• MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    Hej,

    Här samlas vi från tråden www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65586885.html men självklart är Du som ny välkommen också!

    Här delar vi med oss av vår underbara resa från plusset till beräknat förlossningsdatum (och kanske längre?).

    Startar även en ny BF-lista för oss som följs åt     
             

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-20 09:44
    BF-listan
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m65849625.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-31 08:17
    Bildtråd
    www.familjeliv.se/Forum-11-228/m65981602.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-05 13:03
    Presentationstråd
    www.familjeliv.se/Forum-2-113/m66526219.html

  • Svar på tråden Marsbebis 2013
  • FruRundberg
    Dahlén skrev 2012-09-20 10:17:49 följande:
    Hej alla!

    Jag kommer ligga lite lågt ett tag framöver här. Fick en jätteblödning igår (15+5) så fick åka in till akuten för andra gången. Bebisen mådde fortfarande bra, men jag har fortsatta bruna flytningar idag. Pust! Detta var det värsta jag varit med om kan jag tala om! Har inte kännt mig så nere och orolig på jag vet inte hur länge! grät non-stop igår!  Nu hoppas jag bara att mitt lilla mirakel vill stanna kvar hos mig! :'(

    Ha det så bra alla....jag hoppar in när jag gått 23 veckor (då vet jag att bebis kan överleva) igen om inget går fel innan.

    Kram
    Usch va läskigt! Hoppas allt går bra nu för dig! Sköt om dig och välkommen tillbaka!
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • älskarlivet81

    CinnamonMai skrev 2012-09-19 21:49:16 följande:
    Tråkigt med din man, älskarlivet81. Min blir likadan när han är riktigt trött. Han gör saker som jag tycker kan vänta ibland för att jag behöver hans sällskap mer. Då blir han irriterad och svarar ungefär på samma sätt som din man. Vill stressa fram något och då blir jag arg och sedan blir inget bra.

    Förstår att det känns illa nu, men kanske kan du be honom att avsätta tid för dig imorgon kväll? Så att han är beredd på det redan på morgonen liksom? Jag tror att det är lite problemet för min man. Han har bestämt på väg hem från jobb att ikväll måste han städa/klippa gräset/diska och så förstör jag hans planer och det gör honom stressad.

    FruRundberg skrev 2012-09-19 22:05:12 följande:
    Hoppas du blir sjukskriven älskarlivet81! Och att du och din man får tid och ork att prata igenom hur ni båda känner och mår i detta. Förstår att det är jobbigt för er båda. Män är ju tyvärr så ibland att de har svårt att öppna sig och prata när det är som jobbigast.

    Min man har blivit mkt bättre på det. Han ville nästan aldrig prata i början av vårt förhållande när vi hade det jobbigt eller grälade. Utan det kom sen när allt lugnat ner sig och det hade gått ett tag.
    Men nu så har han börjat med att prata med en gång när vi är oense om något eller något är jobbigt. Jag säger jämt vad jag tycker och tänker med en gång. Och ofta kommer det ut lite plumpt om man säger så. Men han har lärt sig att ta det, då jag har svårt med mina impulser och med känslor ibland. Jag bara vräker ut det jag behöver få ut utan att alltid tänka på hur jag säger det.
    Men jag menar nästan aldrig det så dumt som det kan låta

    Ja det jag ville säga bara var att det kan vara så att din man känner att har fått "stå ut" med så mycket när du mått dåligt. Och han känner sig trött. Utan att helt tänka på att du med känner likadant. Fast ur den andra perspektivet. Att du är trött på att bar ligga och må dåligt.

    Hoppas iaf ni får orken och ron att prata med varandra. Hålla ihop är ju så viktigt när man har det svårt och jobbigt. Fast det är då det är som jobbigast att hålla ihop. Svårt det där.

    Stor styrkekram till dig!!
    Jag tror också det handlar om att han  själv är jättetrött för att han måste dra ett stort lass här hemma. Och jag förstår det, men då får jag ännu mer dåligt samvete för att graviditeten går ut över hela vårt liv på det här sättet..
  • sajo0106

    Ni som inte fått se era bebisar än på ultraljud eller vul, vad är eran värsta fasa inför ultraljudet nu i oktober?

  • älskarlivet81
    Johlin skrev 2012-09-19 22:21:17 följande:
    Åh jag blir så ledsen när jag läser hur vissa partners beter sig mot er. Jag tycker inte att det är okej Skrikandes Ni är ju gravida och sköra. Åh, jag önskar att de fick känna på lite illamående och foglossnings så skulle dom nog inte klaga så mkt.

    Jag vill bara säga att om någon vill så kan jag låna ut min man för han är helt fantastisk. Jag tror han blivit så här underbar tack vare att han är mellanbarn mellan två systrar vilket har fått honom att förstå sig på kvinnor, ha tålamod och visa mycket kärlek.

    Han heter Johan, är 32 år. Glad och påhittig, ser alltid det positiva i alla situationer och är otroligt smart, trygg och lugn. Ibland får han sina ryck och börjar dansa runt i köket och jag skrattar så jag kiknar. Han städar regelbundet, tvättar, plockar i och ur diskmaskin och lagar mat utan att jag någonsin behöver tjata eller säga till.
    Han är 183 cm, normal byggd men ändå vältränad då han spelat fotboll hela livet. Han har mörkblå ögon och sandré färgat hår. Han har fin s**pp om jag får säga det själv och skjuter skarpt Flört

    Som sagt var, han kan lånas ut om någon önskar det. Han är ledig från jobbet hela vecka 40 så om ni bor en bit bort så är det denna vecka ni får satsa på. Skrattande
    Vet inte om du menade min man, men han vet hur ont jag har. Förra graviditeten fick han hjälpa mig upp ur soffan för att benet låste sig och jag inte kom någonstans. Blev deltidssjukskriven sen och då blev det bättre.

    Han förstår hur ont jag har nu också, men det är ju också så att nu har vi en tvååring som vi måste ta hand om och eftersom jag inte fixar det alltid så måste han göra det också + allt annat..Dessutom har vår dotter börjat protestera mot mig nu på ett sätt hon inte alls gjort innan. Hon gråter och skriker om min man går iväg och vill inte sitta hos mig i soffan utan vill bara sitta hos pappa t.ex.  
  • Jennass

    Noliee: tack:)

    Dahlen: har också haft blödningar, stora sådana. Till mig sa läkarna (träffat en hel rad) att har man sett en levande bebis så är chansen 95% att man har en baby i famnen i slutet av graviditeten. Jag hade bruna flytningar och koagel i 4 veckor efter de två största störtblödningarna. Hoppas det går bra för dig!!

  • Noliee

    Har ni berättat för era chefer än på jobbet att ni ska ha barn?
    Vilken vecka berättade ni det?

    Jag är i v 14 nu ju och är osäker på om jag ska vänta lite till, men samtidigt känns det taskigt för det kan bli svårt för dem att hitta en ersättare för min tjänst.
    Sitter på jobbet nu och funderar på om jag ska gå in eller inte....Obestämd
    Hade tänkt gå ut med det offentligt nu i helgen också, men likadant där så känns det helt plötsligt tidigt.

    Vi är otroligt bortskämda jag ock sambon, igår skickade svärmor ett sms till mig och skrev att de betalar barnvagnen och att vi får välja vilken vi vill.
    Så otroligt snällt och inget vi begär eller har räknat med, men vi är väldigt tacksamma över att de ställer upp och köper den åt oss. Drömmer


    ♥ Gravid med första barnet ♥
  • älskarlivet81
    Bumblan skrev 2012-09-20 07:12:09 följande:
    Åh vad jag önskar att jag hade sluppit kliva ur sängen imorse! Är fruktansvärt trött och ca 2-3 min innan jag skulle plocka ihop mina saker och gå hemifrån börjar jag kräkas. Så det blev till att ta en senare t-bana än vanligt.

    Skönt att det är fredag imorgon!

    Vill förresten oxå simma och köra vattengympa, men vet inte var jag ska leta baddräkt. Och ska man köpa en gravidbaddräkt eller en vanlig?

    Jag har en vanlig bikini, känns enklast.
  • Dahlén
    Jennass skrev 2012-09-20 10:28:40 följande:
    Noliee: tack:)

    Dahlen: har också haft blödningar, stora sådana. Till mig sa läkarna (träffat en hel rad) att har man sett en levande bebis så är chansen 95% att man har en baby i famnen i slutet av graviditeten. Jag hade bruna flytningar och koagel i 4 veckor efter de två största störtblödningarna. Hoppas det går bra för dig!!
    Tack för att du delar detta med mig! Nu får man lite hopp! Ja vi får verkligen hålla tummarna nu!
  • älskarlivet81
    anita02 skrev 2012-09-20 09:27:54 följande:
    hej alla!  har ni köpt några kläder än? kollat på barnvagn eller når sånt?
     jag är i v17 nu, men har inte köpt något, vågar inte rikigt vet inte vrf. väntar nog tills jag varit på UL. hur tänker ni ?  

    Är i vecka 16, men har det mesta hemma sen dottern. Vi ska köpa en ny liggkorg till vagnen och en ny skötväska och även en ståbräda. Kommer så småningom köpa ett "åka hem"-set (som bebis får ha på bb)

    Har köpt ett par byxor från märket Me&I som är jättesöta. Dottern har fått likadana men större storlek då så klart :) Sen har vi även köpt en babyfilt, också den från Me&I!  
  • älskarlivet81
    sajo0106 skrev 2012-09-20 10:27:06 följande:
    Ni som inte fått se era bebisar än på ultraljud eller vul, vad är eran värsta fasa inför ultraljudet nu i oktober?

    Vi såg bebis på ul i 7+6 ohc då slog hjärtat. Min värsta fasa nu är att något ska vara allvarligt fel på bebis.
Svar på tråden Marsbebis 2013