• Finis

    Pappan hjälper inte till...

    Kan han inte ta mer ansvar när du är hemma. Byta blöja. Bada. Mata. Lägga? Förutsättningen är ju att han själv VILL och är villig att kämpa för att dom ska få en relation.

  • Finis

    Det låter precis som hos oss. Min man är jätte ledsen för att lillan inte är lika trygg med honom och så himla mammig. Samtidigt verkar han inte fatta kopplingen till att det beror på att jag tar huvudansvaret för henne. Men vi har varit på bup och det verkar ha gett lite verkan. Han verkar inse lite mer att han måste ta för sig mer för att hon ska känna sig lika trygg hos honom som hos mig.
    Det handlar inte om att han ska göra allt för alltid men jag har ju gjort nästan allt sen hon föddes så han kan gott göra "allt" ett tag. Inte för att han gör det, ofta är han för trött och det hamnar på mig ändå.
    Men din man måste ju fatta att han lika gärna kan göra det som du. Om han frågar varför inte du kam göra det så svara att du alltid gör det och han är minst lika kapabel. Skit i om han vill ha dig med. Han är hennes pappa. Han KAN bada henne själv. Eller byta blöja. Om han ska kunna ta ett steg fram måste du ta ett bak. Om hon bara skriker när du går hemifrån. Stanna hemma men håll dig i bakgrunden. När min man ska lägga lillan så låtsas jag att jag ska gå till tvättstugan eller så går jag på promenad för det funkar nästan aldrig om jag är hemma. Då är det bara mamma som gäller. Vår är 22 månader.

Svar på tråden Pappan hjälper inte till...