Inlägg från: älskarlivet81 |Visa alla inlägg
  • älskarlivet81

    Marsbebis 2013

    Fridzl skrev 2012-07-30 21:08:56 följande:
    Får lite ångest när jag ser hur bra ställt alla har det ekonomiskt i jämförelse med mig.
    Jag har inte kommit någonstans..
    Men så ska du väl inte känna? Alla har vi olika förutsättningar!
  • älskarlivet81
    HejAlice skrev 2012-07-30 21:36:04 följande:
    Vad betyder en sådan rand?

    Hos oss har vi lite "mitt och ditt" :) min sambo tjänar så mycket mera så det skulle kännas dumt för mig tycker jag att handla på hans pengar. Men han betalar ju också det mesta här hemma så det kanske egentligen blir samma sak :)
    Vet inte hur vi ska göra när barnet kommer. Vi skulle ju förlora jätte mycket pengar på att han är hemma tyvärr, men jag är å andra sidan hemma så länge som möjligt :) vet inte riktigt hur han tänker om det än.
    Samtidigt förlorar du pengar på att vara hemma längre, så varför ska du inte kunna handla för "hans" pengar?
  • älskarlivet81
    c u skrev 2012-07-30 21:43:14 följande:
    Nu måste jag fråga alla hur ni motionerar
    hur tränar ni? hur ofta?
    Jag tränade tills jag blev gravid typ.. Nu har jag frusit kortet, men ska komma igång med simning igen tänkte jag. 

    Jag har redan börjat få känningar i ischiasen, så jag kommer nog inte kunna träna så mycket som jag hade velat :( 
  • älskarlivet81
    HejAlice skrev 2012-07-30 21:48:59 följande:
    Ja det är ju det dära med pensionen. Men man kanske kan göra så att jag sparar extra till pension av mina egna pengar också betalar han mer hemma? Är det det du menar på att jag förlorar pengar, älskar livet? Till pensionen?
    Ja, du förlorar massor till pensionen. Men sen undrar jag, varför har ni så uppdelat? Du är hemma och tar hand om det dyrbaraste, medan din man har gott om pengar att röra sig med? Så skulle inte jag vilja ha det i alla fall. 

    Förstår inte det där med att du har dina pengar och han har sina.. Vem ska då betala bebis saker? Eller om du blir sjuk? Står du barskrapad då? 
  • älskarlivet81
    HejAlice skrev 2012-07-30 22:03:07 följande:
    Jag vet som sagt inte hur vi kommer göra
    när barnet kommer. Anledningen till att hi har det uppdelat nu är nog för att vi har varit tillsammans sen ja gick i gymnasiet, då betalade han ALLT och jag fick extra pengar av mina föräldrar typ :) sen började jag på högskola och då fortsatte det så att han betalad allt hemma och jag hade mitt studielån + extrajobbspengar att "roa" mig för. Nu jobbar jag heltid och får ut ca 12000 mindre än honom varje månad så det har liksom bara fortsatt. Fast nu delar vi hälften på alla räkningar och sen har vi våra egna pengar. Fast han betalar alla "extrautgifter" som blir varje månad, alltså blommor, målarfärg till huset, tapeter och färg när vi renoverade sovrummet, bensin till gräsklipparen, hämtmat..etc som kan dyka upp som år gemensamt.

    Men vi har inte pratat på hur vi ska göra sen. Kanske kommer vi göra så att han betalar i stort sätt alla räkningar hemma igen och jag då har föräldrapenningen att lägga på mig själv och barnet. Eller så fortsätter vi dela lika på räkningarna också betalar han allt till barnet..jag vet inte. Vi har inte pratat om det.
    Min man tjänar också 12 000 mer än jag, men vi har inte det uppdelat så ändå... Jag var hemma med dottern i 19 månader och de 12 första månaderna fick jag runt 1700 kr/månad i föräldrapenning. Det var ju tack vare hans lön som vi klarade det. Hade vi då haft uppdelat hade jag fått ta fler fp-dagar och då hade det gått ut över barnet som inte kunnat vara hemma lika länge..
  • älskarlivet81
    Proudtobetogether skrev 2012-07-30 22:08:25 följande:
    Pensionssparade han åt dig då?
    Ja, i samband med att vi skulle köpa hus innan dottern föddes startade vi även ett pensionssparkonto till mig. Där sparas det 500 kr/månad åt mig för tillfället tror jag det är. Det dras från det gemensamma kontot. Sen räknar vi inte med att skilja oss och skulle min man dö så ärver jag hans pension och tvärtom för den delen också. Vi har även livförsäkringar ifall det skulle hända den andra något.
  • älskarlivet81
    HejAlice skrev 2012-07-30 22:11:40 följande:
    Nä precis. Det är ju just det vi inte har pratat om än. Jag vill ju vara hemma så länge som möjligt. Så det är möjligt att vi kollar på var som är minsta jag kan ta ut varje månad också får han betala resten. Men jag känner ändå att jag inte kan kräva det av honom. Det är ju hans pengar. Men det är jag som känner så, han har aldrig sagt det eller är snål på nått sätt.
    Vad då kräva?? Blir ni inte föräldrar på lika villkor? Det minsta man kan väl begära då är väl att man har samma ekonomi? Ja ni gör som ni själva vill, men jag som redan är förälder förstår inte resonemanget.
  • älskarlivet81
    Proudtobetogether skrev 2012-07-30 22:14:36 följande:
    Vem räknar med att skilja sig Bra ändå att vara lite om sig och kring sig och tänka lite längre - som ni gör
    Ja, och även om han hade mer tillgångar än jag när vi gifte oss så skrevs inget äktenskapsförord så skulle vi skilja oss delas alla tillgångar lika också har jag för mig. OM nu olyckan skulle vara framme :)
  • älskarlivet81
    Proudtobetogether skrev 2012-07-30 22:16:03 följande:
    Är det bara jag som tycker det är ok med dagis från typ 1,5 år? Har vänner som i efterhand sagt att de hade kunnat tänka sig dagis lite tidigare än så till o med, en del barn gillar stimulansen
    Ja från 1,5 år är ok men jag är glad att vi har kunnat ha dottern hemma 2 år och 2 månader och nästa barn blir väl hemma i 1 år och 10 månader. Ang stimulans så blir det vad man gör det till. Är man hemma längre kräver det mer av föräldrarna, men det är bara roligt också! Man kan inte vara hemma hela dagarna utan vi har varit ute och träffat andra barn och föräldrar väldigt mycket.
  • älskarlivet81
    HejAlice skrev 2012-07-30 22:20:12 följande:
    Fast jag vill inte ha in hans lön på mitt visakort. Pengar som han jobbar ihop. Då tycker jag att det är bättre att han betalar själv det vi köper.
    Vi har var sitt lönekonto, med var sitt kort.. Sen har vi var sitt sparkonto och ett gemensamt sparkonto.. Men alla pengar är gemensamma ändå. Vi vill bara inte ha kort som är kopplade till varandras konton, för det blir så krångligt.. 
Svar på tråden Marsbebis 2013