• Anonym

    Har du gjort något större misstag på ditt jobb? Vad i så fall?

    Jipen skrev 2012-09-05 04:52:20 följande:
    Det här kanske inte hjälper er så mycket nu men ändå:

    Uppsatsen låg med all säkerhet kvar på datorns hårddisk och det skulle inte varit svårt för en tekniker att plocka fram den. Bara för att en dator inte startar betyder det inte att all information som fanns på den är borta.

    Det var det jag försökte trösta henne med direkt efter MEN arbetet var förlorat tyvärr, hon lämnde in dtan men de lyckades bara få fram en väldigt gammal upplaga av arbetet.
  • Anonym

    När jag jobbade på restaurang i ett stort varuhus så fick en kollega för sig att spola av stekbordet med vattenslangen, vilket ledde till en himla massa rök. När brandlarmet gick och vi började utrymma så noterade jag visserligen detta, men hoppades att det inte skulle vara på grund av oss, det var det.. Bästa dagen på hela året som kunde ha blivit ännu bättre, men många åkte nog hem och lämnade bara sina korgar i butikerna.

  • Anonym

    En av mina anställda lyckades glöma låsa entredörrarna. Från lördag 15.00 till måndag 11.00 stod butiken öppen. Kan säga att jag va INTE glad!

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-09-04 22:53:09 följande:

    Arbetar med att köra truck på ett stort lager med tillhörande butik (en av de största i Sveroge) att saker går sönder hör till vanligheterna och själv har jag bara tagit sönder lite billigare saker ännu men har  haft två kollegor som utmärkt sig ordentligt.

    Kollega ett: körde ordentligt för snabbt i en sväng och lyckades pga det krocka med några pallar som stod bakom hörnet. Konsekvensen blev en dominoeffekt där produkter för närmare 10 000 kr rasade och förstördes MEN värst var det faktum att vår chef stod på "första parkett", han höll på att kontrollera pallarna och det var bara någon cenimeter ifrån att han fick en pall över sig och hade han inte hunnit hoppa undan hade han helt klart hamnat på sjukhus, länge!! Kollegan blev omplacerad redan dagen efter....

    Kollega två: Han är en sån person som alltid vill jobba ganska snabbt och sällan lyssnar på vad vi andra har att säga. Skulle hissade upp en pall till fem meters nivå och var helt enkelt lite för snabb och slarvig. Pallen kom först lite snett och sen när jag påpekade detta (säkerhetsrisk) och han skulle fixa till det lyfte han pallen på tok för högt, min kollega ropa till honom att ta det lite lugnt men han lyssna inte. Jag såg sen hur nära "vatten sensorerna/sprinklers" han var och skrek åt han att stanna men ingen reaktion.. 10 sekunder senare hade han råkat så till en av sprinklerna i taket och resultatet blev att ALLA sprinklers som läg inom radie på 10 meter satte igång och forsade vatten!!! Bortsett från att vi som arbetade såg ut so dränkta katter hela bunden så blev det även en översvämmning och produkter för närmare miljonen blev förstörda... Att det hela skedde fem minuter innan öppning gjorde inte heller det saken bättre.. Kunde inte öppna förrens på eftermiddagen och med tanke på vad vi vanligtvis omsätter per dag vågar jag inte ens tänka på hur stor förlusten var på riktigt... Behöver jag nämna att han fick sparken?


    Detta måste ha varit på Ikea?
  • Anonym

    Jag kommer ihåg när jag skulle börja vikariera som US på ett sjukhus, då var det så att vi blev deligerade att sätta KAD, ge medicin, sprutor och att ta venprov osv.
    Jag skulle alltså ta ett venprov på en äldre man. Hade gjort iordning vagnen och körde in den på hans rum, satte stasen på hans arm samt spritade och torkade av venen på armen innan jag satte nålen i venen, i med röret och sedan ut med röret igen. Tog en bit kompress på kanylen på att dra ut den och vad händer då!!?
    Det bara pulserade blod som en stråle på hela mig, mina kläder blev alldelses blodiga! För att inte tala om hur chockad farbrorn var, ojoj alldeles vit i ansiktet. Jag hade glömt att lätta på stasen......
    Usch det var hemskt och jag gör aldrig om det igen.  

  • Anonym

    Jag har "turen" att ha mindre begåvade människor i mitt företag. 
    Allt har fungerat väldigt bra så länge de håller sig till vad de ska göra.
    Men så var det en kille som envisades med att ta nycklarna till trucken och köra den utan lov och utan truckförarbevis. Jag hade många samtal med honom om det och ändå gjorde han om det.
    Sista gången vi talade om det sa jag att om det hände igen får du sparken. Då kan jag inte ha dig kvar här på grund av säkerhetsskäl.
    En vecka senare var han på den där trucken igen och körde över en annan arbetare.
    I vredesmod och oro skrek jag till honom att han var en jävla idiot och att han skulle packa sig härifrån omedelbart.
    Inte mitt smartaste ordval direkt.
    Den som blev påkörd klarade sig undan med ett benbrott och jag är evigt tacksam att det inte blev värre för det var en redig smäll.
    Tack vare mitt ordval (idiot) kände sig killen som körde trucken diskriminerad. Att han dessutom fick sparken spädde väl på det hela och han valde att gråta ut i lokaltidningar. Jag tappade kunder och det blev någon form av häxjakt som bedrevs av andra personer med liknande handikapp.
    Att kalla honom för idiot var ett misstag men det största misstaget var nog att anställa honom öht eller att jag inte lät honom gå direkt efter hans första äventyr med trucken. 

  • Anonym

    Jepp, att jag började där överhuvudtaget och att jag till en början trodde på deras ledord.. Inte riktigt överrensstämmande med deras människosyn och pengakåthet..

  • Anonym
    Anonym (liten på jorden) skrev 2012-09-05 08:29:45 följande:
    Jag kan inte komma på några större missar jag gjort (mindre gör jag hela tiden ), men däremot misstänker jag att någon på mitt jobb just nu mår väldigt dåligt. Vi skulle göra ett större arbete till en kund och fick en kalkyl på arbetet på ca 6 miljoner. Offererade arbetet till kunden därefter. Igår kom det fram att arbetet hittills (det är inte helt klart) har kostat 9,5 miljoner! och ingen har flaggat för att vi gått så kraftigt över. Vår VD är vansinnig och idag ska hela arbetet gås igenom för att se hur man kunde räkna så fel. 3,5 miljoner fel

    Nu arbetar jag på en sådan arbetsplats att det värsta som kan hända är att VDn går upp i taket några dagar och man får sig en tillsägelse. Ingen lär få sparken eller så, men oj vad ont jag skulle ha i magen om det var jag som gjort kalkylen eller om jag var projektledaren som inte flaggat för att kostnaderna dragit iväg. Jag är den som har kontakt med kunden, men där finns inga pengar att hämta. De kommer inte gå med på att betala ett enda öre mer än vad som är offererat.
    Har arbetat på ett bolag där vi hade en sånt avgrundsprojekt. Fastpris till kund kombinerat med dålig förstudie och ännu sämre projektledning resulterade i att vi internt redovisade finanserna på 2 sätt under ett par år: dels normalt och dels utan "the XYZ effect" (XYZ = kundens namn) Cool
  • Anonym

    Jobbar som tandläkare, den enda större  missen jag gjort var att glömma skriva journalanteckningar i en patients journal. Jag gjorde det när patienten kom tillbaka 1 vecka senare och antidaterade, som väl var hände inget.

    En kollega till mej har dragit ut fel tand på en patient. Det var inte lika kul.

  • Anonym

    Visst har det hänt småsaker, men inget som någon annan ens märkt av.
    Det jag kommer att tänka på var när jag extrajobbade på bensinmack samtidigt som jag pluggade. Jag råkade slå in ETT PAKET cigg istf en limpa. Visst var det helt åt helsike och jag skämdes, men den utskällning jag fick av chefen efteråt stod inte i proportion till misstaget. Jag slutade kort därefter. Inte bara pga detta utan pga hur dom behandlade sin personal öht.

    På ett mer generellt plan kan man säga att mina största misstag i arbetslivet är att jag tagit för mycket skit av chefer/arbetsgivare.
    Tack och lov har självsäkerhet kommit med åldern och nu har man både ett CV att luta sig på om man behöver och dessutom lite "fuck-off pengar" på banken. 

Svar på tråden Har du gjort något större misstag på ditt jobb? Vad i så fall?