• Border

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Lucky you, ts! Men för tusan, jag skiter i smink och att klä upp mig hela tiden. Jag vill inte dra hela lasset hemma, då min sambo faktiskt ät arbetslös, men inte jag.
    Härligt, ts, att det fungerar för er Men det där skulle aldrig funka för mig eftersom jag inte är sådan som person. Jag avskyr hushålssysslor och skulle aldrig kunna göra allt här hemma. 


  • Border
    Wimlan skrev 2012-06-19 23:32:56 följande:
    Har bara läst TS och min första tanke var att det låter som en fru som skulle passa mig också, men vid närmare eftertanke vill jag faktiskt inte det. Har haft flickvänner som påminner om TS partner, och det är fruktansvärt tråkigt att inte kunna mötas på lika villkor, att behöva ha nån runt sig som vägrar vara fullvärdig/likvärdig i ansvar, i diskussioner, i viktiga frågor såväl som i "lek" och umgänge... På kort sikt kan det kanske vara frestande att ha nån som använder en på det sättet som TS partner gör med TS, men i längden är det en vuxen, jämställd människa jag vill ha som livskamrat. En som inte är så fruktansvärt krävande i att få spela sin enda roll, sin snäva och fantasilösa repertoar som den mekaniska, vackra kvinnan. Synd om dig TS, och jag undrar om det är dig själv, snarare än oss andra på FL du försöker övertyga om att du har det bra?

    Och jag ställer mig direkt frågorna: "Varför vill man att någon skall vara så beroende av en som ts flickvän är?" och "Varför vill man vara så beroende av någons pengar som ts flickvän är?" Nej fy!
  • Border
    Ant3 skrev 2012-06-20 01:28:43 följande:
    Ohfuck, hade inte pallat en dag med din sambo. Brudar som bara flyter med är sjukt avtändande. Behöver rough kärlek och en brud som vågar käfta och utmana mig.
  • Border
    Ant3 skrev 2012-06-20 01:37:59 följande:
    Ibland när läser jag inlägg av män får jag känslan av att han haft sin flickvän hängandes över axeln som vakat varje finger över tangentbordet.
  • Border
    Anonym skrev 2012-06-20 02:23:55 följande:
    Tack! Underbart! Jag är själv kvinna (svensk), och tycker det är fruktansvärt hur feministerna lurat svenska tjejer till att tro att de blir lyckligast om de blir så manliga som möjligt. Konsekvenserna syns på våra barn och ungdomar. De blir övergivna av sina mödrar alldeles för tidigt och får dras med livslång ångest, väldigt många av dem. Det har blivit omodernt att vara moderlig och främst bry sig om sin avkomma (under de första åren när det är livsviktigt för barnen att vara nära sin mor). De kvinnor som följer sin modersinstinkt och tar hand om sina små blir i princip mobbade av sina medsystrar. Dessa modersberövade själar som nu växer upp utgör en tickande bomb i vårt samhälle. All heder åt din ukrainska kvinna. Jag förstår att inget i världen skulle kunna få henne att lämna bort era ev små barn. 

    Jag har aldrig blivit uppfostrad till att vara så manlig som möjligt, jag har heller aldrig trott att det är det som skulle göra mig lycklig. Men jag har en mamma som är tuff och inte tar skit, som kräver sin rätt och att man delar lika i ett förhållande. Dessutom har min mamma lärt mig en mycket viktig sak och det är (jag citerar här med min mor): "Bli aldrig så beroende av en man att du inte kan lämna honom", och det har hon jävligt rätt i. Jag vill inte vara beroende av någon annans inkomst för att klara mig. Jag vill klara mig själv. Jag är tuff, jag kan vara hård, jag vill ha rättvisa och att jag och sambon delar lika på ALLT, både typiskt kvinnliga och typiskt manliga attribut.
    Och för att citera det fetstilta, jag skulle heller aldrig lämna min son, inte för något i världen! Och jag är en högst närvarande mamma och har så alltid varit. En jävligt bra mamma, faktiskt 
  • Border
    Pompeia01 skrev 2012-06-20 07:32:08 följande:
    Fast i de flesta av jordens länder, så är det precis så det är. Den allmänna åsikten är, att en man som inte kan försörja sin fru och sina barn är en loser. Det gäller förstås inte om kvinnan är högutbildad och har en hög tjänst inom ett område som hon själv har valt. Men om en man måste skicka ut sin fru att städa hos andra t.ex., så anses han inte vara någon riktig man...

    Jag kan faktiskt tycka att det är lite konstigt, att så många svenska kvinnor väljer att nöja sig med en man som inte klarar av att försörja en familj. Vad beror det på - dåligt självförtroende..? Att man inte tror att man är värd bättre..? Att man tror att man är för ful för att få någon mer lyckad..? 
    Jag vill inte att min sambo ska försörja mig. Och han skulle inte vilja försörja mig heller. Det är vad det handlar om för oss. Min sambo skulle helst vara hemmaman, och jag håller på att utbilda mig och vill göra karriär. Sen, om jag kan försörja oss får väl han vara hemma då. Men att det skulle vara tvärtom för oss finns inte på världskartan. Jag tycker om att jobba
  • Border
    Anonym skrev 2012-06-20 07:53:21 följande:
    Alla som skriver om att man inte skall vara så beroende av TS pengar. Är man en familj så är det väl ändå familjens pengar. Den enda anledningen jag ser till att man inte vill vara i den situationen är att man redan planerar ett liv utan sin partner. Jag antar också att ni som har barn i jämställt förhållande jobbar för att staten skall betala ut hälften av barnbidraget till pappan per automatik och inte som idag alltid till mamman?

    Ja, är man en familj är det väl familjens pengar, men om ts väljer att lämna flickvännen i framtiden? Vems pengar är det då? Inte hennes iaf. Det är det beroendet jag pratar om.
  • Border
    Anonym skrev 2012-06-20 07:58:47 följande:
    Så utgångspunkten är att man skall separera?
    Nej, men vad fasen. Man måste väl ändå se till att hela livet inte står och faller med en annan människa? Att hela livet faller samman ekonomiskt om man blir lämnad?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall