Inlägg från: saandra90 |Visa alla inlägg
  • saandra90

    Tips på litet akvarium eller fiskskål!

    Som tidigare säger så är en skål förbjudet enligt jordbruksverket.

    "3 § Fiskar får inte hållas i klotformade akvarier (guldfiskkupor) såvida inte kraven på volym, syresättning och inredning enligt 4 ? 8 §§ är uppfyllda.
    4 § Minst en sida av ett akvarium ska vara insynsskyddad om inte akvariets inredning ger fiskarna ett motsvarande skydd.
    Utrymmen
    5 § Vattnets volym, yta och djup ska vara anpassat efter fiskarnas storlek, antal och levnadssätt.
    Allmänna råd till 13 kap 
    5 § Volymen bör inte understiga 40 liter om inte fiskarten är särskilt anpassad till vatten av små volymer. Ett akvarium bör inte innehålla fler än en fisk, som är upp till 5 cm lång, per liter vatten eller en fisk, som är upp till 10 cm lång, per fyra liter vatten. Fiskar som är kraftiga i förhållande till sin längd bör ha större vattenvolym per fisk." -Jordbruksverket.

    Lyckas man få in alla de krav som ställs i en skål har man ju verkligen jobbat på bra. Jag tycker inte att man ska skaffa ett djur med inställning att det inte får kosta mer än en viss summa, ett djur kommer alltid att kosta så länge som det lever. Då tycker jag det är bättre att spara pengar till ett rejält akvarie om man inte har turen att kanske få köpa ett större för ett bra pris.Det är ju inte bara akvarie som kostar, det ska finnas en fungerande pump som passar till mängden liter vatten, det ska finnas grus, gömställen såsom växter och pinnar och även själva fisken kostar ju i inköp såklart. Spara pengar och nöj dig med dammråttorna som husdjur sålänge tills där finns utrymme med inköp.

  • saandra90
    Firre skrev 2015-06-30 00:53:25 följande:

    Du skriver att skål är förbjudet men motsäger dig ändå med citatet du klistrade in? Fiskar får alltså hållas i skålar om alla kraven är uppfyllda.


    Ja, men jag ser det inte praktiskt genomförbart, hur ska man få in allt som krävs såsom bakgrund och pump samtidigt som fisken ska ha sitt antal liter vatten beroende på hur stor fisken är? Det kanske funkar i teorin men inte i praktiken.
Svar på tråden Tips på litet akvarium eller fiskskål!