Inlägg från: barnpsykologen margit |Visa alla inlägg
  • barnpsykologen margit

    Pappa med Asperger - Seperation ?

    Hej!
    Det låter verkligen som om din sambo lider av depression. Om han dessutom har diagnosen Asperger tycker jag inte  vi ska ha några synpunkter på eftersom den diagnosen kräver en djupare utredning och dessutom inte tillför problemet något.
    Du beskriver ert förhållande som innehållslöst och kärleksfattigt och ur din synpunkt inte värt att gå vidare med. Men jag förstår att du då oroar dig för hur det ska gå med barnen om ni skulle separera och han skulle ha dem varannan vecka.
    Innan du tar beslutet tycker jag att du ska fundera på om det liv ni har nu är bra för barnen och vilka uppoffringar det i så fall är värt.
    Därefter tycker jag att du ska ta upp diskussionen med din sambo. Beskriv din upplevelse av hans depression och vad den gjort med honom och att du inte längre är beredd att leva  ihop om han inte tar itu med det.
    Om det inte hjälper så gå vidare och diskutera hur ni skulle kunna hantera vårdnaden om barnen vid en separation. Hur han ser på det och om han tror att han skulle orka.
    Kanske har han en självinsikt som räcker till att det skulle vara bäst om du hade vårdnaden och han fick umgänge efter vad han orkar. 
    Om du går vidare på detta sätt så får du något att hända och kan hålla i besluten. Men ta det steg för steg. Det är sällan bra för barn att leva med föräldrar som har ett kärlekslöst förhållande.
    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark

     

Svar på tråden Pappa med Asperger - Seperation ?