Inlägg från: Bonanza |Visa alla inlägg
  • Bonanza

    Fredagsmys

    Jag fattar faktiskt inte varför folk säger att det är "nytt" med fredagsmys? Jag är född på 80-talet och vi har alltid haft det i min familj. 

    I alla fall så äter vi godare mat både fredag och lördag. Inte alltid finare, men godare. Sedan har vi tända ljus vid maten. Ibland bakar vi  något, ibland köper vi hem något extra gott, ibland har vi popcorn till teven och ibland är det ingenting. Vi tänder alltid ljus och gör det mysigt framför teven dock. 

     


  • Bonanza
    katalysator skrev 2012-09-07 20:10:06 följande:
    Samma här! Glad Det är nog till och med från mina föräldrar som jag har ärvt sättet på vilket vi har fredagsmys... Gör du på samma sätt som ni gjorde i ditt barndomshem?
    Ja, förutom att vi inte dricker vin varje fredag + lördag (även om jag gärna skulle vilja) och att vi inte har ett matsalsbord. Det saknar jag massor!
  • Bonanza
    Gabi skrev 2012-09-08 09:26:32 följande:

    Nytt och nytt, det är det väl inte med man nämner väl det mer som "fredagsmys" nu? Jag upplever, i alla fall här vi bor att det är väldig hysteri, nästan lite tävling om vem som har det mysigast, det skrivs om det på facebook, det pratas liksom inför alla åh NU ska vi hem och ha fredags mys!!!!!!!! Jag och min mamma brukade ha mysigt på fredag kvällar med det var inte hysteri eller stort, eller något prat om "fredagsmys" att alla snackade om " fredagsmys" Vad är lite godare mat? Extra gott, vad är det? Jag vet saker som jag och min man skulle göra som lite godare mat men barnen skulle nog inte tycka om eller uppskatta det! För deras del om vi då skulle göra det till oss själva så blir det pizza, korv och pommes frites jämt typ
    Vi har alltid kallat det för fredagsmys. När jag var liten så red vi ridlektion på fredagar och efter det åkte vi hem och duschade, såg på disneydags och sedan åt vi finmiddag med fina tallrikar och tända ljus vid matsalsbordet. 

    Och nu gör vi liknande och ja, vi har alltid kallat det för fredagsmys.

    Godare mat är ju lite olika. Igår blev det något så "sunkigt" som tacopizza (självklart gjorde vi degen själv osv, men ändå), annars kan det vara typ smördegsinbakad kyckling med brieost, en lyxig lasagne, risotto med skaldjur eller något annat som är lite dyrare, onyttigare och tar lite längre tid att laga. Det finns inte på kartan att äta korv eller köttbullar en fredag helt enkelt. Eller lördag för den delen.

     
Svar på tråden Fredagsmys