Inlägg från: Anonym (Fine...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fine...)

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Det är helt ok att leva som du och din flickvän lever... alla väljer vi vad vi gör med våra liv.  

    Men varför har ni inte gift er?  Det ligger ju på ditt ansvar att din flickvän inte ska stå helt på bar backe om något händer.

    Har du skaffat försäkringar med henne som förmånstagare? Har du skrivit testamente eller kan dina arvingar sparka ut henne?  

     Du borde nog också ha en försäkring som täcker upp om du skulle bli arbetslös. En eninkomstfamilj är ekonomiskt mer sårbar.

    Hur mycket sparar du i hennes namn till pension?  För att motsvara en grundpension så tror jag att det handlar om ca 15 % av en normallön (är det någon som kan bekräfta detta?).

    Har hon några besparingar om ni skulle gå isär? 
     
    Vad har du gjort för att göra henne trygg? I en relation som er så får du ju räkna med att ta ansvar för alla dessa bitar.

  • Anonym (Fine...)
    Womanizer skrev 2012-06-18 21:02:25 följande:
    Nej, en fördom bygger på grundlösa antagande / emotionella upplevelser. Men naturligtvis har du rätt i att jag önskat att ni skulle bete er mer som min flickvän eftersom jag förstått att jag vill ha det så. Det är inte mer fel en att flertalet kvinnor med säkerhet skulle önska att svenska män blev mer "jämställda".

    Den stora skillnaden här är att en försvinnande liten del av oss med utländska flickvänner tittar ner på er som lever efter "reglerna" i den moderna svenska modellen. Inte heller finner jag det sannolikt att något större antal av oss skulle dra igång skitsnack på jobbet om den stackars Pelle som måste diska hemma, eller Anna som är tvingad att arbeta och inte blir försörjd av sin man. 

    Ser mig således som mer tolerant och mindre fördomsfull än t.ex. många av mina kvinnliga kollegor.  
    Så du är mer tolerant och mindre fördomsfull som ser ned på svenska kvinnor i den svenska modellen än de som inte accepterar ditt sätt att leva?

    Varför har du rätt att "titta ned på" oss men vi får inte kritisera dig? För att du är man och har rätt att slänga skit på kvinnor som inte lever upp till dina ideal?
  • Anonym (Fine...)

    TS, kan du inte berätta mer om hur du har lagt upp det med samboavtal, testamente, försäkringar, besparingar etc. 

    Som ett föredöme för andra som vill följa i dina fotspår. 

  • Anonym (Fine...)

    Förresten... förutom att svara på #157
    ge mina komplimanger till flickvännen som kan sätta en nobelmiddag på bordet när du helt oförhappandes kommer hem med en drös vänner.  

  • Anonym (Fine...)
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:13:41 följande:
    Naturligtvis. 

    Sparande är 5000 SEK i fonder (Avanza Zero) där hon står som förmånstagare. Utöver detta har jag hjälpt henne med lite investeringar i en bransch jag själv investerar i. Detta har genererat en hel del för henne, och VP-depån är skriven i hennes namn. Utöver detta lägger vi undan pengar varje månad för semester och lite annat smått och gott. 

    Ställ nu samma fråga till alla andra män och kvinnor som inte har exakt samma inkomst och delar exakt 50/50 på allt annat arbete hur mycket de kompenserar sin partner med varje månad så att de är absolut jämställda Glad 
    Ja, jag brukar ställa frågan till sambos som har uppenbart olika ekonomiska förutsättningar.  Undrar ofta varför många i den situationen inte gifter sig. Det är också alldeles för få som utnyttjar möjligheten att flytta över pension. Räcker inte kärleken så långt?

    ALLA bör ta en fundering på vad som händer vid dödsfall eller skilsmässa, men det blir ju extremt tydligt när den ena parten är helt utan ekonomiska förutsättningar att klara sig själv ens två-tre månader.

    5000 i månaden i sparande i hennes namn? Toppen!  Det är bra att alla pengar inte finns på dina konton om du dör. Även om hon är din arvtagare så tar det tid innan hon får tillgång till pengarna. Hoppas att hon också skrivit ett testamente till din förmån eller ska släkten i Ukraina få pengarna?
  • Anonym (Fine...)
    Mymla skrev 2012-06-18 22:42:52 följande:
    Är lite småkär i August nu
  • Anonym (Fine...)
    Womanizer skrev 2012-06-18 22:49:23 följande:
    Hur mycket sparar  du per månad? 
    Jag jobbar och har alltså automatiskt ett pensionssparande, så är det här i Sverige. Folk i många andra länder och de i Sverige som inte jobbar eller jobbar svart måste kompensera detta med ett eget sparande. 
    Så med en ålderspensionsavgift på 10,21 %  på årslönen som betalas av arbetsgivaren så "sparar" jag över 3000 i månaden till min pension. Utöver det så har jag tjänstepension och ett privat pensionssparande.
  • Anonym (Fine...)
    Womanizer skrev 2012-06-18 23:12:11 följande:
    På våra sparkonton har vi samma summa eftersom jag sparar lika mycket till mig själv som till henne. Ska vi titta på totalt kapital har jag mer än henne men knappast något tänker dela upp 50 / 50 precis som ytterst få andra skulle göra det så fort de träffade en ny flickvän. För skall detta tas konsekvent så skall även även en den kvinna/ man som arbetar få pengar av sin partner så det blir totalt jämställt enligt ert resonemang. 
    Räknar du med de pensionsinbetalningar som din arbetsgivare gör för dig? 
  • Anonym (Fine...)

    Ska vi betala utbildningen för kvinnor som sen inte använder den? Är det samhällsekonomiskt sunt? Det kanske vore bättre om vi gör som många andra länder och tar betalt för utbildning och får en lägre skatt. Då kan TS själv bestämma sina döttrars framtid, är de vackra nog för att bli bra gifta kan han skippa utbildningen, är de fula så är det nog bäst att låta dem utbilda sig.  Hemgift kanske är en bra idé, en muta till män att gifta sig med icke perfekta kvinnoexemplar.

    Det kan nog bli tungt för TS på hans ålders höst när han på sin pension ska försörja fru och kanske ett par döttrar som inte lyckats bli gifta. 

  • Anonym (Fine...)

    Sen är det intressant att fundera på om verkligen var så att icke fullvuxna pojkar, äldre och skadade män jagade medan unga starka kvinnor satt stilla vid elden och rörde i grytan... i så fall så är det ju ett ganska korkat system som inte anpassar uppgifterna efter individen.

    Apassningsförmågan hos människan anses ju vara en av anledningarna till att människan utvecklats så mycket mer än andra arter.  Det är ju annars märkligt att män som ska vara anpassade till att jaga kan klara av att sitta still vid en dator...

  • Anonym (Fine...)
    Pompeia01 skrev 2012-06-29 16:27:21 följande:
    På den tiden var ju kvinnor antingen gravida eller bundna av diande spädbarn nästan hela sitt vuxna liv. På grund av att det inte fanns annan födelsekontroll än just amning. De kunde förmodligen aldrig vara långt borta från sin barnaskara... Och de unga flickorna, som ännu inte blivit gravida, behövdes säkerligen för att passa småsyskonen, samla in den vegetabiliska födan och veden, hålla elden vid liv, hålla rent på boplatsen, tillverka kläder o.s.v..

    Jo, men de männen - och kvinnorna - som endast sitter stilla vid en dator, mår ju inte så bra heller! Hört talas om "fetmaepidemin"..? Även psykiska problem som depressioner etc., har antagligen sin grund i att vi har kommit för långt ifrån vår naturliga miljö. 
    Du anser alltså att alla kvinnor, äldre män, unga flickor och barn behövdes för att hålla igång boplatsen och att jakten var en syssla för en mindre grupp som var specialiserade på detta? 

    Du är också  fast i kärnfamiljtanken där en kvinna tar hand om sina egna barn hela tiden. Likväl som vi har barnen på dagis så kunde väl de lämna barnen till någon annan.  I en storfamilj så hjälps man åt med barnen, finns exempel på kvinnor som ammar varandras barn.

    Jakt är inte bara att springa ikapp en hjort och skjuta ihjäl den med pilbåge. Det jagades småvilt med snara vilket inte kräver direkt muskelstyrka.  Större byten kräver en större grupp som drevfolk, för att ta hand om köttet etc.  Tror inte att ett fåtal män, även med sin överlägsna muskelstyrka, klarar av att bära hem en buffel...

    Citat Historiska museet "Stenåldersmänniskorna levde i små grupper, sällan större än en familj. Det fanns inga yrken, utan alla hjälpte efter förmåga till att skaffa mat och tillverka saker som behövdes. Vi vet inte hur män och kvinnor fördelade arbetsuppgifterna mellan sig. Arkeologerna har hittat jaktvapen som gravgåvor även i kvinnogravar. Det är troligt att alla som kunde hjälpte till med jakt och samling, medan kanske de små barnen och de äldre blev kvar hemma."
  • Anonym (Fine...)
    Anonym (pernilla) skrev 2012-07-01 17:42:47 följande:
    Vad skrattar du åt? Det är inte snällt.
    Jag är svensk kvinna och jag nekar aldrig min man sex. Vi har en tokhärligt sexliv by the way!
    ... nekar aldrig min man sex. Är inte det ett lite lustigt uttalande? Och stämmer det verkligen? Du har sex med honom när du har mensen, är jätteförkyld, är supertrött, sover i samma rum som era barn/kompisar, ligger på sjukhus, är nyförlöst, har värsta herpesutslagen?

    Eller det kanske är så att du har en man som bara frågar om sex om det är ett bra läge?
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall