• Anonym

    Har du gjort något större misstag på ditt jobb? Vad i så fall?

    Har världens ångest för ett misstag jag gjorde idag har inte haft mycket annat i tankarna.
    Hade tydligen snurrat till det helt på jobbet. Idag fick jag ta konsekvenserna av det och chefen var inte nöjd om man säger så... usch.

    Snälla, finns det någon annan som kan bekänna något misstag dem gjort så jag slipper känna mig så ensam...?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-05 20:03
    Har läst och inser nu att jag inte är själv
    Det tragiska i det hela är att jag hade mitt lönesamtal (som ännu inte är klart) dagen efter mitt misstag. Tror ni det gick bra eller...?

  • Svar på tråden Har du gjort något större misstag på ditt jobb? Vad i så fall?
  • Anonym (Skämskudden)

    Missat en avstämning av ett finansiellt kontrakt. Två dagar senare kostade det banken jag jobbade för >10 MSEK. Men karriären tog fart ändå, så allt ordnar sig :)

  • Anonym

    Arbetar med att köra truck på ett stort lager med tillhörande butik (en av de största i Sveroge) att saker går sönder hör till vanligheterna och själv har jag bara tagit sönder lite billigare saker ännu men har  haft två kollegor som utmärkt sig ordentligt.

    Kollega ett: körde ordentligt för snabbt i en sväng och lyckades pga det krocka med några pallar som stod bakom hörnet. Konsekvensen blev en dominoeffekt där produkter för närmare 10 000 kr rasade och förstördes MEN värst var det faktum att vår chef stod på "första parkett", han höll på att kontrollera pallarna och det var bara någon cenimeter ifrån att han fick en pall över sig och hade han inte hunnit hoppa undan hade han helt klart hamnat på sjukhus, länge!! Kollegan blev omplacerad redan dagen efter....

    Kollega två: Han är en sån person som alltid vill jobba ganska snabbt och sällan lyssnar på vad vi andra har att säga. Skulle hissade upp en pall till fem meters nivå och var helt enkelt lite för snabb och slarvig. Pallen kom först lite snett och sen när jag påpekade detta (säkerhetsrisk) och han skulle fixa till det lyfte han pallen på tok för högt, min kollega ropa till honom att ta det lite lugnt men han lyssna inte. Jag såg sen hur nära "vatten sensorerna/sprinklers" han var och skrek åt han att stanna men ingen reaktion.. 10 sekunder senare hade han råkat så till en av sprinklerna i taket och resultatet blev att ALLA sprinklers som läg inom radie på 10 meter satte igång och forsade vatten!!! Bortsett från att vi som arbetade såg ut so dränkta katter hela bunden så blev det även en översvämmning och produkter för närmare miljonen blev förstörda... Att det hela skedde fem minuter innan öppning gjorde inte heller det saken bättre.. Kunde inte öppna förrens på eftermiddagen och med tanke på vad vi vanligtvis omsätter per dag vågar jag inte ens tänka på hur stor förlusten var på riktigt... Behöver jag nämna att han fick sparken?

  • Anonym

    Hua, jag har gjort många misstag under årens lopp. På ett av mina första jobb, det var på ett stort sjukhus som vårdbiträde. Innan vi fick börja jobba gick vi en kurs på några veckor. Ung och dum så festade vi rätt vilt så gott som varje kväll. En kväll följde jag med ett ons hem. Försov mig givetvis och hittade inte mina underkläder i all hast. Åkte direkt till kursen utan några underkläder och till råga på allt hade jag kort kjol.
    När jag anlände så visade det sig att vi skulle ha lyftövningar. Trött som ett djur så orkade jag inte direkt protestera när de andra i gruppen tyckte att det var lämpligast att jag hissades upp i liften. När jag satt högt uppfirad i listen kom jag på att jag faktiskt satt där med rumpan ganska bar och jag skämdes som en hund.

    De andra misstagen har oftast involverat att jag försovit mig. Det mest pinsamma med det är när någon verkligen är beroende av att man kommer en viss tid. Dagisbarn som står och väntar med irriterade föräldrar eller kollegor som ringer och undrar vad som hänt när man skulle löst av dem för ett par timmar sedan.

  • Anonym

    På arlanda och säkert på alla flygplatser måste man ju checka in vissa saker som special bagage som sedan hämtas ut i disken och däribland saker som vapen. På grund av en "liten miss" råkade han skicka ut två väskor på bagagebandet som inte hörde hemma bland alla semesterfirare som väntande på sitt bagage. Väska ett innehöll flertalet jaktvapen och väska två innehöll knivar, skruvmejlar och andra snickarverktyg... De insåg det som tur var efter två varv bland folket och kunde snyggt få väskorna till rätt plats... 

  • Anonym (Växlaren)

    Jag jobbade i en fotobutik när jag gick i gymnasiet och råkade ut för en växlare. Jag visste redan när han kom att han tänkte blåsa mig, men jag var för mesig för att säga ifrån och så tyckte jag att jag räknade och räknade så det skulle bli rätt, men ändå gick han därifrån med 500 kr för mycket. Inte hela världen och chefen förstod men det kändes inte så kul då.

  • Anonym (borta!)

    Jag tappade bort en prototyp en gång. Den var superhemlig och företaget riskerade att få böta 1 000 000 kronor till kunden som hade lånat ut den. Som tur var dök den upp, men det var lite svettigt där i ett par veckor.

  • Anonym (M)

    Jag råkade slänga pengapåsen efter dagens kassa-pass  papperskorgen istället för att lägga in den i kassaskåpetSkäms
    Upptäcktes som tur var dagen efter så pengarna kom tillrätta men jävligt pinsamt. Fattar fortfarande inte vad tusan jag tänkte på.

  • Anonym

    När jag gjorde min praktik på en frisörsalong. Då glömde jag att sätta i fixering i en dams hår vid en permanent. Hennes hår blev inte lockigt och frisören fick göra om allt. Woups.

  • Livisu
    Anonym (Mie) skrev 2012-09-04 21:53:30 följande:

    Bebisens öra stack liksom ut från huvudet och enligt mamman ska min man ha kallat det lätt irritation medans detta ska ha varit en allvarlig öroninflammation som behandlas med operation. Det har varit en stor miss men min man nekar till att han ens har undersökt barnet däremot ser jag, som hans fru, att han ljuger när han säger det. Men det vågar jag inte säga.

    Familjen anmälde till Socialstyrelsen och sen anmälde Region Skåne Lex Maria. Det stod i Sydsvenskan för några veckor sedan.
    Förlåt men tycker det är ganska osmakligt att berätta om din mans misstag såhär på internet.
Svar på tråden Har du gjort något större misstag på ditt jobb? Vad i så fall?