hamna i en ekonomsik regression som skulle radera ut alla förutsättningar för vårt välfärdssamhälle. Sånt som är bra om man inte har så hög lön är t.ex. att utnyttja är mängder av statliga och kommunala inrättningar, som t.ex. kollektivtrafik, vägnätet, tåg etc. men det skulle inte kunna finansieras om hälften av arbetskraften valde att stanna hemma. Stora delar av vårt samhälle skulle få stänga ner eftersom vår BNP skulle minska dramatiskt.

    Att ni kan välja att leva på det här sättet och fortfarande ha det fantastiska svenska samhället kvar som fond till ert liv beror på att det är en massa andra som INTE lever som ni gör och därmed får det att fungera. Ni är helt enkelt parasiter på den svenska jämställda samhällsmodellen. Åk till Ukraina och lev där istället, du kommer säkert att stormtrivas!
  • Justus
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:23:27 följande:
    Har du då räknat på vad barnomsorgen kostar för samhället..? Föräldrarna betalar ju bara en liten del, resten betalar skattebetalarna. (En plats kostar i sin helhet c:a 10 000 kr i månaden, och av det betalar föräldrarna runt en tiondel. Tänk då när det finns tre barn i familjen...)

    Och har du räknat med alla kvinnor som försöker att dubbelarbeta, men går in i väggen och blir långtidssjukskrivna..? I stället för att varken kosta något eller bidra något i pengar för samhället, som en hemmafru, så blir hon nu en börda eftersom hon har rätt till sjukpenning, rehabilitering, arbetsanpassning o.s.v. i många herrans år...

    Dessutom behöver vår jord inte mer tillväxt, utan snarare downsizing. Om vi ska överleva på den här planeten... Tillväxt är inte längre något att sträva efter.    

     
    Nu är det så att vi lever i ett kapitalistiskt samhälle som styr våra liv in i minsta detalj, vare sig vi vill det eller inte, eller om vi tycker om det eller inte. Ett av de mest skrämmande bevisen på hur detta fungerar är att den amerikanska ekonomin går som bäst när de ligger i krig och deras produktionsapparat går för högtryck. Sjukt - ja verkligen! - men det är så det fungerar.

    På samma sätt så producerar även daghemmen och arbetena som det kräver ett värde, likaså sjukvården osv. Alla pengar vi rör oss med idag är virtuella. Det finns ingen säkerhet i form av en guldreserv som det fanns förr. Om alla skulle få för sig att ta ut alla sina pengar från bankerna så skulle hela systemet kollapsa eftersom det helt enkelt inte finns så mycket pengar.

    Naturligtvis skulle det vara en fin sak att gå tillbaka till naturahushållningen och byteshandel, då slapp vi det problemet! Men det är inte gjort i en handvändning!

    Faktum kvarstår, att om vi skulle börja backa, alla kvinnor går tillbaka till hemmen, alla barn hem från dagis etc. så skulle det innebära en ekonomisk kris i landet och vi skulle inte få det bättre utan sämre. Vi lever faktiskt i en värld som är betald av fiktiva pengar och det är inte så lätt att dra sig ur.

    Jag gillar inte det här! Jag tycker det är hemskt! Men om alla skulle vilja börja leva som TS så skulle samhället kollapsa.

    Fast en kollaps skulle vara den enda möjligheten att bygga upp ett nytt system. Men det har vi ju sett hur hur det har gått. Det var ju det som kommunismen (m.fl.) försökte sig på, och se hur det gick...
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall