• Anonym

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Plutteli skrev 2012-06-20 20:57:21 följande:
    Tråden är 93 sidor, bara att du börjar läsa ;) (Nej, om du tror att jag tänker sätta mig och gå igenom hela tråden för att komma ihåg precis vem som sa vad i vilket inlägg och länka till dig så kan du tänka om!) En ledtråd iaf, du kan börja med att läsa Pompeias inlägg, hon är ju en av dem som mest ivrar för att alla kvinnor är lurade av feministerna och inte alls vill arbeta egentligen om de bara vågar känner efter, vilket de inte gör pga nått svammel om PK maffia.
    Och det är folk som är seriösa antifeminister eller bara folk som trollar. Det där duger helt enkelt inte.
  • Anonym
    Bananapa skrev 2012-06-20 23:34:22 följande:
    Hej hej!

    Vet ej riktig hur jag ska börja men jag har läst TS inlägg och vill ge min analys.

    Jag själv kommer från Balkan och ser klart och tydligt att din ukrainska flickväns beteende finns även i mitt hemland. Kvinnorna passar upp sina karlar och sköter hemmasysslorna.

    Jämställdhet existerar inte över huvudtaget. Inte rent praktiskt i alla fall.
    Männen ska utföra grovgöra och jobba tungt och när de kommer hem så väntar mat på bordet och ett rent hem.

    Om jag ska vara ärlig handlar det inte om en ideologisk uppfostran utan för att det fungerar inte att ha ett genusmedveten syn på arbetsuppgifterna när de flesta människor i landet är bönder.
    En kvinna fixar inte ensam det hårda arbetet åkrar och boskap kräver.

    Vad prioriterar man då? Sitt uppehälle eller att ha ett jämställt liv? Det säger sig självt.

    När det gäller Sverige och svenska kvinnor.
    Under 1950-60 talen byggdes den nya välfärden.
    Man skaffade skyddsnät och man satsade resurser på kvinnors utbildning. Jämte det så måste man också se det hela ur en ekonomisk synvinkel. Inflationen i landet ökar och saker kostar mer och mer. En vanlig barnfamilj låt oss säga två tre barn klarar inte av att leva på en enda lön.

    Detta är de största faktorerna idag varför kvinnor jobbar.

    Här måste jag säga att om en kvinna jobbar och samtidigt ska ta hand om hem och barn resulterar i att det blir en alldeles för stor belastning på henne. Därför finns det saker som t.ex. dagis och pappaledighet.

    Nu för att komma till själva diskussionen i sig.

    Svenska kvinnor är inte socialt förfall. De har bara lärt sig själva att kanske livet trots allt inte handlar om att slita ut sig och att aldrig kunna få som dem själv önskar? Behöver kvinnor sluka ett hemmafruideal med hår och hull?

    Men däremot kan jag tycka att svenska kvinnor ibland kan ha en otrolig nedsättande och ibland rasistisk syn på oss kvinnor som kommer från öst. Vi är vare sig luder eller saknar eget tänkande. Att vi är "slavar" för våra män.

    Många kvinnor lägger mycket heder och stort arbete bakom det. Inte bara för att det ska se fint och bra ut , utan för det ofta hänger ihop med vår kultur. Sedan har det ofta varit krig där jag kommer ifrån. Vem ska ta hand om barnen när männen går ut i strid?

    Angående TS så kan jag säga såhär. TS flickvän gör så inte för att hon är någon aktiv anti-feminist utan för att oftast är det det enda sättet som fungerar. Och det måste även svenska kvinnor förstå.

    Vi slaviska kvinnor har inte dold agenda att ta era män eller på något sätt bekämpa jämställdhet. Utan det har mycket med hur landet fungerar i som helhet. Historiskt och ekonomiskt och socialt.
    Jag tror ni behöver åka till ett "öst-land" för att se själva hur det fungerar för det är svårt att förklara bara såhär.

    Jag tycker att det är bra att TS trivs i sitt förhållande.
    Problemet som jag kan se är i sådana förhållanden är att de är ganska innehållslösa. Förutom att hon gör god mat och håller hemmet rent och kristallklart och ni har gott sexliv vad pratar ni om?
    Ni har ju inga gemensamma referenser.
    Även om det är bra med utbyte av varandra så måste det kännas fruktansvärt tomt för henne. I synnerhet att du har haft en så mycket mer privilegierad bakgrund. Sedan att någonstans måste era värderingar köra ihop sig.

    Det viktigt att kunna ha en realistisk syn på det hela och inte glorifiera detta. TS förhållande kanske håller men jag vet många som går åt helvete.

    Det är nog där en svensk kvinna kanske vinner över en kvinna från öst eller Thailand. Även om hon kanske inte orkar att pimpinetta sig hela dagarna.
    Väldigt bra skrivet. Och jag frågar mig också vad dessa två människor har att säga varandra när de har helt skilda uppgifter här i livet. Men antagligen behöver inte ts ha så mycket att säga damen där hemma. Han har det utbytet med personer utanför hemmet.  Den tillvaro ts beskriver har faktiskt aldrig varit det normala historiskt sett i Sverige, det förekom en kortare tidsperiod mellan bondesamhället och industrialiseringen men försvann snabbt. Antagligen för att det faktiskt inte fungerar att leva så, även om det tydligen finns de som numera när de fantasierna. I Sverige var de flesta bönder förr, och i jordbruket jobbade både mannen, kvinnan och deras pigor och drängar. Ett familjeföretagande som drevs tillsammans i gemenskap. 
  • Anonym
    Border skrev 2012-06-21 14:32:05 följande:
    En feminisit är en person som vill att det skall vara jämlikt mellan män och kvinnor. Vad är det för fel med det?

    Varför heter det då femi-nist och inte... typ. Jämlikhets-ist. Eller mans-ist. Eller vadfansom men varför just femi?
  • Anonym

    POP, män som grupp har generellt mer makt än kvinnor som grupp. Män som grupp äger cirka 98% av jordens tillgångar, kvinnor som grupp äger 2%. FYI. 

  • Anonym
    Anonym (POP) skrev 2012-06-21 18:10:54 följande:
    So what? vill ni att vi skall byta?
    Vilka "ni"?
  • Anonym
    Plutteli skrev 2012-06-21 18:14:43 följande:
    Alltså, just det där är en grej jag aldrig fattat. Varför ses det som "mesigt" att fråga om det är ok att gå ut med sina vänner/gå på arbetsfest eller what ever? Jag frågar ALLTID min man om lov innan jag gör saker på kvällstid och han frågar ALLTID mig om lov. Inte för att vi "äger" varandra utan av ren respekt. Ibland kan det ju tex krocka med något vi båda vill göra och då måste vi ju samtala om det! Tex hade han tänkt dra till sin bästa kompis förra lördagen, jag var bjuden på fest med kollegerna, eftersom vi har två barn och ingen given barnvakt så hade det ju knappast fungerat att vi båda vid sex-sju på kvällen tog på oss för en kväll ute eller hur?  Hade han bara dragit iväg så jag inte hade kunnat gå ut hade jag faktiskt blivit skogstokig eftersom jag hade sett fram emot kvällen då det blev första utgången för mig på 1.5 år! Lyckligtvis frågade han innan eftersom han har lite vanligt folkvett ;)
    Det finns en skillnad i att "be om lov" och att stämma av med sin partner att det fungerar att man går ut med kompisarna.

    Jag har manliga kollegor som aldrig hänger med på en öl för att frun säger att de inte får. Det är inte så att de kollegorna har småbarn eller fruar som jobbar kväll, det är mesiga svenska män som inte törs göra mot fruns vilja. 
  • Anonym

    Viljan att ha fint i sitt hem och kunskapen om att utföra sysslor i hushållet är ju fruktansvärt indviduellt, och handlar verkligen inte om kön. Det handlar både om intresse, uppfostran och om man lärt sig eller ej.  Män som var födda kring år 1900 var oftare inte så kunniga på matlagning och städning som senare generationers män, men det beror ju inte på att de senare har fått genetiska deffekter utan att samhället utvecklats så att alla vuxna ska kunna klara sig själva. Jag har jättesvårt att förstå att det finns de som är emot den utvecklingen. Människor ska inte vara så beroende av varandra att de inte ska kunna lämna ett destruktivt förhållande och klara sig själva och sina barn om det behövs.

  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-23 13:10:17 följande:
    Fast tror du på riktigt att det kommer att bli så..? Jag tror som sagt att männen av naturen är mindre omvårdande och mindre pyssliga. Detta är också min erfarenhet av de män jag har känt; att de inte SER vad som behöver göras i ett hem, eller att de inte tycker att det är viktigt. Och NEJ jag tror inte att man kan uppfostra pojkar att bli intresserade av hem och hushåll.

    Dessutom: att båda jobbar heltid funkar så länge man inte har barn, för då blir det inte så mycket hushållsarbete. Det räcker att städa och tvätta på helgen. Men så fort man får barn, så ökar hushållsarbetet lavinartat. Då GÅR det inte längre att jobba heltid båda två - inte ens om man skulle dela hemarbetet exakt lika. Det blir en för stor sammanlagd arbetsbörda ändå.

    I andra länder tycker ju kvinnor att vi svenska kvinnor är galna som går med på det! Där är de antingen hemma, eller så yrkesarbetar de - men har en tjänstekvinna boende i hemmet. I Frankrike t.ex. är våningarna byggda med tanke på att en tjänstekvinna ska bo där. (Och sedan fattar jag också att det finns massor av fattiga kvinnor i världen som måste yrkesarbeta fast de inte har hemhjälp. Men det knasiga i Sverige är ju, att vi gör det trots att vi inte skulle behöva av ekonomiska skäl.   
    Skämtar du? Menar du på fullt allvar att det enas lön räcker? Är du bankdirektör?
    Medellönen ligger på 26-28000/mån och många tjänar mindre både män och kvinnor, netto blir det ca 20-22000 kr, räcker detta att försörja två vuxna och en/flera barn? Vi arbetar därför att vi MÅSTE arbeta heltid, skulle gärna gå ner en del.
  • Anonym
    bebbi skrev 2012-06-24 06:16:39 följande:
    Det ända jag kan se som gör detta möjligt med ork ts är att hon knappt jobbar.. I normala fall som i mitt så arbetar jag fullt precis som min man och därav delas de på vardags sysslorna.. Jag tror inte det hade vart samma krut i henne om hon också jobbade fullt som du...
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-25 18:49:55 följande:
    Jo, jag vet att det finns par som resonerar så naivt och dumt som i ditt andra stycke. Men de är absolut inte i majoritet av de som skiljer sig. De flesta brukar vara lyckliga när de fattar beslutet att skaffa barn - problemen kommer sedan, när livspusslet med två heltider inte längre går ihop.

    Din erfarenhet av städande män stämmer inte med min, som sagt, men det KAN ju också bero på vilket umgänge man väljer. Du kanske umgås mycket med kommunister, som har tagit till sig de feministiska värderingarna och kämpar på med städningen just därför..? De flesta män jag känner i min egen generation och yngre, är antingen Sd eller tillhör det blåa blocket.  

    ...fast med tanke på hur både vår förhistoria och vår historia ser ut, så finner jag det högst otroligt att inte driften att hålla ordning och göra fint i hemmet - vare sig detta är en grotta, ett djurhudstält, en igloo, en timrad stuga, en medeltida borg eller en modern trerumslägenhet - skulle vara inpräntad i DNA-koden på X-kromosomen vid det här laget...

    Detta skulle ju också kunna förklara, varför homosexuella män ofta är intresserade av heminredning.     



    Städgener på x-kromosomen allvarligt??

    Dessutom, homosexuella män har inte fler x-kromosomer än heterosexuella, så ditt resonemanghåller inte.
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-26 09:59:40 följande:
    Hur förklarar du det då, att homosexuella män ofta är intresserad av sådan som de flesta kvinnor är intresserade av..? Kläder, frisyrer, hudvård, heminredning, schlagermusik... Och att de sällan är intresserade av sådant som de flesta män är intresserade av: fotboll och andra lagsporter, jakt, fiske...
    Tycker du skall besöka den här sajten. www.vikingbears.com/ Det där med ofta är en grov överdrift.
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-26 09:59:40 följande:
    Hur förklarar du det då, att homosexuella män ofta är intresserad av sådan som de flesta kvinnor är intresserade av..? Kläder, frisyrer, hudvård, heminredning, schlagermusik... Och att de sällan är intresserade av sådant som de flesta män är intresserade av: fotboll och andra lagsporter, jakt, fiske...
    Sen kan du följa upp med ett besök på den här sajten. slmstockholm.se/se/
  • Anonym

    Katter som levt som innekatter och haft mammor som också var det kan inte jaga. Faktum är att de kan bli rädda för insekter till och med ;))

  • Anonym
    Womanizer skrev 2012-06-18 19:54:54 följande:
    För henne är det mot hennes natur att neka mig sex på samma sätt som det är emot min natur att inte gå till arbetet på morgonen. Allt är naturligtvis inte rimliga gränser och mår hon av någon anledning inte bra, skulle det aldrig falla mig in att ens försöka ta initiativ till sex. 

    Att det dock är en förhandlingsfråga inom vissa förhållande kan knappast ha undgått något.  
    Mot hennes natur att neka sex? HAHAHAHAHAHAHA
    och du köper det? att hon "ger med sig" fast du vet att hon kanske inte vill? gud, hoppas du trivs riktigt bra, för någon svensk kvinna kommer du nog aldrig få igen med dina nyförvärvade synsätt.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall