Inlägg från: PumpkinQueen |Visa alla inlägg
  • PumpkinQueen

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    TS, jag tycker att det låter som ett väldigt tråkigt förhållande. Du har alltså skaffat din en tjänare, som inte har någon egen identitet. Du utnyttjar henne för sex, städning och matlagning och hon utnyttjar dig för pengar. Så länge ni båda är nöjda med detta arrangemang är det väl inga problem. Men jag tror att du kommer att tröttna på henne när du blir äldre och får bättre självförtroende. Då kommer du att vilja ha en vuxen människa som partner, någon som du kan prata med som en jämlike.

    Personligen skulle jag aldrig vilja vara någons visitkort. Jag skulle kändes väldigt konstigt om en människa ansåg sig vara MITT visitkort. Jag är glad att min man är förmögen att både laga mat och att städa undan sin skit själv; att vi kan diskutera med varandra som jämbördiga och bemöta varandra med ömsesidig respekt.

    Det där med traditionella arbetsuppgifter i hemmet stämmer inte i vårt fall. Vi har i och för sig ingen bil, inga barn och inget hus, så många i och med det är det aldrig frågan om att "klippa gräsmattan" eller "laga bilen". Men när det gäller att rensa avloppen och byta glödlampor är det jag som gör det. Vi delar på allt annat, bortsett från datorerna (maken är utbildad på området, alltså sköter han dem) och katterna (de är mina, alltså tar jag hand om dem).

  • PumpkinQueen
    Yrie skrev 2012-06-19 10:01:16 följande:
    Hon gör i princip allt samtidigt som hon arbetar, och du tar emot. Ser klart och tydligt varför du TS vill intala dig själv att det är precis så det ska vara - smidigt! Personligen hade jag känt skam i precis varenda cell i kroppen om jag suttit ner och latat mig sådär, medan lin livskamrat slavar för mig. Då ni båda verkar nöjda med lösningen, hon för att det ingår i hennes kultur och du för att du får allt serverat, så är det väl inget att ordna om. Jag vill däremot aldrig ha en man med dina åsikter, så det är en win-win om jag håller mig till skaran som inte tycker som du.
  • PumpkinQueen
    ascorbinsyra skrev 2012-06-19 10:45:38 följande:

    Fick ett litet senario framför mig....om sådär ett år framåt och hon blivit gravid, hormonerna svallar, med illamående och ett trötthet från HELL. Bebisen föds och det blir vaknätter, HORMONER som svallar om igen (jag talar om detta för dig för man blir inget solsken precis) med bröstmjölk överallt och TRÖTTHET. Håret orkar man inte ens borsta och smink?? Nä nä......och sex är inte att tala om.....

    Tror du hon orkar sköta hushållet och passa upp dig då TS? Hoppas att du är en schysst kille som tar han om henne då. För hennes skull. Det gjorde ialf min sambo, och finns alltid vid min sida villkorslöst. Han är den bästa!


    Jag ser framför mig hur TS flickvän plötsligt flyttar hem till sin älskade familj och kräver TS på underhåll...
  • PumpkinQueen
    Pompeia01 skrev 2012-06-19 08:25:33 följande:

    Jag förstår dig faktiskt, TS. Jag tycker också att alltför många kvinnor har blivit okvinnliga i Sverige. Det börjar redan med genuspedagogiken på dagis, och längre upp i skolåldern utsätts flickorna för en massiv propaganda att de måste göra karriär - gärna inom något manligt område som byggbranschen, elektronikbranschen... och har de inte begåvning att bli ingenjörer, så ses de som jättejätteduktiga om de blir svetsare eller svarvare och går i blåställ hela dagarna. En kvinnlig sophämtare hyllas som "normbrytare" - men hur sexig tycker hennes man att hon är..? OM hon har en man...

    När båda ska arbeta heltid, går det ut över barnen som måste uppfostras i stora barngrupper av betald - och känslomässigt oengagerad - personal. 

    Så så Sd och emot invandringen jag är, så kan jag förstå svenska män som importerar en oförstörd kvinna i något land dit feminismen inte något. En söt, trevlig, okomplicerad, barnkär, huslig, pysslig, feminin kvinna... En kvinna som inte alltid är för trött för att ha sex. Det hade jag nog också gjort om jag vore karl! Spöke   Glad 


    De flesta normala män verkar tycka att det är rätt sexigt med (till exempel) en kvinnlig bilmekaniker. Det är bara den som har dåligt självförtroende som aktivt söker efter en partner som är svag och inte  kan saker. Om man är trygg i sig själv uppfattar man det inte som något hot att  ens partner klarar av samma saker som man själv.

    Exemplet med sophämtare var väl ändå lite galet, för hur många kvinnor tycker att manliga sophämtare är sexiga? Det är inte ett sexigt yrke, helt enkelt.
  • PumpkinQueen
    Anonym (jag) skrev 2012-06-19 11:06:10 följande:
    Det är BS. Min sambo värderar mycket mer än min matlagning eller mitt utseende. Han för föll mig när han hörde mig tala om politiska företeelser. Och jag i min tur föll för honom när vi hade konverserat om allt mellan himmel och jord. Det finns nog mera respekt för varandra i vårt förhållande än i dina.
    Jaha, och vem är du?
  • PumpkinQueen

    Hmm....är det någon mer än jag som stillsamt noterar att alla inlägg som håller med TS är skrivna anonymt? Och ungefär samtidigt som TS loggat in?

    ....

    Skäms

  • PumpkinQueen
    Womanizer skrev 2012-06-19 11:12:50 följande:
    En familj är en enhet. Det är inte mindre ärofyllt att vara en ansvarsfull hemmafru än att vara en ansvarsfull familjeförsörjare. Tyvärr har traditionellt hushållsarbete förvandlats till någonting fult så länge en kvinna sköter det. Det märks tydligt då man ofta hör "hur kvinnor slavar...", men aldrig hur männen "...slavar" för sina kvinnor för att de arbetar 8 timmar per dag. 
    Slavar arbetar gratis. Vilket man inte gör, om man får lön av sin arbetsgivare.

    Sen kan man ju anse att du är din kvinnas arbetsgivare, eftersom du betalar henne för sex. Men då borde hon ju betala skatt för denna inkomst.
  • PumpkinQueen
    Jojile skrev 2012-06-19 11:23:21 följande:
    Jag sitter här i köket nu med min kaffekopp i handen. Stora barnet spelar batman och lilla sover. Jag har dragit en borste genom burret och lite mascara. Gravidmagen hänger över byxorna och bh:n är urtvättat. Trots det kommer min man komma hem utan att kommentera min avsaknad på spetsunderkläder, det stökiga hemmet eller det faktum att maten inte är klar. Ligga kommer jag få göra ändå OM jag vill och han älskar och värderar mig ändå. Underligt, men jag kanske har andra kvalitéer som uppskattas...
    TS tänker nog att din man är "lurad av feministerna!" Skrattande
  • PumpkinQueen
    Anonym (jag) skrev 2012-06-19 11:26:17 följande:
    En kvinna som lever och trivs i en relation som Womanizers. 
    Okej. Du får jättegärna diskutera med mig, men då får du allt ta och komma med några argument. Jag tänker inte behandla dig som en mindre intelligent person bara för att du är kvinna och hemmafru.
  • PumpkinQueen
    Womanizer skrev 2012-06-19 11:31:03 följande:
    Du är ett av de kraftigaste bevisen på samhällets förfall. Män och kvinnor, pojkar och flickor ÄR olika. Det handlar inte om några könsmaktsordningar utan om att vi helt enkelt är bra och dåliga på olika saker. Om vi bara kunde förstå det igen skulle vi kunna lära oss att komplettera varandra igen utan denna genushets om att könet bara är en social konstruktion. 

    Kvinnor har högre emotionell förmåga än män. 
    Män har högre rationell förmåga än kvinnor. 
    Kvinnor kan fokusera på flera saker samtidigt
    Män är bättre på att fokusera entydigt 
    Kvinnor är mindre riskbenägna
    Män är mer riskbenägna

    Detta tillsammans med en mängd andra skillnader gör att vi helt enkelt fungerar olika, och det ser feminister som ett problem vilket det inte behöver vara om man bara ger kvinnor en ärligt chans att vara just kvinnor, och samtidigt låta män få vara män. Det betyder inte att alla kvinnor måste leva efter någon hemma-fru-mall men de ska samtidigt inte hetsas till att förneka och förkasta allt det feminina och vackra som många, inte minst här på forumet propagerar för.  
    Fast var och en är ju en individ. Alltså är det bäst om man själv får bestämma hur man vill leva sitt liv. Det är inte okej att vilja begränsa någon annan. Du har rätt att vara "man", men du har inte rätt att tvinga någon annan att leva efter de normer som du har.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall