• mpta

    Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!

    Alfred blev 1 månad den 16 juli. Det känns nu som om denna lilla filur alltid har vart hos oss, det känns som en evighets sedan som man åkte in till förlossningen alldeles förväntansfull å med en massa smärta, ja den första tiden känns verkligen långt bort nu, lite sorligt. Men han blir roligare å roligare eftersom han nu är mer med, han sover fortfarande en hel del men han kan även va vaken i ca 2 tim i sträck å ligga å Kika nyfiket, börjar småprata när man pratar med han å ja tror inte d dröjer allt för länge till innan han kommer visa ett litet leende :) allt går jätte bra här hemma med syskonen, från början va den nyblivna storebron lättretad, jag skulle göra allt å pappa fick knappt röra han, han har dock älskat Alfred från första stund sen åkte sambon till stugan med de äldre barnen när Alfred va en vecka å sen när dom tillbaka hade även den glada storebrodern återvänt visst kan han fortfarande vara lite så att han är mammig men så har han alltid vart, han har ju alltid vart minst å min lilla kille Sen märks d att han är rastlös vissa dagar då kan han gå mig på nerverna, far runt som en tok å ska bara ställa till det gissar på att den dåliga sommaren ställer till det, vi har hållt oss mycket hemma vid dåligt väder eftersom inneaktiviteter oftast kostar pengar plus att man kanske måste åka långväga, skillnad när solen skiner då kan man åka till närmaste badstrand eller lekpark konstigt nog verkar dottern som är äldst vara minst rastlös hon har inget emot att bara vara en dag iof blir d väl drygt för henne å när d blir många dagar med dåligt väder! Efter denna vecka är sambons ledighet slut så då kommer väl sommaren antar ja dvs när d blir svårare för mig att komma iväg haha...

  • mpta

    Hur tycker ni förresten att övergången har gått från 2 till 3 barn? Än så länge tycker ja att d har vart lätt! Visst ibland känns d som om ja ska ha med mig en hel förskola till affären men förutom d går d utmärkt! Från 1 till 2 tyckte ja va jobbigt, inte för egen del, bebisen skötte sig utmärkt då å ja va inte trött utan ja pluggade tom den första tiden på heltid. Men ja hade dåligt samvete, kände att ja inte räckte till till dottern å d kändes som om även hon märkte det, sambon fick hela tiden roa dottern för att hon skulle va nöjd aldrig ville hon leka själv. Nu med 3de har ju syskonen haft varandra så nå dåligt samvete har ja inte haft å d känns som om dom har roat sig ändå som sagt storebror har vart lite med humöret men annars har det vart lugnt, han har ju alltid vart en kille som klarar av att leka själv så d har väl underlättat men sen har ju som sagt syskonen roat varandra. Så ja tycker inte att det har vart nån större "chock" med 3 barn

  • mpta

    Sommarväder, skit snack! Här öser regnet ner! Varmt är det men något badväder är d inte, verkar som om d är fint väder i hems Sverige idag utom här, suck! Ja det blir ju säkerligen ett större projekt sen när man ska iväg med tre barn å ska passa tider och just sånna saker blir nog jobbigare ju fler barn man har men med andra barnet hade ja som sagt ett mer dåligt samvete, man va rädd att storasyster skulle känna sig ensam men nu med 3 barn har ju de äldre syskonen varandra vi är ju väldigt sega på morgonen å ligge gärna i sängen länge så just att åka iväg till dagis tidigt på morgonen kommer ju bli ett projekt i sig fast man kommer väl in i d fort å sen blir ju Alfred äldre också å kommer in i rutiner, nu kan ju nätterna se helt olika ut likaså morgonen vilket även gör mig trött men när han är nån månad kommer han säkert sova ännu bättre på natten å då kommer vi va pigga på morgonen när han får fler vakna timmar kommer han säkerligen vakna för dagen vid 6-7 å då blir d ju lättare att kliva upp när man får in en rutin.

  • mpta

    Pth: så va d för mig å, bara nån dag efter fl började d avta så ja trodde ja skulle ha turen att blöda lindrigt å kort men sen tog det om och så där höll d på ett tag, tror att d tog 3 v innan ja va säker på att d va slut, så ja slapp ju blödningarna ganska fort ändå.

  • mpta

    Alla mina 3 har också gått upp fort, men Alfred har vart "värst" dom alla har ju vart små å vägt ca 2900 vid födseln å eftersom dom har vart född för tidigt har de legat på en egen kurva men innan det är färdigt brukar d komma upp till den "normala" kurvan, brukar väl då ligga på mitte kurvan på vikten och översta när d gäller längden, men d är ju när de är lite äldre. Men det brukar iaf ta ett tag innan de har kommit upp till "normal" kurvan, men vid 1 månad låg Alfred redan på den så hon på BVC skrattade lite åt hans viktuppgång ska bli skoj att se på ons om han fortsätter med att bli en tjockis han har riktigt goa kinder iaf! Gissar på att hans viktuppgång beror lite på att han äter mycket ersättning, har ju inte sp mycket mjölk så ca varannan gång äter han ersättning, kommer väl upp lite kräks vid varje rapning efter mat men d är inte mycket.

  • mpta

    Edvina: orkar inte hämta boken å kika men ja gissar att det tog ca 1.5-2v för Alfred att passera födelsevikten

  • mpta

    anjiali: usch varför op? Hoppas att det blir bättre fort Och att Mileas mage blir bättre nu när det är slut på medicinen, har du tur får du en nöjdare bebis nu efter kuren! Kan inte pappan ta henne nån natt eller dag så du får sova lite? Sömnen är ju guld värd för humöret. Men han har kanske återgått till jobbet så det är svårt att få den avlastningen? Hoppas det blir bättre iaf så du får sömn, en nöjd bebis å att du blir pigg själv!

  • mpta

    Jag ska nog inte klaga på min bebis, jag hade glömt bort/förträngt att det kunde vara lite knepigt att få in en bra rutin va d gäller sömnen, men ja har nu lärt mig att bara han får somna på mitt bröst å sova där ett tag så kan man sen lägga ner han i sin säng men d går inte att lägga ner han vaken å räkna med att han ska somna. Han tycker om att vara nära spec när han ska somna men nu börjar han bli mer å mer "road" av att ligga på golvet å sprattla spec om han får va naken Jag måste nog erkänna att ja tycker att allt har gått väldigt lätt, visst han får lite ont i magen ibland å har sig men d går fort över, sen hade vi problem med maten i början eftersom han inte fick tillräckligt men nu när han även äter ersättning har vi en nöjd bebis som sover längre stunder, han är sällan ledsen, visst vill han oftast vara med å att man ska mysa med han men än så länge inte så pass mycket så att det har vart ett "problem" . Men man tar ju inget förgivet, att d ska fortsätta va så lätt, nästan så man väntar på bakslaget speciellt när syskonen även dom var lugna å klockrena bebisar känns lite "overkligt" att man ska kunna få 3 lätta bebisar, någon måste väl krångla? Så ja väntar på att Alfred ska ställa till det.

  • mpta

    Alfred äter ju som sagt mycket ersättning så dagtid hjälper ju även sambon till med maten,även syskonen brukar kunna va med på ett hörn sen brukar ja lämna lillen hemma å ta med de äldre på affären för att tex handla mat bara något sådant simpelt uppskattas ju av dom ifredags hade vi barnvakt åt alfred i 3 tim så kunde vi gå på trollsafari med de äldre barnen som anordnades i en grannby, tror barnen uppskattade d lite extra när inte lillebror va med å tog upp tiden, men på hemvägen såg även dom framemot att hämta Alfred!:) På kvällarna brukar ja lämna familjen själv 1 tim å ta en promenad själv med hunden, även han behöver ju sin lilla tid och framförallt känner ja mig mycket piggare å gladare som mamma å person när ja får den där stunden samt motionen och motionen behövs verkligen, är verkligen less på denna kropp nu och bara tanken på hur ja ser ut gör mig irriterad sp jag gissar på att ja kommer vara en gladare sambo/mamma den dagen jag har tappat 25kg!

  • mpta

    anjiali: kanske har vart så att hon inte fått tillräckligt innan? Jag vet att d tar emot att ge ersättning spec första gången. Vi hade några bökiga nätter innan ja gav Alfred flaskan, han bökade runt å gnällde och skulle amma hela nätterna, sen gav vi han ett mål med ersättning och då sov han i 4 tim, vilken lättnad det va! Har du tur räcker det ju bara med att hon får ett mål ersättning innan läggdags, det är ju många som gör så. Man vill ju helst amma men blir inte bebisen nöjd av det ska man inte tveka att ge ersättning, huvudsaken bebis är nöjd samt att man får sova.

Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!