• Moonis

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Jag tycker det är okej om ni båda är nöjda men det jag reagerar starkt över är att fler män på kontoret tagit sig en utlänsk fru efter att ha sett hur uppassad du är. Handlar det verkligen om kärlek då frågar jag mig eller mer att få en nickedocka som passar upp så dom slipper ta hand om dom, enligt deras mening tråkiga bitarna.  

  • Moonis

    Andra biten jag reagerar över förresten är överskriften. Det visar ju hur du ser på kvinnor över lag. Dom ska vara där och se fina ut för mannen.

    Ingen som sett The Stepford Wives 

  • Moonis
    PumpkinQueen skrev 2012-06-19 10:38:09 följande:

    TS, jag tycker att det låter som ett väldigt tråkigt förhållande. Du har alltså skaffat din en tjänare, som inte har någon egen identitet. Du utnyttjar henne för sex, städning och matlagning och hon utnyttjar dig för pengar. Så länge ni båda är nöjda med detta arrangemang är det väl inga problem. Men jag tror att du kommer att tröttna på henne när du blir äldre och får bättre självförtroende. Då kommer du att vilja ha en vuxen människa som partner, någon som du kan prata med som en jämlike.

    Personligen skulle jag aldrig vilja vara någons visitkort. Jag skulle kändes väldigt konstigt om en människa ansåg sig vara MITT visitkort. Jag är glad att min man är förmögen att både laga mat och att städa undan sin skit själv; att vi kan diskutera med varandra som jämbördiga och bemöta varandra med ömsesidig respekt.

    Det där med traditionella arbetsuppgifter i hemmet stämmer inte i vårt fall. Vi har i och för sig ingen bil, inga barn och inget hus, så många i och med det är det aldrig frågan om att "klippa gräsmattan" eller "laga bilen". Men när det gäller att rensa avloppen och byta glödlampor är det jag som gör det. Vi delar på allt annat, bortsett från datorerna (maken är utbildad på området, alltså sköter han dem) och katterna (de är mina, alltså tar jag hand om dem).


    Håller med.
  • Moonis
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 12:23:27 följande:
    Har du då räknat på vad barnomsorgen kostar för samhället..? Föräldrarna betalar ju bara en liten del, resten betalar skattebetalarna. (En plats kostar i sin helhet c:a 10 000 kr i månaden, och av det betalar föräldrarna runt en tiondel. Tänk då när det finns tre barn i familjen...)

    Och har du räknat med alla kvinnor som försöker att dubbelarbeta, men går in i väggen och blir långtidssjukskrivna..? I stället för att varken kosta något eller bidra något i pengar för samhället, som en hemmafru, så blir hon nu en börda eftersom hon har rätt till sjukpenning, rehabilitering, arbetsanpassning o.s.v. i många herrans år...

    Dessutom behöver vår jord inte mer tillväxt, utan snarare downsizing. Om vi ska överleva på den här planeten... Tillväxt är inte längre något att sträva efter.    

     
    Jaha, så kvinnor är nu en börda som vill arbeta istället för att vara hemmafru? Tycker det är jäkligt sorgligt att det alltid (fortfarande) ska läggas skuld på kvinnor. Vi kan aldrig göra rätt tydligen.
    Är vi hemma så bidrar vi inte till samhället. Jobbar vi så är vi inga bra mammor.

    När ska vi kunna få göra egna val utan att bli kritiserade, egna val som männen utan problem kan göra. Männen kan välja att vara hemma med barn och då kallas dom duktiga. Männen kan välja att jobba och dra in pengar och kallas då goda försörjare till sin familj.
    Vi har verkligen fortfarande lång bit kvar att gå och inte tusan är det mannen som tar smällarna innan vi når fram.

    När jag talar om att min sambo sköter all disk, tvätt osv. så ska jag vara glad över att ha en sån man. Skulle jag sköta allt detta så är det ingen som lyfter på ögonbrynen för det är nästan en självklarhet för oss kvinnor att sköta den biten fortfarande ovanpå att ha ett heltidsjobb och ta hand om barnen.

    Kom inte med sen att det bara är för att samhället gjort att vi kan arbeta nu för jag tror att dom flesta kvinnor vill arbeta. Vi vill också kunna göra det vi tycker är kul och få lön för det vi gör precis som männen.
    Samhället har blivit mycket bättre för oss kvinnor och vi har helt andra möjligheter än för knappt 100 år sen.
    Det är en bit kvar även i samhället med löner osv. men det är inställningen som igentligen har längst bit kvar.

     
  • Moonis

    Sen får man se anledningen bakom att kvinnor får arbeta mer för samma lön. Är det verkligen att vi kvinnor arbetar som är felet då eller kan det vara att kvinnodominerande yrken inte värderas högre än dom borde

  • Moonis
    Womanizer skrev 2012-06-19 12:53:15 följande:
    Det är människor som du som utger sig för att vara moderna och toleranta, men som när det kommer till kritan är de som är minst toleranta. Eftersom ni inte kan argumentera sakligt slänger ni er ofta med epitet eller konstruerar halmdockor. 
    Men helt ärlig, vad förväntar du dig med en sån trådstart
  • Moonis
    Womanizer skrev 2012-06-19 13:16:48 följande:
    Klart jag älskar henne, men glöm det där om villkorslös kärlek efter den inte existerar i verkligheten. Skulle min tjej gå upp i vikt, börja klä sig i mjukiskläder när hon ska ut på stan, börja strunta i hushållsarbetet ja då skulle jag lämna henne.  
    Tragiskt. Samma att hon skulle lämna dig om du förlorade jobbet.

    Det är inte äkta kärlek för i äkta kärlek och respekt så stannar man hos varandra även i motgångar och hjälper varandra genom svårigheter.
    Sorgligt att du inte har fått vara med om den sortens kärlek.
  • Moonis
    Womanizer skrev 2012-06-19 13:27:44 följande:
    Kvinnor från öst vågar vara just kvinnor. De ser många ggr med avsmak på hur svenska tjejer (om killar) beter sig. För dem är det helt enkelt inte acceptabelt. Naturligtvis finns individer, men det är knappast svårt att se det mönster som ändock finns. 

    Att leva på en lön går alldeles utmärk om man väljer bort att leva någon extravagant lyxliv.  
    Du kanske har skrivit det innan men exakt hur "beter" vi svenska tjejer oss som andra har rätt att känna avsmak mot?
  • Moonis
    Anonym skrev 2012-06-19 13:52:51 följande:
    Ja, det är verkligen ett socialt förfall när individer får lika rättigheter och skyldigheter i samhället. Drömmer

    Jag förstår iofs att män är missnöjda när de knulldockorna/pigorna inte finner sig i den skiten längre. Klart som fan att män inte vill städa och greja - men det vill faktiskt inte vi kvinnor heller!
    Exakt! Jag säger inget om att man är olika och vissa gillar att få vara hemma med hus och barn medan andra vill jobba. Men det är denna synen man har på kvinnans roll som får mig att resa ragg.
    Att man plötsligt inte ska få ha ett val utan snällt acceptera sin lott som kvinna och därför acceptera att man får mindre lön eller ta sig an hela biten själv med hushåll och barn.

    Jag kommer i alla fall aldrig passa in i den typiska kvinnorollen som den varit och tyvärr fortfarande är mycket. 
  • Moonis
    Womanizer skrev 2012-06-19 13:56:15 följande:
    Gå ut på stan en solig dag. Tjejer kommer gående i mjukisbyxor med tillhörande skinnpaj och den obligatoriska tribabalen i svanken. Gärna med en cigg i munnen. Sminket inte heller så många sekunder. Naturligtvis bara ett exempel av många, men det stör henne mer än mig. 
    Dom jag sett med mjukbyxor är faktiskt unga tjejer i skolålder och där handlar det mycket om en modegrej.
    Visst finns det en och annan som säckar ihop och klär sig så ute också men den gruppen är inte överrepresenterad.
    Jag ser istället tvärtom där unga tjejer sminkar sig för mycket och lägger ner massa tid och pengar på hår, naglar smink, kläder istället för att se till sitt inre och vårda den biten.

    En annan sak som också är sorgligt i detta är att insidan verkar inte alls räknas.
  • Moonis
    Anonym skrev 2012-06-19 14:15:06 följande:
    Insida? Vilken insida? Kan man sminka den???
    Testa. Annars är det nog kört för oss Förvånad
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall