Vad bjöd ni på för mat till bröllopet?
Ös på, ös på
Tips, förslag, idéer, diskussioner.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-16 19:20
Om buffé, ange gärna alla rätter på buffén
Ös på, ös på
Tips, förslag, idéer, diskussioner.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-16 19:20
Om buffé, ange gärna alla rätter på buffén
Är gift för andra gången så det här blev menyn för båda bröllopen:
Bröllop 1 Fest i bygdegård, mate o tårta via catering
- Mingeldrink bestående av sangria i väntan på att vi skulle komma till festplatsen
Smörgåstårta i två varianter, lax och räkor samt ost och skinka och man kunde välja på att dricka mousserande vin , ta för sig av sangrian eller dricka framställd läsk/vatten/lättöl som stod på borden.
Efterätt - Glassbomb, kaffe och lite senare bröllopstårta. För barnen fanns det pinnglass att få.
Bröllop 2: Tvårättersmeny på resturang - tårta gjorde mamma
Förrätt : örtmarinerad sallad (någon fantastiskt god dressing låg salladen i) nybakt färskt bröd och vitlökssmör. Man fick själv bekosta dricka från resturangens meny.
Varmrätt: Marinerad fläskkare med gräddig svampstuvning och kokt potatis - herreminskapare vad det var gott! Salladen man fick som förrätt serverades i stora skålar och stod även kvar under varmrätten. Vi fick också mer färskt nybakat bröd . Husets vin serverades fritt som en gåva från resturangen.
Vinbål serverades hemma under tiden vi hade paketöppning och sen blev det kaffe 7 sorters kakor som svärmor bakat samt bröllopstårta som mamma gjort.
Vi rymde sen på kvällen till ett hotell och dom som sov kvar i huset fick vickning av mamma och pappa som hade fixat lite på egen hand i form av ostbricka, marmelad, te och scones.
Tror inte så många orkade så mycket vickning. Men det var trevligt att ha nåt att bjuda på.
Jag vill ju kunna gilla inlägg, så jag gillar kimpossibles sista :)
Vi gifte oss på midsommarafton och hade traditionell midsommarmat Istället för en apdyr "bröllopstårta" beställde jag midsommartårta med massa jordgubbar på
vi har tänkt att ha Tvårättersmeny!
till förrätt: tunnbrödsrulle med krämig svamp fyllning och till huvudrätt oxflie med peppar-sås och hasselbakspotatis.
Vi hade trerätters..
Förrätten bestod av västerbottenspaj
Varmrätten bestod av rotsaksgratäng, tjälknöl av nöt och älgstek samt rödvinssås
efterrätten var chokladmousse med färska hallon och grädde
På dagen serverade vi blåbär och chokladmousse tårtor som bröllopstårta, kakor och bullar.
Vi lagade all maten själv =)
Gift två gånger...
Första gången:
Välkomstdrink alkoholfri "Bubblis" (jo det är sant och den var mycket uppskattad, ingen såg etiketterna för flaskorna (som ser ut som champangeflaskor) var invirade i vita linnehanddukar) För er som inte vet så är det en slags "barnläsk" med jordgubbssmak
Förrätt var en laxterrin i någon slags korg av tunnbröd
Varmrätt oxfilé, potatisgratäng och bearnaisesåd (blärrrk.. fett,kladdigt och riktigt opassande med tanke på att bröllopet stod 4 juni men det var vad maken ville och jag hade inget att säga till om) till det serverades smörkokt färsk grön sparris och en god sallad.
Efterrätt var en liten tallrik med tre praliner, en mörk med mint, en ljus med moccasmak och en vit med apelsintryffel i plus lite frukt- jordgubbe, stjärnfrukt, psyallis (eller hur det nu stavas) och en skiva kiwi.
Tårta, traditionell bröllopstårta, vit prinsesstårta- kaffe och avec och groggbord med lite snacks...
**********************************************
Bröllop två som var betydligt trevligare, mysigare och mer lyckat på alla plan....
Ingen välkomstdrink
Julbord
och en bröllosptårta som specialkomponerades av bagaren just för vårat julaftonsbröllop, det var en tårta med pepparkaksbotten och en fyllning av lingonsylt uppblandad med lite vispgrädde och ett tunnt lager vaniljkräm också utspätt med lite lingon, vit marsipan och psyllais som dekoration och lite röda hjärtan och rosor...
Ja vi gifte oss på julafton och det var ett överraskingsbröllop så ingen av de inbjudna visste något förrän vigselförrättaren började prata...
Vi hade trerättersmeny och vårt bröllop kändes inte stelt pga tradionell middag. Vi hade
Välkomstdrink ute vid vattnet, restaurangen låg så till
Champagne med jordgubbar i och nåt gott alkolfritt med jordgubbar i
Förrätt, toast skagen vi båda älskar skaldjur och det var bra och lagom till det serverades det vitt vin, alkolfritt, eller öl
Varmrätt Oxfile, rödvinsås, potatisgratäng, vi båda gillar det och det var jättebra gjort och jättegott och en jättegod salladsbuffe dukades upp till detta röd vin, öl eller alkolfritt,
Efterrätt varma hjortron, glass och portvin och det var min man som ville ha hjortron och det var nog den godaste efterrätten jag har ätit.
Sen paus i form av tipspromenad med frågor om oss själva, första pris var värmeljus som var formade som hjärtan och detta var lyckat och gästerna hade jätteskoj och alla kan vara med på tipspromenad och efter detta
En bröllopstårta i tre våningar, med vit marsipan prinsesstårta och röda rosor på, som var temat på bröllopet och kaffe till det var ett jättelyckat bröllop nån vickning bjöd vi inte på och alla var mätta och hade skoj.
Vi ville ha ett enkelt bröllop och hellre ha många gäster. Vi var ca 100 pers på bröllopet.
Först serverades som mingelmat/förrätt tortillsnittar och rosébubbel med ett hjärformat gelégodis i varje glas. Snittarna var tortillas som vi strödde riven ost och solrosfrön över och sedan bakade gyllene i ugnen och skar i snibbar.
Sedan var det tipsrunda med frågor om brudparet. Man gick tipsrundan bordsvis så alla skulle lära känna varandra lite mer.
Huvudrätt var kroppkakor som vi köpte klara av en caterinfirma. Vi hade även vegankroppkakor fyllda med svamp och lök. Till kroppkakorna fanns lingonsylt, smält smör (margarin för veg.), hemgjord vit sås, ovispad grädde, knäckebröd, vanligt bröd smör och ost. De som inte åt kroppkakor fick en hemgjord paj på potatis, fetaost, pinjenötter, örter och parmesan. Som dryck bjöds öl, vin, vatten, kall mjölk, läsk osv. så alla fick vad de var sugna på. Vissa kan ju helt enkelt inte äta kroppkakor utan ett glas kall mjölk till!
Till middagen hade svärmor gjort ett sånghäfte och olika personer höll tal och gjorde spex. Tipsrundan rättades och vinnarna fick priser.
Bröllopstårtan var köpt och bestod av sockerkaksbotten, varvade lager av mörk chokladmousse och passionsfruktsmousse med ett lager av passionsfruktsgelé överst och dekor av choklad med guldfärg. Vi var ju ca 100 per så det var mycket tårta!. Till tårtan severade kaffe och likör, cognac mm.
Vissa gäster med småbarn eller den äldsta generationen drog sig tillbaka efter tårtan, men vi andra fortsatte med snacks, godis, sing star i ett rum, dansgolv i ett rum där min svägerska skötte musiken och fri bar.
Som vickning framåt natten hade vi Bullens korv och sojakorv.
Jag och maken vinglade hem 05.00