Inlägg från: Anonym (mammaidentitet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mammaidentitet)

    Sorg över att barnen blir stora

    Googlade mig fram till ditt inlägg - för jag känner exakt så! Mina barn är lika gamla och det är en SORG att lämna deras småbarnstid bakom oss. Jag har en 9-åring också och känner hur hela hens barndom bara rusar förbi, det glider mig ur händerna och jag känner så starkt att jag inte hänger med. Min identitet som mamma under 15 intensiva år är skakad i grunden, hur hittar jag fotfästet igen? Jag har före sommaren bytt jobb och de stora förändringar detta för med sig känner jag försvårar för mig att ta tag i känslorna kring barnens och familjens relationers förändringar. Jag känner nästan att jag skulle behöva fokusera bara på barnen och på att hitta en ny roll till tre snart vuxna individer....jag hänger inte med, och antar att jag har någon form av kris pga detta.

    Jag vet att jag har rätt att känna som jag gör men är ändå rädd att jag trampar nån på tårna, hoppas inte det!

    Känner nån igen sig (TS kanske ser detta och kan säga hur det känns idag?), har någon något tips på hur jag bäst tar mig igen om detta? Vill ju njuta av de år som är kvar tills de är utflugna på riktigt!

     

  • Anonym (mammaidentitet)
    Anonym (trasig) skrev 2012-08-14 22:07:20 följande:
    Att man kan få en livskris några gånger under uppväxten kan jag förstå, likaså att man stundtals vill bromsa tiden lite också.. Det är nog väldigt lätt att tappa bort sitt egna jag under föräldrarollen.

    Men jag har hört så många som känner sig ledsna över att tiden går, och barnen kommer växa upp... redan innan dom ens börjat skolan. Det är det jag reagerar på.. Lev idag, njut och var tacksam.. i morgon kan det vara försent. Det kan inte sägas nog med ggr...

    Ja, Jag lever ensam med min son nu.. är även änglamamma och änka.
    Ser livet på ett annat sett antagligen, för jag vet hur fort det kan ändras.. och vilka småsaker man saknar då. Allt man önskar att man sagt och gjort, men framför allt... att man tagit vara på varenda minut man fått tillsammans.. & Inte lagt tiden på onödiga saker.
    Precis detta du skriver försöker jag tänka på, men blir superstressad och känner att ajg inte riktigt klarar det. Tar gärna emot tips och råd på hur man gör....
Svar på tråden Sorg över att barnen blir stora