• CeeJay

    Syskon hemma vid magsjuka - till vilken ålder?

    Just nu är vi hemma med båda barnen för att lillasyster (6,5 år) har kräkts. Vi håller alltid båda barnen hemma även om det "bara" rör sig om "en-spya-sen-är-det-över" liksom.

    Men mina tankar börjar vandra och inser att någongång kommer ju en "gräns", i vilken ålder bör man "sluta" hålla båda barnen hemma? Det passar sig ju inte om tex en 15-åring har magsjuka och då går 16-åringen miste om skoldagen? 

  • Svar på tråden Syskon hemma vid magsjuka - till vilken ålder?
  • CeeJay

    Jag pratade med skolan imorse och dom tyckte naturligtvis vi gör rätt genom att ha båda barnen hemma.

    Men min fråga riktar sig nog mer till dom som HAR haft båda barnen hemma och sen slutat med det - i vilken ålder i så fall?  

  • CeeJay

    Här på vår skola tyckte dom som sagt att båda kunde vara hemma, detta trots att det friska barnet går i 2:an och det sjuka barnet inte hade någon våldsam magsjuka (hon kräktes bara två gånger på söndag kväll).

    Fick även rådet att ha båda hemma pga att man bör titta på vilket barn det gäller, min äldsta dotter är mycket duktig och "lider" inte av att missa några dagar - som personalen sa.

    JAG vill dock inte att någon av mina barn ska missa skoldagar "i onödan" oavsett hur duktiga dom än råkar vara. Ska ta upp detta med skolan vid senare tillfälle, nu när jag fått så bra svar här    

Svar på tråden Syskon hemma vid magsjuka - till vilken ålder?