Inlägg från: Ankmor |Visa alla inlägg
  • Ankmor

    Tårthjälp - Glasskräm

    Glasskräm är 50% vispad grädde och 50% vaniljkräm (eller marzánkräm som många säger).

    Själv tycker jag att det blir godare när jag tar mer vaniljkräm än grädde, typ 40% grädde/60%vanilj...

    Det behöver inte vara hemmagjord vaniljkräm, det går jättebra med "snabbkräm".

     


    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    s fia skrev 2012-09-06 21:14:26 följande:
    Jag håller med Ankmor, jag brukar oxå ha i mer vaniljkräm... Oftast  gör jag en liten sats vaniljkräm och vispar sedan grädde, och blandar i lite i taget till ja tycker den smakar lagom o blir lagom i konsistensen.

    Tänk bara på att marsipanen lätt "svettas" om man har grädde/glasskräm under. Den kan då behöva fodras, t.ex genom att man penslar ett tunt lager smält smör på undersidan .

    Fodra är viktigt! Den informationen missade jag!

    Man kan även pensla med neutral matolja/majsolja el. dyl på marsipanen om man inte vill att det smakar smör/margarin/salt...

     
    Tomt här just nu...
Svar på tråden Tårthjälp - Glasskräm