• Svar på tråden Bf- mars 2013
  • Marilis

    Ett litet tips till er alla, pratade med Trygghansa precis, visst att de vill sälja men de rekommenderade mig att teckna gravidförsäkring redan nu då den ersätter sådant man upptäcker redan innan vecka 22. Jag tänker då som på min vän som fick en dotter med tarmarna på utsidan för ett halvår sedan, detta upptäcker man oftast redan i vecka 12 om man gör ul då. Men har man ingen försäkring tecknad då så får man heller inger ersättning för tiden man behöver ligga in i samband med förlossningen, i deras fall blev det ca 2 veckor.

    Deras försäkring kostar 1195 kr, skulle något hända med barnet innan v 22 (det otäckbara, hemska) får man tillbaka den summan, händer något efter får man en liversättning.

    Ja, bara ett litet tips:)

  • Miising

    Marilis - jag trodde de hade en gratis gravid försäkring. Men det finns väl olika alternativ antar jag...


    Gravid med första barnet, bf 27 mars
  • Marilis

    Ja, den som är gratis täcker inte mycket, det finns en anledning till att den är gratis, jag satsar på den man betalar för. Det här hänt så mycket för människor i min närhet i samband med graviditet och förlossning att jag vet att det alltid är bäst att ta det säkra före det osäkra.

  • Emlak

    Vi hade gravidförsäkring plus förra gången, gällde även någon månad extra.. Kan vara värt att lägga någon slant på ifall ngt händer..

  • Miising

    Tack för tipsen! Ska sätta min man att kolla upp alternativen imorron, så han har något att göra på jobbet menar jag Flört


    Gravid med första barnet, bf 27 mars
  • Emlak

    Miising: ja ultraljudet och kub är på odenplan, vet inte varför man måste åka in dit då det är närmare till Karolinska men då det är privat samarbetar dom nog med privat läkarvård...

  • Emlak

    Igår fick en kompis till mig barn, blev förlöst med akut kejsarsnitt så måste ha dragit ut på tiden el liknande.. Får höra när hon kommit hem..

    Har ni börjat fundera lite om ni vill ha vanlig förlossning eller kejsarsnitt?

  • Cadencee

    Jag vill ha vanlig förlossning :) har dessutom redan bestämt mg för att pröva så länge det går utan annan smärtlindring än lustgas. Detta pga att all annan smärtlindring förlänger förloppet eftersom även barnet blir påverkat. :)

  • Miising

    Håller med. "Drömmen" är att föda så naturligt som möjligt. Tror man återhämtar sig bättre då. Men om det blir jobbigt så jag absolut för så mycket smärtis som behövs. Sen vet jag inte än om jag "får" föda naturligt då jag har en medfödd höftskada som inte är så bra.... Vi får se helt enkelt


    Gravid med första barnet, bf 27 mars
  • Tessie

    Jag har också tänkt mig en vanlig förlossning med endast lustgas som smärtlindring.

    Förra gången övertalades jag till slut att ta epidural vilket var superskönt men då stannade alla värkar upp och det var nära att bli ett akut kejsarsnitt om jag inte lyckats krysta ut sonen i tid då han började få syrebrist.

    Kvinnor har ju fött barn i alla år och klarat sig utan smärtlindring så det borde jag också klara av :) Skönt dock att bo i Sverige där vi har en grym sjukvård och man verkligen kan känna sig trygg...    

Svar på tråden Bf- mars 2013