• Lillstoran

    Någon mer som gått från blockerade äggledare till fungerande?

    Äggledarna kan krampa så att de ser ut de är blockerade. Ofta går man vidare med laparoskopi för att å diagnosen bekräftad. Slarvigt att de inte gjorde det, då hade de sparat en massa grubblande för dig.

  • Lillstoran

    Det var totalstopp i båda mina äggledare vid spolningen. Ingen passage alls.

    1 månad senare när jag stod i kö för laparoskopi blev jag sponant gravid. 

  • Lillstoran

    Jag var 38 år när detta inträffade och därför var det inget problem att få remiss. Nu när jag är över 40 år hade det varit mycket svårare.

    Det är ett operativt ingrepp som kräver sjukskrivning 1 vecka. Sedan inte helt riskfyllt eftersom det alltid är en infektionsrisk vid operationer. M a o inget man ska göra i onödan.

    Vid skrapningen efter missfallet fick jag en sammanväxning som de var tvugna att ta bort via hysteroskopi. Så fort man går upp med något och börjar böka runt finns det alltid en risk.

    Vid blockerade äggledare så är det inte alltid så att de är blockerade. De kan "krampa" och "dra ihop sig" så att det ser ut som de är blockerade fast de inte är det. Därför brukar diagnosen bekräftas med laparoskopi.

    Germany - om jag inte missminner mig så är du rätt många år yngre än jag. Varför de är restriktiva att göra åtgärder på personer över 40 år har enbart med ålder, chansen att lyckas vs kostnaderna för allt detta.       

  • Lillstoran
    germany skrev 2012-09-14 09:52:20 följande:
    Lillstoran - Tror inte det bara har med ålder att göra. Min utredningsläkare har uttalat sig (stirrat sig blind på...) om mitt låga AMH och därav mina chanser (vilket jag och min man helt har valt att ignorera så länge medan vi fortfarande kämpar för glatta livet).

    Sedan så har det alla gånger också viss betydelse vilket landsting man tillhör. Det som kanske är så självklart för en del landsting, såsom tex äggledarundersökning, det ingår inte i utredningen här där jag bor. Likaså att i det landsting som jag tillhör så är det endast 1 gratis IVF som ingår, i många andra landsting så har andra chans att få hela 3 st IVF bekostade. Med andra ord så ser verkligheten inte ut såsom du beskriver den..... Sedan så handlar nog en del också om man har tur att komma till en bra läkare som verkligen är intresserad att hjälpa en så långt det bara går, något man kan tycka är alla människors rätt. 

    Jag fyller snart 39 år (kan inte vara så många år yngre än dig?)

    Okej...jag bor ju i Stockholm men är ju 40 år. Så hade jag inte varit gravid så tror jag ändå inte läkarna hade varit så villiga att skicka mig på laparoskopi, p g a åldern.
  • Lillstoran
    germany skrev 2012-09-14 10:00:41 följande:

    Om jag ser till hur min utredning har gått till, så kan jag inte säga annat än att vissa landsting är helt enkelt bättre än andra. Givetvis så handlar mkt om ekonomi. Men oavsett så ska alla som behöver vård få den.
    Sedan har förstås åldern också en betydelse, men det är inte hela sanningen.

    Njut av av att vara gravid, ty många av oss kvarvarande kämpar skulle nästan kunna dö för att vara i ditt ställe.
    En dröm som känns ganska avlägsen... 

    Undras varför villkoren kan vara så olika....har ju också läst detta.

    Äggledarspolning ingick i min basutredning, gjorde det på Ultra Gyn som är remissinstans där de har väldigt bra ultraljudsmaskiner.

    Jag misstänker att inställningen också är olika hos olika läkare. Gäller att träffa någon som är bra. 
  • Lillstoran
    åskmolnet skrev 2012-09-14 14:34:40 följande:
    Fråga om äggledarspolning:

    Jag ska göra en "rengöring" nästa vecka. Har ett misslyckat FET (med "toppenblastocyst) och en misslyckad IVF (med "guldägg") bakom mig. Nu är de landstingsfinanisierade medlen slut. Den är kontraströntgenen får vi bekosta själva.... Flytta INTE till Västerbotten om du har svårt att bli gravid....

    Iaf: det florerar ett rykte om att man kan ha lättare att bli spontant gravid efter en spolning. Är det ngt som ni känner igen? Läkarna säger att det inte finns några vetenskapliga bevis som stödjer påståendet, men just nu litar jag lika mkt på IVF-läkare som jag gör på vem som helst.

    Ja. Det går inte att belägga vetenskapligt men i mitt fall blev jag gravid 1 månad efter. Och det finns ju många andra som också blivit det om man läser här i trådarna.

    Jag tror att det är så här. Precis som ett avloppsrör med smuts så spolar man rent. Vattnet rinner aldrig så snabbt som när man precis har rensat rören. Samma sak när de bytt till nya rör.

    Så är det ju med allt när man rensar örat från vax tex. så hör man bättre.

    Men vad har konstraströntgen med saken att göra. Det kan man ju få på remiss. Men jag anar att ditt svar liksom Germanys blir att reglerna är olika.      
  • Lillstoran

    Det finns två olika varianter. Dels röntgen varianten och dels den där de inte gör röntgen utan med VUL.

Svar på tråden Någon mer som gått från blockerade äggledare till fungerande?