• KimPossible

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Pompeia01 skrev 2012-06-25 18:49:55 följande:
    Jo, jag vet att det finns par som resonerar så naivt och dumt som i ditt andra stycke. Men de är absolut inte i majoritet av de som skiljer sig. De flesta brukar vara lyckliga när de fattar beslutet att skaffa barn - problemen kommer sedan, när livspusslet med två heltider inte längre går ihop.

    Din erfarenhet av städande män stämmer inte med min, som sagt, men det KAN ju också bero på vilket umgänge man väljer. Du kanske umgås mycket med kommunister, som har tagit till sig de feministiska värderingarna och kämpar på med städningen just därför..? De flesta män jag känner i min egen generation och yngre, är antingen Sd eller tillhör det blåa blocket.  

    ...fast med tanke på hur både vår förhistoria och vår historia ser ut, så finner jag det högst otroligt att inte driften att hålla ordning och göra fint i hemmet - vare sig detta är en grotta, ett djurhudstält, en igloo, en timrad stuga, en medeltida borg eller en modern trerumslägenhet - skulle vara inpräntad i DNA-koden på X-kromosomen vid det här laget...

    Detta skulle ju också kunna förklara, varför homosexuella män ofta är intresserade av heminredning.     
    Hahaha, ibland vet jag faktiskt inte om du skojar eller verkligen är allvarlig.

    Jag har följt tråden från början, men inte skrivit något innan, men nu kände jag att jag faktiskt bara måste kommentera.

    Jag undrar så var du bor och vilken slags människor du umgås med. Vi bor i kranskommun till Stockholm, i ett rätt fint område där många är höginkomsttagare. Vi har vänner runt hela Sverige, i allt från mindre orter till de störssta städerna. De är allt från VD-ar (både kvinnliga och manliga ska påpekas, vilket även gäller alla nedanstående yrken), läkare, forskare, musiker, artister, lärare, advokater, ekonomer, egen företagare, hantverkare, personliga assistenter, sjuksyrror och lastbilschaffisar. Jag har dessutom en drös yrkespolitiker i min bekantskapskrets, främst moderater (många sen min tid i MUF) men även en del sossar, folkpartister och miljöpartister.

    De flesta röstar antingen på sossarna eller moderaterna, detta oavsett yrke faktiskt, jag känner höga chefer som är sossar och lastbilschaffisar och hantverkare som är moderater.  

    Ingen av dessa, inte ens min över 70 år gamla far som är rätt konservativ, har den syn på uppdelning av sysslor i hemmet som du hävdar är den "naturliga". Ingen av dem skulle komma på tanken att tro att en man inte klarar av de traditionellt sett kvinnliga sysslorna, ingen skulle heller försöka slippa undan. Ingen skulle heller komma på tanken att en kvinna bör hålla sig till barn och hemsysslor. De vet helt enkelt bättre än så.

    De flesta par har delat föräldraledigheten, alla män vill umgås med sina barn så mycket som möjligt. Ingen man jag känner tycker att barn och hem är kvinnans ansvar, ingen man jag känner (inte ens i den mest konservativa lilla byhåla man kan tänka sig) skulle vilja ha den sortens uppdelning som du förespråkar. Oavsett yrke och oavsett politisk tillhörighet.

    Så nu kanske du kan upplysa oss om var du bor, där det tydligen bara är "kommunister" till män som städar och tar ansvar för sina barn? Det vore onekligen väldigt intressant att höra.
    Glad
  • KimPossible
    Jan Banan01 skrev 2012-06-25 19:03:41 följande:
    Om jag får återgå till jämlikhetssnacket i början av tråden. Många förhållandens väl och ve i Sverige tycks hänga på hur jämlikt förhållandet är. Vart har kärleken tagit vägen? Min filippinska fru och jag har varit gifta i 4 år nu och under våra år tillsammans har vi ALDRIG diskuterat jämlikhet. Vi har låtit vår kärlek till varandra styra allt och låtit rollerna i hushållet falla på plats av sig själva. Vi har anpassat hushållet efter de egna förutsättningarna och har idag ett hushåll som är väldigt harmoniskt baserad på kärlek och respekt till varandra. Utan att behöva ta till någon millimeterjämlikhet. 
    Tänk, vi har heller aldrig diskuterat och bråkat om hemsysslor, trots att vi inte har det strikt uppdelat efter kön. Det har helt enkelt varit självklart för oss att dela på allt från början. Den som ser att något måste göras, gör det helt enkelt.

    Utan millimetertänk, vi tar helt enkelt hand om varandra, vårt gemensamma hem och våra barn. 

    Glad
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall