• Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:25
    123629 visningar
    1140 svar
    1140
    123629

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Jag förstår dig faktiskt, TS. Jag tycker också att alltför många kvinnor har blivit okvinnliga i Sverige. Det börjar redan med genuspedagogiken på dagis, och längre upp i skolåldern utsätts flickorna för en massiv propaganda att de måste göra karriär - gärna inom något manligt område som byggbranschen, elektronikbranschen... och har de inte begåvning att bli ingenjörer, så ses de som jättejätteduktiga om de blir svetsare eller svarvare och går i blåställ hela dagarna. En kvinnlig sophämtare hyllas som "normbrytare" - men hur sexig tycker hennes man att hon är..? OM hon har en man...

    När båda ska arbeta heltid, går det ut över barnen som måste uppfostras i stora barngrupper av betald - och känslomässigt oengagerad - personal. 

    Så så Sd och emot invandringen jag är, så kan jag förstå svenska män som importerar en oförstörd kvinna i något land dit feminismen inte något. En söt, trevlig, okomplicerad, barnkär, huslig, pysslig, feminin kvinna... En kvinna som inte alltid är för trött för att ha sex. Det hade jag nog också gjort om jag vore karl! Spöke   Glad 


    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:27

    "i något land dit feminismen inte NÅTT" skulle det stå i inlägget ovan.


    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:47
    GrönaDruvan skrev 2012-06-19 08:31:26 följande:
    Skulle aldrig ha råd att bara ha en inkomst. Så är det nog för väldigt många i Sverige. Alla har inte toppjobb-och vill inte heller ha.
    Det beror ju på var man lägger sin standard. Om man avstår från bil, Thailandsresor, modekläder och massor av hemelektronik, samt väntar med att köpa hus till barnen är större och mamman kan/vill arbeta igen, så går det! Varför skulle det inte gå..? Många människor måste ju klara sig på en liten inkomst hela livet...
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:49
    Victrix skrev 2012-06-19 08:32:11 följande:
    Tyvärr bjuds inte den möjligheten så ofta i Sverige utan man räknar med båda måste arbeta.
    Ja, och det är ju det som har blivit så galet. Att "man" räknar med att båda måste arbeta. Många skulle kunna vara/ha hemmafru bara de ville avstå lite av den materiella standarden i stället. Då skulle hela familjen må mycket bättre! Det går inte att kompensera småbarn för ett helt års stressande till och från dagis, och långa dagar där, med två veckor i Thailand om året. Som många föräldrar tyvärr tror... Spöke
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:52
    Anonym (Trist trådstart) skrev 2012-06-19 08:39:45 följande:
    Men ditt psykologiska grundtillstånd är i vilket fall som helst att du känner dig hotad av en kvinna som är fri att lämna dig, och även av att de håller på att infiltrera arbetslivet och vill bli annat än sjuksköterskor.

    Det handlar som sagt var om att du inte tror på att du kan bli älskad för din egen skull, utan måste stå för ett stadigt kassaflöde för att inte bli lämnad. Om du inte står för försörjningen, på ett mystiskt och för kvinnor ouppnåbart sätt, så känner du dig inte behövd/värd att älska. Och det är helt i linje med din ångest att skriva som du gjorde i inlägget jag svarade på ovan; att kvinnor inte bör ha andra jobb än på sin höjd sjuksköterska.
    Varför skulle det behöva vara så..? TS beskriver en värld som var verklighet för ALLA för 50-60 år sedan. Tror du att alla män på den tiden var osäkra, rädda att bli lämnade om de inte tjänade tillräckligt, och allt vad du skriver..?
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 08:57
    Anonym (Trist trådstart) skrev 2012-06-19 08:45:37 följande:
    Men i TS drömsamhälle, där kvinnor ska vara hemma och passa upp (eller vara sjuksköterskor), så kommer inte samhället att bekosta utbildning åt dina döttrar. Inte heller blir det något bokskrivande för dig - du vill ha en mecenat för kreativt arbete, om du tänker efter.

    Du står på axlarna av kvinnor som kämpat hårt för att ge dig lika rättigheter och möjligheter, och du spottar på dem, utan att förstå hur dyrbar den gåvan är eller hur du drar nytta av den medan den finns kvar. 
    Fast de "lika rättigheterna och möjligheterna" - som jag absolut är helt för! - har i Sverige tyvärr utmynnat i tvång, hets och press åt andra hållet. Vet du hur många unga tjejer som blir sjuka av prestationsångest, då föräldrarna kräver att de ska komma in och igenom prestigeutbildningar på universitetet..? De tjejerna hade nog mått bättre, om de fått födas i en tid då denna "möjlighet" inte fanns... Om de hade fått gå ett år på en hushållsskola innan de gifte sig och blev hemma, utan några större krav på sig.

    Och vet du hur många kvinnor idag som sliter ihjäl sig med dubbelarbete..? Ofta blir de långtidssjukskrivna - och då får samhället försörja dem i stället genom sjukpenningen. Vet du hur många kvinnor som vantrivs på sina arbeten, och som i en annan tid hade fått slippa det trista jobbet, den dominanta chefen, de skvallrande arbetskamraterna... Men som idag pressas kvar på arbetsplatsen - till och med när maken tjänar nog för att försörja familjen själv.

    Och vet du hur många dagisbarn som är sjuka hela tiden..? Som blir hämmade i sin tillväxt och utveckling av de ständiga infektionerna i öronen och på andra ställen i kroppen..?    
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 12:00
    PumpkinQueen skrev 2012-06-19 10:59:12 följande:
    De flesta normala män verkar tycka att det är rätt sexigt med (till exempel) en kvinnlig bilmekaniker. Det är bara den som har dåligt självförtroende som aktivt söker efter en partner som är svag och inte  kan saker. Om man är trygg i sig själv uppfattar man det inte som något hot att  ens partner klarar av samma saker som man själv.

    Exemplet med sophämtare var väl ändå lite galet, för hur många kvinnor tycker att manliga sophämtare är sexiga? Det är inte ett sexigt yrke, helt enkelt.

    Män och kvinnor kan ju klara av OLIKA saker, eller hur..! Och de kompletterar varandra just därför. Inte konkurrerar. Så var det ju i det gamla bondesamhället i årtusenden. Husbönderna gjorde utomhusarbetet, trä- och metallslöjden (t.ex. smide, snickeri) och ansvarade för hästarna. De chefade över gårdens män. 

     Husfruarna gjorde inomhusarbetet: matlagning, disk, tvätt och städning. De tog tillvara råvaror och konserverade dem genom att t.ex. tillverka ost och sylt. De tillverkade familjens textilier, genom att spinna, väva, sy o.s.v.. De ansvarade för visthusbodarna och korna i ladugården. Och först och främst så vårdade de sina barn. De chefade över gårdens kvinnor.  

    Just för att mannen och kvinnan inte konkurrerade om samma arbetsuppgifter och ansvarsområden, så var äktenskapen mycket harmoniskare..! 
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 12:07
    PumpkinQueen skrev 2012-06-19 11:35:16 följande:
    Fast var och en är ju en individ. Alltså är det bäst om man själv får bestämma hur man vill leva sitt liv. Det är inte okej att vilja begränsa någon annan. Du har rätt att vara "man", men du har inte rätt att tvinga någon annan att leva efter de normer som du har.
    Fast problemet idag är ju, att kvinnor tvingas in i en roll som inte är traditionellt kvinnlig, och som passar bara ett litet fåtal. Nämligen familjeförsörjarens. Helst inom ett manligt område som sagt, och helst med en rejäl karriärutveckling. Och detta trots att många - de flesta? - kvinnor inte har någon tävlingsinstinkt, och mycket hellre skulle vilja få vara hemma och vårda sina barn, laga mat och pyssla, virka och brodera, fika och prata med andra mammor... Detta om något är väl att "tvinga in människor i en norm"..?
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 12:12
    Marlean skrev 2012-06-19 12:03:41 följande:

    Så du menar att man konkurrerar bara för att man som kvinna låter mannen laga mat tex. och själv arbetar? Eller... hur tänkte du nu?

    Hört talas om "livspusslet"? Vet du hur mycket bråk det är i de "moderna", "jämställda" familjerna nu, om vem som ska vabba (ingen vill för båda tycker att deras jobb är viktigast), vem som ska gå tidigt idag för att hämta på dagis, vems jobbresa som är viktigast..? Det hände inte för 50 år sedan.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Pompei­a01
    Äldre 19 Jun 12:14
    Ajkje skrev 2012-06-19 12:04:40 följande:
    Harmoni hade väldigt lite med äktenskapen förr i tiden att göra. Det var sociala förväntningar och ekonomi som styrde och även det faktum att äktenskap inte var lätt att få och frånskilda kvinnor fick oftast ett svårt ekonomiskt läge.
    Fast det finns många skildringar av att det blev riktigt bra också. TROTS arrangerade äkenskap. Makarna sa ofta på gamla dagar, att idag skulle de välja varandra frivilligt..!
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall